به گزارش ایسنا، چهارمین جلسه مجمع پژوهشگاههای ملی کشور با حضور دکتر محمد خدابخشی؛ نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و رئیس فراکسیون توسعه متوازن مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
در ابتدای این نشست که در سالن شهید سلیمانی مؤسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی برگزار شد، دکتر علی باقر طاهرینیا رئیس مؤسسه و دبیر مجمع پژوهشگاههای ملی کشور ضمن معرفی پیشینه، اهداف، ماموریتها و دستاوردهای مؤسسه از دکتر خدابخشی به دلیل قبول دعوت و حضور در این نشست قدردانی کرد.
در ادامه خدابخشی، ضمن تاکید بر تدوین برنامه هفتم بر اساس توسعه متوازن، گفت: پس از انقلاب ۶ برنامه توسعه تصویب و اجرا شده و برخی از احکام و بندهای مصوب برنامهها به دلیل شرایط کشور اجرا نشده، ماحصل این برنامهها حل برخی مسائل کشور بوده اما برخی بحرانها مانند بحران آب، محیط زیست، اشتغال و نظام بانکی کشور بهدلیل شرایط خاص کشور مرتفع نشده است. هماکنون کنار ابرچالشهای قبلی، مسائل و مشکلات دیگری هم اضافه شده است که در برنامه هفتم باید مدنظر قرار گیرد.
وی ضمن درخواست از دانشگاهها و پژوهشگاهها برای کمک فکری بیشتر به مجلس و دولت برای حل مسائل جامعه، اضافه کرد: پژوهشگران ما در دانشگاهها و پژوهشگاهها راهشان را از مسائل و مشکلات جامعه جدا نکنند و با پژوهشهای خود به مسائل و مشکلات جامعه بپردازند. یک شهروند از اعضای هیأت علمی انتظار دارد که به مسائل و مشکلاتشان فکر کنند. پژوهشگاهها و دانشگاهها میبایست اتاق فکر نظام باشند.
دکتر خدابخشی در ادامه با اشاره به فرآیند تدوین برنامههای توسعه، گفت: در تدوین برنامه توسعه هفتم باید اصل همگرایی ایجاد شود و رشد در همه زمینهها با یک تعادل مناسبی صورت گیرد.
وی ادامه داد: برای برنامههای توسعه کشور یک فرایند سه مرحلهای طی میشود؛ اول تخمین متغیرهای کلان، دوم ایجاد بخشهای مختلف اقتصادی و سوم تعریف طرحهایی که توجیه اقتصادی دارند.
خدابخشی ادامه داد: در بررسیهای صورت گرفته اغلب طرحهای صنعتی مکانیابی درستی نداشتهاند و مکانیابی آنها براساس لابیگری بوده است.
وی در پایان طرحهای مطالعات آمایش سرزمین را یکی از راهحلهای اساسی رفع مشکلات دانست و از اعضای هیات علمی دانشگاهها و پژوهشگاهها خواست در این زمینهها به مجلس و دولت مشاوره بدهند.
در ادامه رؤسای پژوهشگاههای عضو مجمع نیز دیدگاههای خود را در خصوص توسعه کشور بیان کردند که مهمترین محورهای آن بدین شرح است:
- عدم استفاده مناسب مسئولان از نتایج طرحهای تحقیقاتی تدوین شده در دانشگاهها و پژوهشگاهها
- توجه جدی به آمایش آموزش عالی در تدوین برنامه هفتم توسعه
- ایجاد باورمندی در مسئولین نسبت به توانمندی دانشگاهها و پژوهشگاهها
- توجه بیشتر به اسناد تدوین شده
- اصلاح مدل ارتباط صنعت با دانشگاه
بنابر اعلام روابط عمومی وزارت علوم، در این نشست همچنین از پوستر معرفی مجمع پژوهشگاههای ملی کشور رونمایی شد.
انتهای پیام
نظرات