• چهارشنبه / ۲۰ مهر ۱۴۰۱ / ۰۸:۳۶
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1401072010243
  • خبرنگار : 30057

رشد سریع‌تر بافت سه‌بعدی روی داربست نانویی

رشد سریع‌تر بافت سه‌بعدی روی داربست نانویی

گروهی از محققان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان، داربست مناسب برای ایجاد بافت سه‌بعدی در حوزه مهندسی بافت و ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده بدن عرضه کردند.

به گزارش ایسنا، یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان که در حوزه‌های خدمات، ایده، طرح، مشاوره و تولید نانوپوشش‌های مهندسی شده است، اخیرا با ورود به حوزه تحقیقاتی جدیدی در زمینه نانوزیست‌فناوری به وسیله نانوپوشش‌های مهندسی شده، موفق به تولید محصول منحصر به‌فردی با عنوان داربست مناسب برای ایجاد بافت سه‌بعدی مطابق با ثبت اختراع شماره ۱۰۴۶۹۵ شده است.

این پوشش‌ها با توجه به خواص مکانیکی، اپتیکی، آبگریزی و آبدوستی، خوردگی و الکتریکی منحصر به فردی که دارند، کاربردهای گسترده‌ای در صنایع پتروشیمی، نفت و گاز و خودروسازی فراهم می‌کنند.

این محققان، نانوساختار مهندسی شده‌ای را با روش پوشش‌دهی PVD بر روی لام شیشه‌ای ایجاد کرده‌اند که به‌ عنوان داربست یا "اسکفلد" شرایط رشد سلول‌ها و تشکیل بافت را بر روی آن فراهم می‌کند. این داربست‌ها به‌دلیل مورفولوژی خاص سطح حفره‌ها و زبری، امکان تغذیه بهتر سلول‌ها و چسبندگی آنها را فراهم کرده و در نتیجه با تکثیر و رشد سلول‌ها، کلونی شدن آن‌ها صورت می‌گیرد.

این محصول می‌تواند در داخل و همچنین خارج از کشور در مراکز درمانی، تحقیقاتی، پاتولوژی‌ها، بیمارستان‌ها، بخش‌های جراحی، مراکز کاشت و مطالعه سلول‌ها، آزمایشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی پزشکی و دارویی، فروش لوازم و تجهیزات پزشکی قابل استفاده باشد.

به نقل از ستاد نانو، از مهندسی بافت می‌توان برای بازسازی، حفظ یا بهبود وضعیت قسمت‌ها یا بافت‌های آسیب‌دیده بدن استفاده کرد. رسیدن به چنین دانش فنی از سوی این شرکت با توجه به اینکه فعالیت‌های اقتصادی در این حوزه به‌طور تصاعدی در حال رشد هستند، می‌تواند بسیار حائز اهمیت باشد.

در حالی‌که در دنیا فروش سالانه بایومتریال‌های احیاکننده، از مرز ۲۴۰ میلیون دلار در سال در حال عبور است، این فناوری می‌تواند بخشی از این بازار را به خود اختصاص دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha