• پنجشنبه / ۲۴ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۱:۵۰
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1402012411878
  • خبرنگار : 71263

سرمایه گذاری غول چینی در پروژه گازی قطر

سرمایه گذاری غول چینی در پروژه گازی قطر

غول نفت و گاز سینوپک با هدف تقویت امنیت انرژی چین که دومین خریدار بزرگ این سوخت در جهان است، در پروژه گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) قطر سهمی خریداری کرد.

به گزارش ایسنا، در مراسم امضای این قرارداد در دوحه، سینوپک که با نام شرکت "نفت و شیمیایی چین" شناخته می شود، توافق کرد پنج درصد سهم در واحدی با ظرفیت فرآوری هشت میلیون تن در سال در پروژه گاز طبیعی مایع "نورت فیلد ایست" قطر خریداری کند. این پروژه در دست ساخت است و انتظار می‌رود صادرات گاز آن، در سال ۲۰۲۶ آغاز شود.

ما یونگ شن، رئیس هیئت مدیره سینوپک در این مراسم گفت: همکاری با شرکت "قطر انرژی"، به بهینه شدن ساختار مصرف انرژی چین و بهبود امنیت، ثبات و قابلیت اطمینان تامین انرژی پاک، کمک خواهد کرد.

با این سرمایه گذاری، نخستین بار است که چین مستقیما از یک تاسیسات ال‌ان‌جی در قطر که یکی از بزرگترین صادرکنندگان جهان است، حمایت کرده است. همچنین در بحبوحه تشدید رقابت جهانی برای گاز به خصوص میان اروپا و آسیا، جدیدترین توافق در موج قراردادهای تامین گاز به مدت چند دهه، به شمار می رود.

ژاپن در حال حاضر بزرگترین خریدار ال‌ان‌جی در جهان است.  

شرکت دولتی سینوپک نوامبر گذشته، یک قرارداد ۶۰ میلیارد دلاری برای خرید چهار میلیون تن ال‌ان‌جی در سال امضا کرد. مدت این قرارداد ۲۷ ساله خواهد بود و بزرگترین توافق خرید ال‌ان‌جی بلند مدت چین تا به امروز محسوب می شود.

رئیس هیئت مدیره سینوپک گفت: امیدوار است سینوپک به همکاری برای کاوش فرصتهای همکاری جدید در زمینه ال‌ان‌جی با شرکت "قطر انرژی" ادامه دهد.

قطر دومین تامین کننده بزرگ گاز چین پس از استرالیا است. سینوپک به جای توانمندی های بالادستی، بیشتر برای فعالیتهای پالایش نفت خود شناخته شده است زیرا این شرکت معمولا فعالیتهای حفاری را به شرکت‌های خواهر خود شامل شرکت ملی نفت چین و شرکت ملی نفت فراساحلی چین واگذار می‌کند. سینوپک ۲۵ درصد سهم در تاسیسات صادرات ال‌ان‌جی پسیفیک در جزیره کرتیس استرالیا دارد.

چندین کشور اروپایی در پی حمله نظامی روسیه به اوکراین و مختل شدن جریان گاز به این قاره در در طول سال گذشته، تلاش کردند قراردادهای ال‌ان‌جی بیشتری با قطر امضا کنند. با این حال، عدم تمایل آنها برای امضای قراردادهای بلندمدت و موافقت با شروط مقصد ثابت، مانع اصلی مذاکرات با این کشور خاورمیانه‌ای شده است.

سعد الکعبی، مدیرعامل شرکت "قطر انرژی" اظهار کرد: این شرکت، شرکای استراتژیک بلند مدت از سوی چین را در اولویت قرار می دهد.

بر اساس گزارش بلومبرگ، شرکتهای کونوکو فیلیپس، توتال انرژی، اکسون موبیل و اِنی هم در پروژه "نورت فیلد ایست" که ظرفیت صادرات ال‌ان‌جی قطر را از ۷۷ میلیون تن، به ۱۱۰ میلیون تن در سال افزایش می دهد، سرمایه گذار هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha