جبرائیل رمضانی، معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای اردبیل ۲۸ فروردین در بازدید از سد یامچی و پروژه ارتقا کیفیت آب شرب اردبیل به همراه خبرنگاران گفت: این سد با هدف اولیه تامین آب کشاورزی اراضی پایین دست احداث و بعدها به جهت افزایش جمعیت شهر اردبیل، تغییر اقلیم و کاهش میزان سطح بارندگیها به مهمترین منبع تامین آب شرب مرکز استان تبدیل شد.
وی مهمترین عامل عدم رضایت مردم اردبیل از کیفیت آب آشامیدنی را عدم لحاظ استانداردهای موجود برای مصرف شرب به جهت ماهیت کشاورزی سد یامچی عنوان کرد و افزود: در سال های قبل با راهاندازی چهار ایستگاه پمپاژ شناور در سد یامچی توانستیم بخش عمده ای از مشکلات موجود در کیفیت آب آشامیدنی از جمله بو و رنگ آب شرب اردبیل را حل کنیم و در اقدام بعدی با بهرهبرداری از پروژه برج آبگیر و ارتقا تصفیهخانه آب شرب اردبیل به سیستم نوینDAF، کیفیت آب شرب مرکز استان تا ۸۰ درصد افزایش مییابد.
رمضانی افزود: پروژه برج آبگیر دارای ۹۵ پیشرفت فیزیکی است و پیشبینی می شود براساس برنامه زمانبندی شده این پروژه و پروژه خط انتقال دوم از برج آبگیر سد یامچی تا ورودی تصفیه خانه اردبیل با صرف اعتبار ۲۰۰ میلیارد تومان در هفته دولت سالجاری به بهره برداری برسد.
معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای اردبیل تصریح کرد: اقداماتی از جمله احداث ایستگاه پمپاژ، احداث برج آبگیرسد یامچی و خط انتقال دوم از برج آبگیر در راستای حل مشکلات بخش فیزیکی آب و افزایش کیفیت آب خام و کاهش استفاده از اقلام شیمیایی انجام شده است.
رمضانی اظهار کرد: علاوه بر انجام اقدامات در بخش فیزیکی آب لازم بود در بخش شیمیایی آب نیز اقداماتی انجام شود که برای این امر مطالعات و آزمایش هایی بر روی آب انجام و مقداری وجود جلبک در آن شناسایی شد و برای حذف این جلبک ها، افزایش کیفیت آب خام، حذف موادغیرآلی، کاهش استفاده از مواد شیمیایی منعقدکننده و کمک کننده، کاهش هزینههای بهرهبرداری در دنیا سیستمی وجود دارد به نام DAF یا فرایند جداسازی از طریق شناورسازی با هوای فشرده که در ایران تنها در دو شهر به کار گرفته شده است.
وی در خصوص نحوه کارکرد سیستم DAF گفت: یکی از فرآیندهای زلالسازی در تصفیه آب است که زلالسازی آب را با حذف ذرات معلق به دنبال دارد. در سیستم DAF هوای فشرده به مخزن حاوی آب خام ورودی تزریق می شود. حبابهای ریز آزادشده به ذرات معلق موجود در آب چسبیده و باعث شناورسازی ذرات در سطح مخزن DAF شده که پس از آن توده شناور توسط اسکیمر جمع آوری و به مخزن لجن هدایت می شود.
رمضانی افزود: در سال های اخیر به دلیل کاهش بارندگی ها، آب پشت سدها کاهش پیدا کرده و برای برداشت آب از سطوح پایین مخزن اقدام می کنیم و آب موجود در سطوح پایین مخزن کیفیت کمتری را نسبت به سطوح بالای مخزن دارد و برای اینکه بتوانیم کیفیت آب را افزایش دهیم در حال حاضر بهترین راهکار استفاده از سیستم DAF است که مراحل مطالعاتی و بخشی عمده ای از مراحل اجرایی آن انجام شده و در ماه های آتی به بهره برداری کامل خواهد رسید.
معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای اردبیل در خصوص مشکلات کیفی و کمی آب بیان کرد: در رابطه با حل مشکلات کیفی آب پروژه برج آبگیر سد یامچی، خط انتقال دوم از برج آبگیر سد یامچی تا ورودی تصفیه خانه اردبیل و راه اندازی سیستم DAF را در دست انجام داریم و در خصوص حل مشکلات کمی آب نیز پروژه های انتقال آب از حوزه سفیدرود به اردبیل، انتقال آب از رودخانه ارس به اردبیل و جمع آوری چاه های داخل سطح شهر و تصفیه آنها در حال مطالعه و انجام مراحل مقدماتی خود هستند.
رمضانی گفت: پروژه انتقال آب از حوزه سفیدرود به اردبیل امسال کلنگزنی میشود و برآورد اولیه اعتبار موردنیاز برای تکمیل این پروژه ۶ هزار میلیارد تومان است که در صورت تخصیص کامل می توانیم در مدت ۳ سال پروژه را به اتمام برسانیم.
وی ادامه داد: تصفیهخانه آرسنیکزدایی در داخل شهر اردبیل احداث میشود که به دلیل وجود چاههای آب در سطح شهر اردبیل که دارای مواد آلاینده و فلزات سنگین هستند لازم است تا برای استفاده از این منابع آبی تصفیهخانه احداث و وارد چرخه شبکه آبرسانی شود که برای این امر نیز بخشی از خطوط جمع آوری آن و مطالعات اولیه احداث تصفیهخانه آرسنیکزدایی با برآورد ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز انجام شده و در مرحله انتخاب پیمانکار است.
معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای اردبیل ضمن اشاره به هدررفت آب در شبکه آبرسانی موجود گفت: به دلیل فرسودگی شبکه آبرسانی در اردبیل سالانه ۲۰ میلیون مترمکعب هدررفت آب را شاهد هستیم که باید با همکاری شرکت آبفای استان این مشکل رفع شود.
انتهای پیام
نظرات