حجتالاسلام رضا کاظملو سهشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن گرامیداشت یاد و خاطره علامه شهید مرتضی مطهری، اظهار کرد: حوزه علمیه خواهران یکی از مراکز علمی دینی است که با انقلاب توسعه پیدا کرد و به فرمان امام راحل بسط و گسترش یافت اگرچه قبل از انقلاب تعداد اندکی از خواهران در حوزهها آموزش میدیدند اما رسمیت نداشت ولی در حال حاضر قریب به پانصد مدرسه علمیه ویژه خواهران طلبه وجود دارد که از این تعداد سهم استان قزوین ۶ مدرسه است، ۵ مرکز آموزشی سطح ۲ کارشناسی و یک مرکز آموزش عالی که ۴ رشته تخصصی در آن تدریس میشود.
این مسئول بیان کرد: خواهران بعد از اتمام سطح ۳ برای تحصیل در مقطع دکترا به شهرهای دیگر میروند که امیدواریم در آینده با همت بزرگان و مسئولین استان قزوین مرکزی برای آموزش سطح عالی ایجاد شود.
وی با اشاره به وضعیت شغلی فارغالتحصیلان حوزه خواهران تصریح کرد: تعداد بسیاری از فارغالتحصیلان حوزه در کسوت معلمی مشغول تدریس هستند، برخی کارمند و استاد حوزه علمیه و برخی دیگر در حال ادامه تحصیل در دانشگاهها هستند.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان قزوین افزود: امام راحل فرمودند که نیمی از جمعیت جامعه بانوان هستند که تربیت نیمی دیگر هم در دست آنان است. این کلام یک فقیه و رهبر و جامعهشناس است و واقعیت این است که هر جا خانم و مادر خانواده خوب عمل کرده خانواده موفقی را به جامعه عرضه کرده است.
وی ادامه داد: جایگاه زن هم برای خود و هم برای تربیت نسل بعدی، جایگاهی غیرقابل انکار است و اساس تأسیس حوزه خواهران، تربیت و ایجاد مرجعیت علمی برای بانوان است که به تربیت مادر و معلم و مدیر منتهی میشود.
کاظملو با اشاره به اجرای طرح امین در مدارس آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: اعزام خواهران حوزه در قالب طرح امین برای حضور در کنار دانشآموزان برنامه موفقی بود که مدیران مختلف استان در سطوح مختلف به آن اذعان دارند و اگر در حال حاضر اقدامات حوزه علمیه مورد هجمه دشمنان است یعنی این مرکز کار خود را به درستی انجام داده و خشم دشمنان را برانگیخته است.
چه کسانی از آزمون ورودی حوزه علمیه معاف شوند
در ادامه فاطمه عاشوری، معاون آموزشی حوزه علمیه خواهران استان قزوین گفت: پذیرش حوزه علمیه در سه مقطع تقسیمبندی شده است. متقاضیان مقطع عمومی (دیپلم) با حداکثر سن ۴۰ سال و حداقل معدل ۱۴ میتوانند با گذراندن مراحل آزمون و مصاحبه علمی و تحقیقات محلی پذیرش شوند.
وی اظهار کرد: کسانی هم ممکن است از آزمون ورودی معاف شوند که شامل افرادی همچون حافظان قرآن یا نهجالبلاغه یا صحیفه سجادیه و متقاضیانی که معدل کارشناسی آنان بالای ۱۷ باشد هم از آزمون معاف خواهند شد.
معاون آموزشی حوزه علمیه خواهران استان قزوین افزود: آزمون ورودی حوزه جمعه ۲۳ تیرماه ساعت ۹ صبح همزمان با سراسری کشور انجام خواهد شد و متقاضیان میتوانند از طریق سایت حوزه ثبتنام کنند اما پیشنهاد ما این است که برای تسهیل در امر ثبتنام به مدارس علمیه سطح استان مراجعه کنند.
وی بیان کرد: پذیرش مقطع تخصصی عموماً از طلاب فارغالتحصیل سطح کارشناسی است که مدرک دوره سطح ۲ را با گذراندن ۱۹۰ واحد دریافت کردهاند. افرادی که با معدل ۱۹ فارغالتحصیل شده و یا دارندگان اثر پژوهشی در جشنواره کشوری هستند و یا موفق به چاپ مقاله شدهاند در مقطع تکمیلی از آزمون ورودی معافند.
عاشوری تأکید کرد: آزمون ورودی مقطع تکمیلی نیز روز جمعه ۱۲ خرداد ماه همزمان با سراسر کشور برگزار خواهد شد. در حال حاضر هم بالغ بر ۲ هزار بانوی طلبه حوزه در سطح مدارس علمیه استان قزوین مشغول تحصیل هستند و شهریهای پرداخت نمیکنند که تحصیل آنها ۵ تا ۷ سال به طول میانجامد.
وی خاطرنشان کرد: در مدارس علمیه شهرستانهای آبیک، تاکستان و بوئینزهرا که مقطع عمومی را تدریس میکنند امکان پذیرش خوابگاهی برای متقاضیان وجود دارد.
انتهای پیام
نظرات