• پنجشنبه / ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۱:۵۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402022113611
  • خبرنگار : 71415

کرملین اقدام لهستان در تغییر نام کالینینگراد را خصمانه خواند

کرملین اقدام لهستان در تغییر نام کالینینگراد را خصمانه خواند
نیروهای لهستانی در حال کشیدن سیم خاردار در مرز کشورشان و کالینینگراد

کرملین اقدام دولت لهستان در تغییر دادن نام شهر روسی کالینینگراد در اسناد رسمی خود را یک "اقدام خصمانه" خواند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، کالینینگراد که منطقه‌ای جدا افتاده از خاک اصلی روسیه بین خاک دو کشور لیتوانی و لهستان واقع در ساحل دریای بالتیک است، تا زمان جنگ جهانی دوم با نام آلمانی کونیگسبرگ شناخته می‌شد اما بعد از این جنگ زمانی که به اتحاد شوروی سابق منضم شد، نامش به افتخار میخائیل کالینین، یکی از سیاستمداران شوروی، تغییر پیدا کرد.

ورشو اعلام کرده، به دلیل مرتبط بودن کالینین با کشتار سال ۱۹۴۰ کاتین که در جریانش هزاران افسر ارتش لهستان توسط نیروهای شوروی اعدام شدند، بار معنایی منفی داشته و باید از این منطقه با نام "کرولویس"، نامی که قبلا زمان حاکمیت پادشاهی لهستان در قرنهای ۱۵ و ۱۶ بر آنجا گذاشته شده بود، یاد شود.

کمیته استانداردسازی جغرافیایی لهستان روز سه شنبه گفت: نام روسی فعلی این منطقه به مثابه یک نام‌گذاری مصنوعی است که ارتباطی نه با این شهر و نه با این منطقه ندارد.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اظهار کرد، این تصمیم "به مثابه دیوانگی" است.

او در یک نشست خبری تاکید کرد: "ما می‌دانیم در سراسر تاریخ لهستان هر از چند گاهی به سمت جنون نفرت از روسیه لغزش پیدا کرده‌اند."

کالینینگراد زمانی که لیتوانی در زمان فروپاشی شوروی سابق در سال ۱۹۹۱ استقلال یافت، از خاک اصلی روسیه جدا افتاد.

به نوشته رویترز، مردم شهر کالینینگراد دیدگاه‌های مختلفی در قبال این اقدام لهستان داشتند.

مرد سالمندی در این منطقه که نامش را فاش نکرد، گفت: "این سرزمین توسط ما و اجداد من فتح شد. اینجا خاک ما است و نمی‌توان نام کرولویس را روی آن قرار داد."

یک زن دیگر با اشاره به این که لیتوانی هم نام کالینینگراد را کرولویس گذاشته و اتفاق خاصی نیفتاده، اظهار کرد:‌ "هیچ چیز تغییر نخواهد کرد جز این که آنها نیاز پیدا می‌کنند همه اسنادشان را تغییر دهند. اگر که چنین چیزی می‌خواهند بگذارید این کار را انجام دهند."

به صورت تاریخی روابط بین لهستان و روسیه اغلب تیره بوده است.

مسکو می‌گوید زمانی که نیروهایش در پایان جنگ جهانی دوم نیروهای نازی را از لهستان بیرون کردند، لهستان را آزاد کرده اما اکثر لهستانی‌ها معتقدند که اتحاد جماهیر شوروی اشغالگری نازی‌ها را با شکل دیگری از سرکوب جایگزین کرد.

لهستان که یکی از اعضای ناتو است، پس از حمله روسیه به اوکراین، از کی‌ِیف حمایت و تخریب بناهای یادبود سربازان شوروی در سرتاسر خاکش را تشدید کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۲-۲۱ ۱۴:۰۲

دوران دیکتاتوری و گردنکشی و لشکر گشایی روسیه به سر امده است