• چهارشنبه / ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ / ۲۱:۴۰
  • دسته‌بندی: دیدگاه
  • کد خبر: 1404012010406
  • خبرنگار : 71486

قدرت امروز ایران قابل مقایسه با زمان انعقاد برجام نیست

قدرت امروز ایران قابل مقایسه با زمان انعقاد برجام نیست

یک پژوهشگر حوزه خاورمیانه معتقد است که قدرت ایران به مراتب در حال حاضر بالاتر از زمان انعقاد برجام است.

به گزارش ایسنا، جواد میرگلوی‌بیات در یادداشتی نوشت:

ایران در زمان مذاکرات برجام در عنفوان قضایای بهار عربی بود و هنوز بهار عربی تعیین تکلیف نشده بود. دمشق در معرض سقوط بود، داعش در عراق چند شهر بزرگ را در اختیار داشت و حشد الشعبی هنوز قوام نیافته بود، یمن هم در وضعیت قبل جنگ بود و انصارالله به هیچ وجه قدرت امروز را نداشت.

قطعا یکی از برندگان بهار عربی ایران بود، و اگر سقوط سوریه نبود می‌توانستیم صحبت از تنها برنده بهار عربی صحبت کنیم. هم‌چنین در طوفان الاقصی ایران عقلانیت(درحفظ سطح تنش و هماهنگی با آمریکا) و البته توان نظامی خود را ثابت کرد، وعده‌های صادق ۱ و ۲ نشان داد که حزب الله و حماس و... دیگر تنها عناصر بازدارندگی نیستند، و ایران به معادله بازدارندگی جدیدی که در عمل اثبات شد رسید و دیگر ایران توان این را داشت که از طریق خاک خود با اسرائیل موازنه کند. 

مقاومت زمینی حزب الله و هم‌چنین ایستادگی حماس و جهاد نشان داد که نیروهای مقاومت به خصوص حزب الله توان دفاع از خود دارند، و آنها باید یک نیروی سیاسی و نظامی باقی بمانند و فقط نیابت ایران در جنگ نیستند، در واقع ایران بعد وعده صادق ۲ برای حفظ حزب الله از ضربات ترجیح داد که حزب الله وارد آتش بس شود، چرا که حزب‌الله توانست جلوی حمله زمینی اسراییل را بگیرد.

از سوی دیگر وعده‌های صادق ۱ و ۲ نشان داد ایران توان ضربه کاری به دشمنان در دور دست را دارد، و بسیاری از کشورهای منطقه به عین قدرت و اراده ایران را دیدند.

 افزایش ظرفیت هسته‌ای و تهدید معتبر هسته‌ای شدن ایران، توان چانه‌زنی ما را بالا برده است که در کنار قدرت موشکی و اراده نظام در پاسخ به تهدیدهای آمریکا می‌تواند توان دیپلماتیک ما را بالا برد، مساله‌ای که در زمان مذاکرات برجام وجود نداشت.

 یمن به عنوان یک پهنه راهبردی سطح کنش‌گری و ظرفیت خود را اثبات کرد و نشان داد که هم توان حفظ و مراقبت از خود را دارد و هم واجد توان تهاجمی بالا است که می‌تواند در تجارت جهانی اخلال ایجاد کند و پایتخت‌ها و مراکز حساس را هدف بگیرد.

 مقاومت عراق هم که زمان مذاکرات برجام درگیر داعش و امنیت عراق بود در طوفان‌الاقصی نشان داد که اراده و توان ضربه زدن و خراب کردن بازی اسراییل و حتی تهدید علیه گروهک‌های تکفیری سوریه و هم‌چنین حمله به پایگاه‌های آمریکا را دارد.

موفقیت در سودان وحضور یمنی‌ها در شرق آفریقا و ... مواردی بودند که در ۲۰۱۵ وجود نداشتند.

از جانب دیگر تعامل همسایگان مانند امارات و عربستان فاز جدیدی است. آنها در مذاکرات دو طرف ایرانی و آمریکایی در زمان برجام یک متغیر خراب‌کار و توطئه‌گر بودند، در حالی که امروز آنها نیز به استقبال مذاکرات رفتند و منافع خود را در درگیری نظامی بین ایران و آمریکا و اسراییل نمی‌بینند.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha