• چهارشنبه / ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ / ۲۰:۲۰
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1404012010390
  • خبرنگار : 71486

قانون مهریه؛ آیا سقف برای مهریه تعیین شده است؟

قانون مهریه؛ آیا سقف برای مهریه تعیین شده است؟

دی ماه ۱۴۰۳ کلیات طرح اصلاح قانون مهریه در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس به تصویب رسید و از آن پس، هر از گاهی موضوع تعیین سقف برای مهریه به موضوع بحثی عمومی تبدیل می‌شود.

به گزارش ایسنا، فرارو نوشت: چند وقتی است که ماجرای تعیین سقف برای مهریه مطرح است و اخبار متفاوت و متناقضی از آن به گوش می‌رسد.

در تازه‌ترین اظهارات درباره تعیین سقف ۱۴ سکه برای مهریه، عثمان سالاری، نایب رئیس دوم کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی، گفت که این موضوع در حیطه اختیارات کمیسیون نیست.

او توضیح داد: «تعیین مهریه موکول و متوقف به تراضی و توافق زوجین است. مجلس نمی‌تواند بگوید شما حق ندارید بیشتر از آن توافق کنید.»

سالاری اضافه کرد آنچه مدنظر کمیسیون قضایی و حقوقی است، حذف قانون حبس از محکومان مهریه و لحاظ کردن مجازات‌های جایگزین و استفاده از پابند الکترونیکی است، اما این موضوع هم هنوز قطعی نشده است.

موضوع اصلاح قانون مهریه از مجلس یازدهم در دستور کار بوده است، اما تصویب کلیات آن در دی ماه ۱۴۰۳ صورت گرفت.

پس از تصویب کلیات طرح اصلاح قانون مهریه علی آذری، سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی، در اظهاراتی مشابه گفته‌های سالاری، هدف آن را به حداقل رساندن حبس در این زمینه خوانده بود و صحبتی از تعیین سقف برای آن نکرده بود. از طرف دیگر، آذری مساله عندالمطالبه یا عندالاستطاعه بودن مهریه را برای حل مشکل مهریه مطرح کرده بود.

بر اساس قوانین مدنی کشور، به ویژه ماده ۱۰۸۲ قانون مدنی، تعیین مهریه به توافق طرفین بستگی دارد. این قانون به زوجین اجازه می‌دهد تا هر مبلغ و یا نوع مالی را به عنوان مهریه تعیین کنند، به شرطی که این مهریه مشروع باشد.

سوی دیگر ماجرا هم زنانی حضور دارند که بدون داشتن حق طلاق، مهریه را تنها ابزار حفظ حقوق خود در ازدواج می‌دانند و تعیین سقف یا اقدامات مشابه را بدون در نظر گرفتن راه‌های متقابل برای تامین حقوق خود، زیان بار و تبعیض آمیز می‌دانند.

جوانمردی پیشنهاد می‌کند که زنان به جای مهریه‌های سنگین می‌توانند حقوق و مزایای دیگری مانند توافق بر سر نفقه شامل هزینه‌های زندگی، آموزش، درمان و سایر نیازهای ضروری، حق طلاق، شروط ضمن عقد، حق حضانت فرزند، توافق بر سر دارایی‌ها و اموال مشترک، حق تحصیل و حق کار، حق استفاده از مسکن مشترک یا مستقل، و توافق بر سر بیمه و حمایت‌های اجتماعی را از مردان مطالبه کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۴-۰۱-۲۱ ۰۱:۵۳

هیچکدوم از توافقات ضمن عقد ضمانت اجرایی نداره، شرط میکنی میخوام درس بخونم یا کار بکنم، فردا آقا اجازه نده میخوای طلاق بگیری ؟؟؟ اصلا دادگاه همچین اجازه ای میده؟؟

avatar
۱۴۰۴-۰۱-۲۱ ۰۲:۰۲

قانون مهریه باید سقف ۱۴ سکه رو تصویب کنند

avatar
۱۴۰۴-۰۱-۲۱ ۰۸:۳۹

آقای اژه ای، قضات،حقوقدانان خواهشن برای این جوان که طلاق داده‌اند و مهریه شون سکه وطلا است فکری بکنید،آیااین جوانان بایدبمیرندوحق زندگی ندارندباتوجه به اینکه قیمت سکه ثانیه ایی شده،خواهشمندم فکری بکنید.

avatar
۱۴۰۴-۰۱-۲۱ ۱۱:۲۵

شما کاملا در اشتباه هستید مهریه تنها وسیله زن برای طلاق نیست قانون را دوباره مطالعه کنید سری به پرونده های طلاق بزنید متوجه خواهید شد زنها چگونه به طور قانونی بدون رضایت شوهر طلاق گرفته اند و مهریه کامل هم از مرد طلب کرده اند.

avatar
۱۴۰۴-۰۱-۲۱ ۱۳:۴۵

در زندگی مشترک هیچ تعهدی نسبت به زندگی برای زن ایجاد نشده است و هرموقع که بخواهد میتواند از زندگی خارج شود و در این بین مرد هست که از لحاظ مالی و اخلاقی و روحی دچار ضرر و زیان میشود و قانون تابحال به این نکته توجه نکرده است.

avatar
۱۴۰۴-۰۱-۲۱ ۱۹:۰۳

اکثرمشکلات جامعه همین مهریه های سنگین الکی می باشدآخرچرادولت اجازه دهدسندی رسمی تنظیم شوددرحالی که که میداندازابتداباطل است چون مردنمیتواندآنرابپردازد

avatar
۱۴۰۴-۰۱-۲۱ ۱۹:۴۹

از همه حقوقدانان خواهش میکنم فکری عاجل برای ما بکنن ،مهریه باید مطابق سیره حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها باشه .ما زیر تورم لحظه ای سکه خورد شدیم خدایی .

avatar
۱۴۰۴-۰۱-۲۱ ۲۰:۲۰

با سلام. مهریه هدیه همسر به همسر است و اگر فردی هدیه خود را نداد آیا قانون باید برای وصول آن دخالت کند؟. شاید اگر مهریه به روز محاسبه نمی شد، این همه افراد به زندان نمی رفتند. در واقع بنیان خانواده با این مهریه‌های نامتعارف متزلزل می شود.

avatar
۱۴۰۴-۰۱-۲۱ ۲۱:۳۹

من در عقدنامه نوشتم عندالاستطاعه و عندالقدرت اما وکیلم میگه این هیچ فرقی با عندالمطالبه نداره نمیفهمم یعنی چی! البته خوشبختانه مشکلی نداریم وکیلم واسه کاری دیگه گرفتم منتها سوآل کردم گفتن اینجوریه

avatar
۱۴۰۴-۰۱-۲۱ ۲۱:۳۹

من در عقدنامه نوشتم عندالاستطاعه و عندالقدرت اما وکیلم میگه این هیچ فرقی با عندالمطالبه نداره نمیفهمم یعنی چی! البته خوشبختانه مشکلی نداریم وکیلم واسه کاری دیگه گرفتم منتها سوآل کردم گفتن اینجوریه

avatar
دیروز ۰۱:۱۸

تا قانون مهریه اصلاح نشود همچنان وضع این هست که هست متاسفانه از 5 ازدواج 4 تا طلاق میری دادگاه وضع میبینی آدم از زندگی کرد سیر میشه قانون مهریه باید اصلاح بشه

avatar
دیروز ۲۲:۱۶

این همه شرط و شروط برای ازدواج دائم و تشکیل خانواده قرار دادن نتیجه اش می‌شود رواج ازدواج موقت و .‌..‌‌‌‌.‌‌

avatar
امروز ۱۲:۴۹

زنان این دوره که ناموس همه ماهستند، تقاضاداریم به وضع گرانی وبه فکرفرزندانشان باشند بچسبند زندگی خودوتربیت عزیزانشان وقتی بیشترجوانان مملکت حتی ازعهده یک ازدواج ساده برنمیاند،چطوری این همه سکه راخلق کنند