سیروس پناهی در گفتوگو با ایسنا، درباره برداشت گلمحمدی در شهرستان طارم، اظهار کرد: در سالجاری ۵ بهرهبردار طارمی مزارع خود را به کشت گلمحمدی اختصاص دادند و کار کاشت این محصول در شهرستان از سال ۱۴۰۱ آغاز شده است. همچنین ۲ سالن فرآوری نیز در زمینه گلمحمدی در شهرستان طارم فعالیت میکند.
وی افزود: سطح زیر کشت گلمحمدی طی سالجاری در شهرستان طارم ۷ هکتار است که به ازای هر هکتار یک تن گلمحمدی تولید شده و در مجموع ۷ تن گلمحمدی از مزارع شهرستان طارم برداشت شد. همچینن هر یک کیلو گلمحمدی تبدیل به یک کیلو گلاب میشود و مقدار گلاب تولیدی شهرستان نیز ۷ تن است.
این مسئول با بیان اینکه سالنهای فرآوری در زمینه گلابگیری، تولید اسانس، عرق گیری و بستهبندی فعالیت میکنند، تصریح کرد: گلمحمدی در روستاهای دستجرده و ایچ کشت شده است که هر کیلو گلمحمدی با قیمت ۶۰ هزار تومان به فروش میرسد که این قیمت کمی پایین است و گلاب نیز به ازای هر لیتر بین ۱۰۰ الی ۱۵۰ هزار تومان به فروش میرسد.
پناهی ادامه داد: اعتباری در زمینه کشت گیاهان دارویی به شهرستان اختصاص داده شده که برای حمایت از بهرهبرداران گلمحمدی و گسترش آن در شهرستان در زمیته خرید نهال و اقدامات کاشت آن هزینه خواهد شد.
کارشناس مسئول باغبانی جهادکشاورزی شهرستان طارم خاطرنشان کرد: گلمحمدی یکی از انواع گیاهان دارویی است که در شهرستان کاشت میشود و گیاهان دیگر همچون زعفران، آویشن و ... نیز در شهرستان کاشت میشود. همچنین در سالجاری نزدیک به ۹ هکتار از اراضی شهرستان به کاشت زیره سبز نیز به صورت دیم و کشاورزی قراردادی اختصاص یافته که در این زمینه با کشاورزان قراردادی بسته شده تا این محصول در زمان برداشت حتما خریداری شود.
انتهای پیام
نظرات