• چهارشنبه / ۱۸ تیر ۱۴۰۴ / ۱۳:۲۷
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1404041811059
  • خبرنگار : 50513

متخصص قلب و عروق:

برای حفظ سلامت قلبی و عروقی، چکاپ و آزمایش سالانه ضروری است

برای حفظ سلامت قلبی و عروقی، چکاپ و آزمایش سالانه ضروری است

ایسنا/زنجان یک متخصص قلب و عروق با تاکید بر ضرورت انجام چکاپ و آزمایش سالانه برای حفظ سلامت قلبی و عروقی، گفت: از علائم مهم بیماری‌های قلبی و عروقی که بیماران بابت آن به پزشک متخصص قلب و عروق مراجعه می‌کنند درد قفسه سینه، تنگی نفس، سیانوز، تپش قلب است.

دکتر زهرا علیزاده در گفت‌وگو با ایسنا، ۱۰ عامل مهم پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را برشمرد و افزود: در این زمینه داشتن رژیم غذای سالم، انجام ورزش منظم، کنترل فشار خون، سطح کلسترول خون و وزن (BMI) دارای اهمیت بسیاری است.

وی گفت: برای حفظ سلامتی، مصرف کالری کمتر از ۲۰۰۰ در طول یک روز و مصرف غذاهای سرشار از فیبر و میوه و سبزی و اسید چرب با امگا ۳ و همچنین ممنوعیت چربی اشباع شده و حذف شکر ضروری است. همچنین رژیم غذایی کم‌نمک، ورزش، دوری از استرس، تصحیح رژیم غذایی به کنترل فشار خون کمک می‌کند.

این پزشک متخصص قلب کنترل سطح کلسترول و تری گلیسرید و HDL/LDL را از موارد ضروری درپیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی دانست و گفت: افزایش وزن منجر به ابتلا به فشار خون، دیابت و ... می‌شود. ورزش منظم یا ورزش خوب جهت کنترل دیابت و فشار خون باید ورزش هوازی به طور منظم ۳۰ دقیقه ۵ بار در هفته انجام شود.   

علیزاده در تعریف ورزش بد، گفت: این اصطلاح می‌تواند به دو مفهوم کلی اشاره داشته باشد، ورزش‌های پرخطر یا تمرین بیش از حد. ورزش‌های پرخطریا ورزش‌های مخاطره‌آمیز شامل فعالیت‌هایی هستند که ذاتاً خطرناک بوده و احتمال آسیب‌دیدگی یا حتی مرگ در حین انجام آنها وجود دارد. نمونه‌هایی از این ورزش‌ها عبارتند از، بانجی جامپینگ، پرش از ارتفاع با استفاده از طناب فنری و تمرین بیش از حد نیز به وضعیتی گفته می‌شود که فرد بیش از حد توان بدنی خود ورزش می‌کند، یا شدت و مدت تمریناتش بسیار زیاد است. این مسئله می‌تواند منجر به عوارضی از جمله کاهش عملکرد، آسیب‌دیدگی قلبی عروقی و جسمی، ضعف سیستم ایمنی، اختلال در تعادل هورمونی و خستگی مزمن.

این متخصص بیماری‌های قلبی و عروقی محدودیت مصرف الکل، عدم مصرف وترک سیگار، مدیریت استرس، کنترل دیابت و خواب کافی را از عوامل دیگر در پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی نام برد و افزود: مصرف الکل منجر به افزایش فشار خون، اضافه وزن نارسایی قلبی ناگهانی - مرگ ناگهانی می‌شود و همچنین  مصرف سیگار منجر به بروز مشکلات قلبی، ریوی، افزایش سرطان و .... می‌شود.

وی گفت: استرس محرک حمله قلبی، افزایش فشار خون، پرخوری و سیگار کشیدن، بیماری قلبی است. البته دیابت آسیب به عروق و اعصاب و ...  به دنبال دارد لذا بررسی HB/AC ،BS FBS دو ساعت بعد از غذا ضروری است و همچنین خواب ناکافی خطر فشار خون، چاقی و دیابت و خطر بیماری قلبی را افزایش می‌دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha