• پنجشنبه / ۱۹ تیر ۱۴۰۴ / ۱۲:۱۶
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1404041911580
  • خبرنگار : 71263

آغاز اکتشاف نفت و گاز شرکت‌های ترکیه‌ای در سواحل پاکستان

آغاز اکتشاف نفت و گاز شرکت‌های ترکیه‌ای در سواحل پاکستان

هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه، روز چهارشنبه در جریان سفر به پاکستان گفت که شرکت‌های انرژی ترکیه طبق توافق‌نامه‌ها با شرکت‌های محلی، به اکتشاف نفت و گاز در سواحل پاکستان خواهند پرداخت.

به گزارش ایسنا، فیدان بدون اشاره به جزئیات برنامه‌ها و فعالیت‌های حفاری اکتشافی گفت: این یکی از نتایج رویکرد نهادینه‌تری است که ما برای ایجاد آن تلاش می‌کنیم. وزیر امور خارجه ترکیه افزود: ترکیه و پاکستان همچنین در حال ارزیابی همکاری‌های بالقوه در زمینه اکتشاف و تولید نفت و گاز، استخراج معادن و عناصر خاکی کمیاب هستند.

پاکستان، اوایل سال جاری، توافق‌نامه‌ای را با ترکیه برای اکتشاف و توسعه مشترک منابع نفت و گاز فراساحلی پاکستان امضا کرد.

وزارت انرژی ترکیه در آوریل اعلام کرد که شرکت نفت ترکیه (TPAO) و سه شرکت نفتی پاکستان، در مناقصه امسال برای ۴۰ بلوک فراساحلی در پاکستان، برای برخی از بلوک‌ها پیشنهادهای مشترک ارائه خواهند داد.

آلپ ارسلان بایراکتار، وزیر انرژی ترکیه، در بیانیه‌ای گفت: این گام، مشارکت استراتژیک انرژی میان ترکیه و پاکستان را تعمیق خواهد بخشید و همچنین آستانه مهمی در زمینه امنیت انرژی منطقه‌ای خواهد بود.

پاکستان از سال ۲۰۲۰، اولین افزایش قابل توجه ذخایر نفت داخلی خود را ثبت کرده است و اکتشافات جدید و تولید بالاتر، به افزایش سالانه ۲۳ درصدی ذخایر به ۲۳۸ میلیون بشکه تا دسامبر ۲۰۲۴ منتهی شده است.

بر اساس گزارش شرکت «عارف حبیب لیمیتد» که توسط رسانه‌های پاکستانی منتشر شده است، میدان‌های کلیدی شامل پاساخی/پاساخی شمال شرقی، راجیان، کونار، سونو، ثورا، جندیال و لاشاری سنتر، در این افزایش ذخایر نقش دارند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، ذخایر گاز طبیعی پاکستان در سال ۲۰۲۴، در مقایسه با تخمین ذخایر گاز در سال ۲۰۲۳، نسبتا ثابت ماند. پاکستان، با وجود افزایش ذخایر داخلی نفت، برای تامین تقاضا، به واردات متکی است. ترکیه، به نوبه خود، در حال افزایش تولید گاز طبیعی داخلی در آب‌های دریای سیاه و گسترش مشارکت‌های بین‌المللی در اکتشاف نفت و گاز در دریای سیاه بلغارستان، منطقه دریای خزر و عراق است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha