• شنبه / ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۱:۳۶
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1402031308542
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

یک عضو جامعه روحانیت مبارز:

دکترین نهضت امام خمینی(ره)، تغییر بنیادی در فرد و جامعه بود

دکترین نهضت امام خمینی(ره)، تغییر بنیادی در فرد و جامعه بود

ایسنا/اصفهان یک عضو جامعه روحانیت مبارز با بیان اینکه امام بر اساس دکترین خاصی حرکت کرده و انقلاب را شکل دادند، گفت: مهم‌ترین اصل این دکترین، دگرگونی فرد و جامعه بود. این انقلاب در فرد و جامعه نیاز به اطلاع‌رسانی، افشاگری و تبیین اسلام ناب داشت که خود امام خمینی در طول ۱۷ سال این کار را با تلاش و جهاد فراوان به نحو احسن انجام دادند.

حجت‌الاسلام احمد سالک، در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اندیشه سیاسی امام خمینی(ره)، اظهار کرد: امام(ره) در طول سالیان دراز همه انقلاب‌های داخل کشور را که با محوریت علما انجام شده بود، مطالعه کرده بودند. ایشان بر شخصیت شیخ فضل الله نوری و مقابله با انگلیس، مبارزه آیت الله مدرس با رضاخان، مقابله سید ابوالقاسم کاشانی با آمریکا، انگلیس و جریان ملی شدن صنعت نفت احاطه کامل و اطلاعات جامعی از جریانات سیاسی و تاریخی کشور داشتند. همچنین امام دشمن‌شناسی قوی و قهار بودند و دشمنان داخلی مثل منافقین و خارجی مثل آمریکا، انگلیس و به خصوص اسرائیل را به خوبی می‌شناختند و با این شناخت کامل به خوبی درک می‌کردند که حکومت پهلوی دست نشانده دشمنان خارجی است.

وی افزود: مطالعه سیر تاریخی و اشراف بر آن، عامل مهم شکل‌گیری اندیشه سیاسی اجتماعی جامع امام و نجات ملت ایران توسط ایشان از چپاول دشمنان خارجی ظلم و ستم حاکمان بود.

سالک ادامه داد: امام خمینی(ره) برنامه‌هایی که برای پس از پیروزی انقلاب اسلامی داشتند را به خوبی می‌دانستند و آن را هضم کرده بودند، ایشان می‌دانستند که این انقلاب از کجا شروع و به کجا ختم می‌شود و این برای ملت ایران و جریان انقلاب اسلامی بسیار مهم بود، چرا که بدون داشتن برنامه و نقشه راه، هر انقلاب و نهضتی با شکست مواجه می‌شود.

این عضو جامعه روحانیت مبارز با اشاره به اینکه از دیگر عوامل موفقیت امام خمینی مبارزه با ساواک و عوامل پهلوی بود، گفت: زمانی به منزل امام در قم حمله و ایشان در تهران زندانی و بعد به ترکیه تبعید شدند. در مدت حضور در ترکیه کتاب تحریرالوسیله را به رشته تحریر درآوردند، بعد از آن به عراق تبعید شدند و به مدت ۱۲ سال  به درس، بحث، فعالیت علمی و افشاگری سیاسی پرداختند که باعث تبعید به نوفل لوشاتو و نقش‌آفرینی جهانی ایشان شد، در واقع  امام در طول ۱۵ یا ۱۷ سال تلاش خستگی‌ناپذیری در دو مسیر معرفی دشمنان و افشاگری اقدامات آنها و گسترش فرهنگ اسلام ناب داشتند که با ایجاد آگاهی و آمادگی در مردم به ۱۲ بهمن ۵۷ رسید.

وی افزود: امام بر اساس دکترین خاصی حرکت کرده و انقلاب خود را شکل دادند. نهضت امام خمینی(ره) ۱۰ اصل داشت که مهم‌ترین اصل این دکترین، دگرگونی فرد و جامعه بود. این انقلاب در فرد و جامعه نیاز به اطلاع‌رسانی، افشاگری و تبیین اسلام ناب داشت که خود امام خمینی در طول ۱۷ سال این کار را با تلاش و جهاد فراوان به نحو احسن انجام دادند و همین اطلاع‌رسانی و افشاگری مستمر  ایشان در خصوص جنایات حکومت و دشمنان خارجی و تبیین اسلام ناب آن هم در شرایطی که  اسلام با ۱۲ ایسم و مکتب در دانشگاه‌ها مقابله می‌کرد، باعث آمادگی و همراهی مردم و جوانان با نهضت شد. البته در این بین نقش افرادی همچون شهید مطهری، شهید بهشتی، شهید باهنر و... در دانشگاه‌ها و ارتقاء بینش سیاسی اجتماعی جوانان انکارناشدنی است.

این عضو جامعه روحانیت مبارز با اشاره به اینکه ۴۴ سال است که ملت و  رهبری ایران در مسیر این دگرگونی تاریخی، تقویت و رشد بصیرت جامعه حرکت کردند، تأکید کرد: تجلی این حرکت مداوم در ۲۲ بهمن و روز قدس قابل مشاهده است، بیداری و آگاهی و وحدت کلمه حول ولایت فقیه رمز موفقیت انقلاب اسلامی بود و مادامی که این دو عنصر در کنار هم در مردم ایران وجود داشته باشد، این انقلاب تداوم و توان خواهد داشت و امید که انقلاب ما به انقلاب جهانی حضرت ولی عصر(عج) متصل شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha