مجتبی پورشفیع در گفتوگو با ایسنا اظهارکرد: شهرستان اردستان دارای ۷۷ اثر ثبت ملی، یک اثر ثبت جهانی و هشت محوطه باستانی در حاشیه کویر مرکزی ایران است.
وی با بیان اینکه با تاکید مسئولان شهرستان اردستان بازگشایی محوطههای باستانی منطقه در دستور کار اداره میراثفرهنگی شهرستان قرار گرفته است، افزود: تلاش خواهیم کرد فصول کاوشی و باستانشناسی در منطقه هفتشهر لیلاز اردستان اجرا شود.
رئیس اداره میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری اردستان با اشاره به اینکه تاکنون ۳۵ محوطه باستانی در شهرستان اردستان شناسایی شده است، ادامه داد: طبق اسناد و مدارک، محوطه باستانی هفتشهر لیلاز اردستان باقیمانده از اواسط دوره اشکانیان است که در شمال روستای موغار و مهاباد اردستان قرار دارد.
۲ کاروانسرای اردستان به بخش خصوصی واگذار میشود
پورشفیع با بیان اینکه بودجههای دولتی برای نگهداری و مرمت بناهای تاریخی ناچیز است و باید به سمت جذب سرمایهگذاری خصوصی حرکت کنیم، گفت: اداره میراثفرهنگی در سالهای گذشته برای نگهداری و مرمت دو کاروانسرای مهم شهرستان در روستاهای بقم و زفرقند، هزینههای قابل توجهی کرده که با ورود بخش خصوصی بهرهمندی از این دو فضا بهتر خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه کاروانسرای زفرقند و بقم در سال ۸۲ و ۸۴ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است، خاطرنشان کرد: کاروانسرای روستای بقم از دوره شاه عباس صفوی به یادگار مانده و قدمت کاروانسرای روستای زفرقند مربوط به دوره قاجار است.
رئیس اداره میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری اردستان تصریح کرد: مشکل اصلی این کاروانسرا موقوفه بودن آن است که امیدواریم با تعامل اداره اوقاف و امور خیریه بتوانیم مشکل واگذاری و احیای این دو بنای تاریخی را انجام دهیم.
پورشفیع با بیان اینکه سیاست دولت و وزارت میراثفرهنگی شکوفایی صنعت توریست و گردشگر در شهرهای مختلف کشور است، گفت: با توجه به اینکه شهرستان اردستان در موقعیت کوهستانی و کویری قرار دارد، میتواند یک شهرستان پیشتاز در بحث گردشگری باشد، ولی طی سالهای گذشته نتوانستیم از ظرفیتهای موجود منطقه استفاده کنیم.
انتهای پیام
نظرات