• پنجشنبه / ۸ تیر ۱۴۰۲ / ۰۲:۰۰
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 1402040704476
  • خبرنگار : 71667

درباره نوعی فناوری که از صدای شما دستور می‌گیرد

درباره نوعی فناوری که از صدای شما دستور می‌گیرد

اسپیکرهای هوشمند این امکان را به کاربران داده اند تا درصورت داشتن مشغله وسایل خانگی خود را با دستورهای صوتی کنترل کنند؛ به دنبال گسترش استفاده آن در سایر کشورها، این فناوری در ایران هم مورد توجه قرار گرفته است.

به گزارش ایسنا، دستیارهای صوتی و اسپیکرهای هوشمند بدون شک یکی از کاربردی‌ترین و محبوب‌ترین گجت‌های هوشمند خانگی در جهان به شمار می‌روند که قابلیت‌های فراوانی داشته و به کاربران این امکان را می‌دهند تا در صورت داشتن مشغله و عدم دسترسی فیزیکی به موبایل یا سایر وسایل الکترونیکی و هوشمند خود، تنها با ارسال فرمان‌های صوتی کار موردنظر خود را انجام دهند.

دستیارهای صوتی به کار رفته در گوشی‌های هوشمند نیز سالهاست با تکامل و پیشرفت هرچه بیشتر توانسته‌اند نظر و توجه خیل عظیمی از کاربران را به سمت و سوی خود جلب کنند و این طور که به نظر می‌رسد در سال‌های آینده نیز با شکوفایی و تکامل بیشتری مواجه خواهد شد.

اسپیکرهای هوشمند هم یکی از آن دسته از گجت‌هایی هستند که این روزها از محبوبیت و استقبال بی‌نظیری از سوی کاربران برخوردار شده است. بسیاری از تحلیلگران بر این باور بودند که اسپیکرهای هوشمند سریع‌تر از ابزارهای واقعیت مجازی و افزوده به رشد خود ادامه داده و در سال ۲۰۱۸ سهم بسیار بیش‌تری از بازار ابزارهای هوشمند و دیجیتال را از آنِ خود خواهند کرد.

به طور کلی در توصیف وظایف و معرفی اسپیکرهای هوشمند باید گفت که این گجت‌های هوشمند به کاربران امکان می‌دهند تا درصورت داشتن مشغله، وسائل خانگی خود را با دستورهای صوتی کنترل کنند، به‌عنوان مثال، از وضعیت آب و هوا و جدیدترین اخبار روز مطلع شوند، تایمر و زنگ هشدار برای خود تنظیم کنند، با دوستان و خانواده خود تماس صوتی برقرار کرده و به مخاطبان موردنظر خود پیام متنی ارسال کنند. همه این کارها بدون دخالت دست کاربر و تنها با ارسال یک پیام و دستور صوتی به اسپیکر هوشمند انجام خواهد گرفت.

این فناوری چند سالی است که توسط شرکت‌های بزرگ برای ارائه خدمات مختلفت استفاده می‌شود به طور مثال چند سال قبل گوگل از اضافه شدن قابلیت جدیدی به صورت آزمایشی در دستیار صوتی اسیستنت خبر داد. در واقع این شرکت به عنوان توسعه دهنده دستیار صوتی گوگل اسیستنت اعلام کرده بود قصد دارد با اضافه کردن این قابلیت جدید کاربران بتوانند از طریق ارسال فرمان صوتی خرید اینترنتی کنند.

همزمان با گسترش این موضوع و توجه شرکت‌های بزرگ به این فناوری، به نظر می‌رسد که در ایران هم این فناوری مورد توجه قرار گرفته است به گونه‌ای که چندی پیش نخستین جلسه هم‌اندیشی فعالان بخش خصوصی در حوزه دستیار صوتی هوشمند با حضور معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در محل پژوهشگاه ICT برگزار شد.

در این جلسه نماینده سازمان نظام صنفی رایانه کشور کلیات درخواست صنف از وزارت ارتباطات برای همکاری با بخش خصوصی در چند محور مانند تأمین اعتبارات برای بومی سازی، ترغیب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی از طریق پیگیری معافیت‌های مالیاتی و تضمین‌های بازگشت سرمایه و الزام دستگاه‌های دولتی به هوشمندسازی خدمات با بکارگیری دستیار صوتی مطرح کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha