شمشیربازی یکی از رشتههای غیر توپی است که در مجموع در سه نوع اسلحه فلوره، سابر و اپه انجام میشود و هر کدام از قوانین مختلفی پیروی میکنند. در سالهای اخیر، شمشیربازی برای ایران با پیشرفت همراه بوده و توانستهایم در رتبهبندی جهانی چند پله صعود داشته باشیم که این موفقیت شامل حال شمشیربازی بانوان نیز میشود.
به تازگی رقابتهای لیگ برتر شمشیربازی به پایان رسیده و تیم سپاهان بهعنوان نماینده اصفهان در بخش آقایان موفق به کسب یک قهرمانی و یک نایب قهرمانی و در بخش بانوان دو قهرمانی (در بخشهای اپه و فلوره) و یک نایب قهرمانی (در بخش سابر) شده است و همچنین چهارمین قهرمانی در لیگ برتر را نیز به دست آوردهاند. همین امر جدای از هزینههای بالای این رشته و تجهیزاتش، نشان از حضور پتانسیلهای قوی در سطح این استان پهناور دارد. این رشته انفرادی که در بخش سابر همیشه با چالشهای داوری همراه بوده، طرفدارهای خاص خود را دارد.
دیده میشود که در رشتههای مختلف اکثرا انفرادی از تمرین با مربی مرد استفاده میشود که عموما نتیجه بهتری دارند. همچنین در برخی از قضاوتها و داوریهای لیگ بانوان نیز از داوران آقا برای تایید رای داوران خانم استفاده میشود که شاید بر لزوم استفاده از مردان در ورزش بانوان صحه بگذارد. البته سرپرست هیئت شمشیربازی استان اصفهان میگوید علیرغم برخی استانها در اصفهان مجوزی برای این همراهی وجود ندارد. حال باید دید این حضور تا چه میزان به حوزه بانوان کمک خواهد کرد.
ایسنا برای بررسی بیشتر شرایط شمشیربازی استان اصفهان پس از قهرمانی بانوان و نایبقهرمانی آقایان شمشیرباز نقشجهان در رقابتهای لیگ کشور با مجتبی سرشوق، سرپرست هیئت شمشیربازی استان اصفهان گفتوگو کرده که در ادامه میخوانید:
ایسنا: با توجه به قهرمانی بانوان در لیگ شمشیربازی، شرایط شمشیربازی بانوان در اصفهان چطور است؟
شمشیربازی بانوان در اصفهان شرایط خوبی دارد فقط از این جهت که ورزشکاران خانم برای پیشرفت در این رشته به تمرین با مربیان قوی نیاز دارند؛ بحث تمرین بانوان با آقایان را داریم که در اکثر شهرها چه با مجوز و چه بدون مجوز در حال انجام است. در اصفهان چنین مجوزی نداریم و نمیتوانیم تمرین کنیم، اما در اکثر شهرها شاهد این هستیم که به راحتی تمرین میکنند و مشکلی نیز ندارند، ولی ما به دلیل مشکلاتی که از نظر قانون است نمیتوانیم این امر را محقق کنیم که این مسائل تا حدودی دست و پا گیر است، زیرا در بحث تمرین، مربیان آقا قویتر هستند. اگر در این زمینه میتوانستیم تمریناتی انجام دهیم، تیمهای ما به مراتب قویتر میشدند که متأسفانه نمیشود.
ایسنا: عملکرد شمشیربازان اصفهانی در لیگ شمشیربازی را چطور ارزیابی میکنید؟
از اصفهان دو تیم سپاهان و آیندهسازان در لیگ حضور داشتند که سپاهان عملکرد بهتری از خود نشان داد. سپاهان اسپانسر قویتری نسبت به تیم آیندهسازان که اسپانسر آن شخصی است، دارد که برای حمایت و تقویت رشته سابر در بخش بانوان اسپانسرینگ انجام داده است. در رشته فلوره هم در بخش بانوان و هم آقایان، قویترین بازیکنان را داریم. در بخش اپه آقایان نیز نسبتاً بازیکنان خوبی داریم؛ در بخش اپه و سابر بانوان نیز نه بهطور کامل، ولی به طور نسبتاً متعادل، بازیکنان خوبی داریم که با مشارکت ۱-۲ نفر از بازیکنان شهرهای دیگر، سپاهان توانست در رشتههای مختلف، بهترین امتیازات را کسب کند.کیمیا معتمدی و ریحانه رضایی ملیپوشان اصفهانی مدالآور رقابتهای آسیایی و محمد رضایی و محمد رضایی طادی ملیپوشان شمشیربازی از استان اصفهان هستند که در مسابقات اخیر لیگ عملکرد خوبی از خود نشان دادهاند.
ایسنا: فعالین این رشته با چه چالشها و موانعی مواجه هستند؟
دو چالش بزرگ داریم که یکی از آنها استعدادیابی است؛ در سال گذشته در بحث استعدادیابی مشکلاتی داشتیم که واحدهای آموزش و پرورش اجازه استعدادیابی در مدارس را به ما نمیدادند و انشاءالله امسال این موضوع رفع میشود و میتوانیم بحث استعدادیابی را انجام دهیم. مشکل بزرگتری که داریم در زمینه وسایل و تجهیزات است که هیئتها وسیله ندارند.
ایسنا: لازم است چه اقداماتی انجام شود؟
به دلیل جذب ورزشکار باید بتوانند حداقل در این بحث تجهیزات کمکی به ورزشکاران بکنند که جذب ورزشکار بیشتر شود. شمشیربازی جزو رشتههای پر هزینه است که به همین دلیل ورود به این رشته نیز کم است. نه تنها ما، بلکه همه شهرها این مشکلات را دارند و اگر بتوانیم این بحث را با کمک فدراسیون و اداره کل گسترش و داراییهای هیئت را افزایش دهیم، راحتتر میتوانیم نیرو جذب کنیم و گسترش آسانتر میشود و تعداد ورزشکاران ما افزایش پیدا میکند.
ایسنا: چه برنامهها و مسابقات مهمی را پیش رو دارید؟
المپیاد را در پیش داریم که در سال گذشته هم در بخش بانوان و هم در بخش آقایان موفق به کسب رتبه اول شدیم. هیئت استان اصفهان در بحث عملکرد و اطلاعرسانی، در رنکینگ دوم شد. ما در المپیاد سال گذشته حدود ۲۸ مدال کسب کردیم که یعنی یک چهارم یا یک پنجم مدالهای اکتسابی اصفهان از شمشیربازی بوده است. در این بحث و در ردههای سنی جوانان، نوجوانان، نونهالان، بزرگسالان و زیر ۲۳ سال نیز مسابقاتی پیش رو داریم. مسابقات بینالمللی ستلایت را در شهریورماه و به میزبانی آکادمی روزبه سرهنگ برگزار میکنیم که در تقویم سالیانه فدراسیون جهانی نیز وجود دارد. دو مسابقه بینالمللی که در تقویم جهانی نیز آمدهاند در ایران برگزار میشود که یکی در تهران و دیگری در اصفهان است. آن که با میزبانی تهران است توسط فدراسیون و آن که در اصفهان است با اسپانسرینگ آکادمی سرهنگ برگزار میشود.
انتهای پیام
نظرات