علی مهدی پور در نشست خبری که امروز، ۱۸ مردادماه در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۱ اقدامات حمایتی و همچنین اقداماتی در حوزه زیرساخت شهرکهای صنعتی انجام شد تا سرمایهگذاران صنعتی بتوانند در شهرکها مستقر شوند و به تولید بپردازند.
به گزارش ایسنا، وی افزود: شرکت شهرکهای صنعتی استان در کنار فراهم کردن زیرساختها برای توسعه فضای کسب و کار اقدامات حمایتی انجام میدهد تا تولیدکنندگان بتوانند مسائل و مشکلاتشان را حل کنند و بدون دغدغه تولید داشته باشند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خوزستان با بیان اینکه سال گذشته یک سال متفاوت نسبت به سال قبل از نظر بودجهای بود، گفت: سال ۱۴۰۱ کل بودجه شهرکسازی شرکت شهرکهای صنعتی خوزستان به طور کامل محقق شد و همچنین اعتبارات عمرانی خوبی نیز برای شهرکهای استان در نظر گرفته و تخصیص داده شد.
صنایع کوچک نباید از خاموشی متضرر شوند
مهدی پور ادامه داد: در این زمینه در حال حاضر بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان پروژه عمرانی در شهرکهای صنعتی استان در حوزههای آب، برق، گاز و جادهسازی در دست اجرا است.
وی با اشاره به اینکه بحث تامین آب مهمترین دغدغه واحدهای صنعتی در شهرکها است، افزود: سال گذشته ۱۱۲ متر مکعب بر ثانیه آب در شهرکهای صنعتی استان برای واحدهای صنعتی تامین شد و در این زمینه شرکت در بحث تامین آب در کشور در رتبه اول قرار گرفت.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خوزستان گفت: در بحث برق نیز که یکی دیگر از چالشهای واحدهای صنعتی است تلاش کردهایم تا با اجرای پروژههایی نیاز واحدهای صنعتی به برق را تامین کنیم. در شرایط فعلی و به ویژه تابستانها، ناترازی در تولید و مصرف برق گریبانگیر واحدهای تولیدی شده است.
مهدی پور با اشاره به تعریف تقویم خاموشی واحدهای تولیدی در شهرکهای صنعتی عنوان کرد: در این زمینه با هماهنگیهای انجامشده تلاش کردیم تا در برنامهای مشخص خاموشیها در شهرکهای صنعتی اعمال شود اما در مجموع هیچ اعتقادی به خاموشیها نداریم و نباید شهرکها و صنایع کوچک از این مسایل زیان ببینند.
وی ادامه داد: در سال گذشته ۴۵ مگاوات برق برای شهرکهای صنعتی استان تامین شد و همچنین در این زمینه ۳ تفاهم نامه با ارزش سرمایهگذاری ۸۵۰ میلیارد تومان منعقد شده است تا ۱۸۰ مگاوات برق برای شهرکهای صنعتی تامین شود. برنامهریزی میکنیم تا پایان سال آینده این طرحها به طور کامل اجرایی شوند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خوزستان بیان کرد: در حوزه گاز شهرکها اقدامات خوبی انجام شده است به شکلی در اهواز دو، ماهشهر و... پروژههایی در دست انجام است تا مشکلات واحدهای صنعتی در بحث گاز حل شود. همچنین ورودی شهرکهای صنعتی ساماندهی و در بحث زیباسازی اقدامات خوبی انجام خواهد شد.
ایجاد ۷ شهرک صنعتی جدید در مناطق تقاضامحور خوزستان
مهدی پور با بیان اینکه امسال توسعه شهرکهای صنعتی خوزستان در دستور کار است، تصریح کرد: بیش از ۱۰ سال اراضی شهرکهای صنعتی استان توسعه پیدا نکرده است و امسال میخواهیم شهرکهای موجود را توسعه دهیم و در حال پیگیری این کار هستیم. همچنین به دنبال ایجاد ۷ شهرک صنعتی جدید در مناطق تقاضامحور هستیم.
وی افزود: یکی دیگر از بحثهای توسعهای نیز بحث اراضی پادگانهای نظامی است که در این راستا در حال پیگیری هستیم و مذاکراتی را انجام دادهایم تا بتوانیم بخشی از پادگانها را در اختیار بخش صنعت و تولید قرار دهیم.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خوزستان گفت: در بحث سرمایهگذاری و واگذاری اراضی صنعتی سال گذشته ۱۵۴ هکتار زمین به سرمایهگذاران در قالب ۱۶۴ قرارداد حق بهرهبرداری واگذار شد و امسال نیز برنامه داریم به همین میزان قرارداد منعقد کنیم.
مهدی پور بیان کرد: بحث آزادسازی اراضی راکد در شهرکهای صنعتی یکی از دغدغههای اصلی است که در حال اجرایی کردن آن برای واگذاری این اراضی به متقاضیان و سرمایهگذاران جدید و واقعی هستیم. اگر زمین صنعتی به سرمایهگذار واگذار میشود باید پس از چند سال نسبت به اجرای طرح خود اقدام کند و اگر چنین مهمی اتفاق نیافتد نسبت به فسخ قرارداد و واگذاری زمین به سرمایهگذار جدید اقدام خواهیم کرد.
بستر برای حضور سرمایهگذاران در شهرکهای خوزستان فراهم است
وی افزود: در این زمینه از سال گذشته تاکنون بیش از ۳۳۸ قرارداد واگذاری زمین را فسخ داوری و ۴۵ هکتار زمین را طی روال حقوقی خلع ید کردیم تا در اختیار سرمایهگذار جدید قرار داده شود. هدف ما تولید و اشتغال است اما اگر به این نتیجه برسیم که کسی کننده کار نیست زمین را از آن شخص پس خواهیم گرفت.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خوزستان با بیان اینکه بستر برای حضور سرمایهگذاران در شهرکهای صنعتی خوزستان فراهم است، گفت: برای دانشبنیانها شرایط خاص واگذاری داریم به شکلی که زمین با تخفیفات و شرایط خاصی به آنها واگذار میشود تا این واحدها بتوانند رشد کرده و تولید داشته باشند.
مهدی پور عنوان کرد: در حال حاضر ۳۷ شرکت دانشبنیان در شهرکهای صنعتی استان داریم. در سال گذشته ۱۵ شرکت مستعد دانشبنیان در شهرکهای استان شناسایی شد که از آن تعداد ۹ شرکت توانستند مجوز دانشبنیانی را اخذ کنند و به عنوان شرکت دانشبنیان فعالیت داشته باشند.
بهرهبرداری از ۱۵۱ واحد صنعتی در سال ۱۴۰۱
وی افزود: در حال حاضر ۵۱ شهرک صنعتی در استان داریم که بیش از ۳۰ هزار نفر اشتغال تعریف شده در شهرکها وجود دارد. در این زمینه سال گذشته نیز ۱۵۱ واحد صنعتی در استان خوزستان با اشتغالزایی ۱۵۰۰ نفر به بهرهبرداری رسیدند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خوزستان با بیان اینکه احیای واحدهای راکد یکی از سیاستهای کلی است و این موضوع ظرفیتی است که باید فعال شود، گفت: شناسایی واحدهای راکد در شهرکهای صنعتی انجام شده و جشن احیای واحدهای راکد در استان برگزار شد. در این راستا ۹۸ واحد صنعتی راکد در داخل و خارج از شهرکهای صنعتی در سال ۱۴۰۱ به چرخه تولید بازگشتند که از این تعداد ۶۶ واحد داخل شهرکهای صنعتی بودند.
تامین منابع مالی مشکل اصلی صنایع کوچک است
مهدی پور بیان کرد: مشکلات اساسی واحدهای تعطیل شده و راکد، بحث تامین منابع مالی، مواد اولیه و بازار است و به نوعی بیش از ۷۵ درصد از مشکلات واحدهای راکد شامل همین سه مساله است که در میان تامین منابع مالی بحث اصلی است. همچنین مشکلات زیادی با بانکها در این خصوص داریم که البته صحبتهای زیادی انجام شده است اما در مجموع از بانکها شاهد عملکرد مطلوبی نیستیم.
وی افزود: امسال از همه قوا و نیروها در بخشهای مختلف از جمله سپاه و بسیج مهندسان و... استفاده میکنیم تا واحدهای راکد بهتر از سال گذشته به چرخه تولید بازگردند.
۱۲۰ واحد صنعتی شرایط بازگشت به چرخه تولید را دارند
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خوزستان گفت: در حال حاضر حدود ۲۳ درصد از واحدهدی صنعتی به بهرهبرداری رسیده در استان به دلایل مختلف غیر فعال هستند. ۱۲۰ واحد صنعتی شرایط بازگشت به چرخه تولید را دارند و تلاش خواهیم کرد تا این واحدهای راکد را به چرخه تولید بازگردانیم.
مهدی پور عنوان کرد: تعداد واحدهای در تملک بانک در استان خوزستان در شهرکهای صنعتی استان براساس آخرین آمار ۶۵ واحد هستند. سال گذشته با نشستهای برگزارشده ۲۴ واحد صنعتی از تملک بانکها خارج شد و امسال در حال برنامهریزی هستیم تا با هماهنگی بانکها تعداد بیشتری از واحدها را از تملک بانکها خارج کنیم.
پیگیر پرداخت مطالبات صنایع کوچک از صنایع بزرگ هستیم
وی در خصوص مطالبات صنایع کوچک استان از شرکتهای بزرگ به ویژه شرکتهای نفتی و حفاری گفت: برای حل مساله مطالبات صنایع کوچک جلسات متعددی برگزار کردیم و مسایل و مشکلات آنها مطرح و پیگیری شده است. شرکتهای بزرگ مسایل و مشکلاتی دارند اما وابستگی صنایع کوچک به صنایع بزرگ از جمله شرکت حفاری یکی از چالشهایی است که صنایع کوچک با آن دست و پنجه نرم میکنند و باید به نوعی از این وابستگی فاصله بگیرند. امیدوارم مطالبات واحدهای کوچک پرداخت شود زیرا بقای واحدهای کوچک نیز به همین مطالبات وابسته است.
انتهای پیام
نظرات