• چهارشنبه / ۲۵ مرداد ۱۴۰۲ / ۲۲:۰۴
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1402052516385
  • خبرنگار : 50040

مدیرکل منابع طبیعی گیلان خبر داد

شناسایی ۲۱۱ بلوک بحرانی حریق در عرصه های منابع طبیعی گیلان

شناسایی ۲۱۱ بلوک بحرانی حریق در عرصه های منابع طبیعی گیلان

ایسنا/گیلان مدیرکل منابع طبیعی گیلان گفت: عرصه های منابع طبیعی را به ۳۲۲ بلوک حفاظتی تقسیم کردیم که ۲۱۱ بلوک بحرانی با ۲۵۰ نقطه بحرانی شناسایی شد؛ این نقاط براساس سوابق حریق های گذشته پهنه بندی شده است.

سرخوش کرم زاده امروز در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان گیلان، با بیان اینکه طی ۶ سال گذشته در مجموع ۱۱۲۶ فقره آتش سوزی در سطح جنگل های استان داشتیم.

وی با اشاره به ارزش و اهمیت منابع طبیعی و پرداختن بیش از ۸۰۰ آیه قرآن به این موضوع، افزود: آتش سوزی در عرصه های منابع طبیعی باعث تغییر اقلیم و کاهش نزولات آسمانی و خشکسالی و شیوع آفات و بیماری های گیاهان و وقوع سیل و افزایش آلودگی هوا می شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان از کاهش قابل توجه آتش سوزی جنگل ها طی سال های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ خبر داد و عنوان کرد: رودبار با ۲۳۶ فقره، سیاهکل با ۱۵۱ فقره، رشت با ۱۱۷ فقره، آستارا با ۱۱۲ فقره، تالش با ۹۶ فقره و لاهیجان با ۸۳ فقره دارای بیشترین حریق طی ۶ سال گذشته هستند.

کرم زاده با بیان اینکه در گذشته تیم های اطفای حریق سنتی داشتیم، خاطرنشان کرد: از سال گذشته طرح پیشگیری و اطفای حریق را در ستاد مدیریت بحران استان تصویب و به کلیه دستگاه ها ابلاغ کردیم؛ در این راستا ۱۱۰ گروه پنج نفره را برای اطفای حریق آموزش دادیم؛ همچنین ۹۵ گروه پنج نفره از همیاران طبیعت آماده کمک رسانی جهت اطفای حریق جنگل‌ها شدند.

وی از گروه بندی جوامع محلی در روستاهای متصل به جنگل و برگزاری کارگاه های مدیریت و اطفای حریق برای دهیاران و بخشداران و گروه های مردمی و همیاران طبیعت به میزان ۶۰۰۰ نفر/ساعت خبر داد و اضافه کرد: عرصه های منابع طبیعی را به ۳۲۲ بلوک حفاظتی تقسیم کردیم که ۲۱۱ بلوک بحرانی با ۲۵۰ نقطه بحرانی شناسایی شد؛ این نقاط براساس سوابق حریق های گذشته پهنه بندی شده است.

مدیرکل منابع طبیعی گیلان از فعال بودن پایگاه اطفای حریق لاکان رشت خبر داد و عنوان کرد: نیازمند تجهیزات انفرادی و خودرویی اطفای حریق هستیم. در حال حاضر ۶ خودروی یگان حفاظت منابع طبیعی را مجهز به جی.پی.اس کردیم و به دنبال توسعه و تجهیز و تکمیل ناوگان خودرویی این یگان هستیم.

وی به برگزاری چهار مانور استانی و ۱۶ مانور شهرستانی اطفای حریق جنگل اشاره کرد و یادآور شد: استقرار دوربین در مناطق جنگلی و مرتعی جهت مانیتورینگ از دیگر الزامات است؛ همچنین شناسایی عاملین ایجاد حریق باید در دستور کار قرار گیرد.

کرم زاده بالاترین آمار حریق در جنگل ها را در مناطق گردشگرپذیر دانست و خاطرنشان کرد: وجود درختان ریشه کن و باد افتاده در داخل عرصه های جنگلی در شرایط حریق، خطرآفرین است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha