• شنبه / ۲۸ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۳:۴۱
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1402052817736
  • خبرنگار : 50040

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی گیلان عنوان کرد

جنگ تن به تن جنگلبانان با قاچاقچیان/امنیت شغلی؛ مطالبه جدی حافظان انفال

جنگ تن به تن جنگلبانان با قاچاقچیان/امنیت شغلی؛ مطالبه جدی حافظان انفال

ایسنا/گیلان فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی گیلان، با بیان اینکه جنگلبانان در عرصه های منابع طبیعی با قاچاقچیان جنگ تن به تن می کنند، گفت: جنگلبانان با متخلفین و متصرفین و قاچاقچیان رو به رو می شوند و لذا چارت سازمانی مطالبه جدی جنگلبانان است.

سرهنگ محمد قربانی لرد در گفت وگو با ایسنا، بر لزوم حفاظت از جنگل ها از دست اندازی قاچاقچیان اشاره کرد و یادآور شد: متاسفانه به دلیل مشکلات معیشتی جنگل نشینان و افزایش قابل توجه قیمت چوب، شاهد قاچاق هستیم؛ به گونه ای که حتی با وسیله نقلیه سواری هم اقدام به قاچاق کرده و کشف آن بسیار دشوار است. همچنین فعالیت بیش از ۶ کارخانه چوب در گیلان نیز افزایش قاچاق را به دنبال داشته است.

وی با بیان اینکه در چهار ماهه امسال ۵۲۱ فقره عملیات کشف چوب آلات قاچاق در سطح استان داشتیم، افزود: در جریان این کشفیات، ۴۴۱ مترمکعب چوب آلات قاچاق از قاچاقچیان ضبط شد و ۶۰۲ مرد و دو زن را دستگیر کردیم. همچنین ۲۱۳ دستگاه وسیله نقلیه متعلق به قاچاقچیان توقیف شد.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان عمده قاچاق چوب در جلگه را مربوط به جنگل های دستکاشت دانست و تصریح کرد: جنگل های گیلان را به ۳۲۲ بلوک تقسیم کردیم و نیروهای حفاظتی شبانه روز در حال گشت زنی هستند.

قربانی لرد با تاکید بر لزوم استفاده از امکانات و تجهیزات الکترونیکی جهت رصد و پایش عرصه های منابع طبیعی به ویژه جنگل ها، یادآور شد: امروزه پهپادهای تصویربرداری می توانند تا شعاع ۱۷۰ کیلومتری را رصد کنند؛ همچنین نصب دوربین در مناطق حساس می تواند به سرعت بخشیدن عملیات کشف تخلف منجر شود.

وی پایش هوایی و مانیتورینگ عرصه های ملی را مستلزم اعتبار دانست و گفت: نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی در حال گشت در مناطق صعب العبور و گاها بیراهه هستند و لذا به ناوگان خودرویی کمک دار و موتورسیکلت های ویژه نیازمندیم، زیرا جغرافیای گیلان به گونه ای است که با خودروی سواری امکان دسترسی سریع به جنگل ها و مراتع وجود ندارد.

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی گیلان به نقش ناوگان خودرویی در عملیات های تعقیب و گریز قاچاقچیان و مراقبت از عرصه های جنگلی اشاره کرد و ادامه داد: علاوه بر افزایش ناوگان، نیازمند نوسازی ناوگان خودرویی یگان حفاظت هستیم، زیرا در ارتفاعات و جاده های خاکی و سراشیبی با استهلاک مواجه می شوند.

قربانی لرد، از تشکیل فرماندهی یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری از سال ۸۴ خبر داد و با بیان اینکه گیلان یکی از استان های پایلوت بود، عنوان کرد: هنوز چارت سازمانی برای نیروهای یگان حفاظت تصویب نشده و این وضعیت شغلی متناسب با ماموریت و عملیات نیروها نیست.

وی حدود ۷۰ درصد نیروهای یگان حفاظت و جنگلبانان را شرکتی دانست و اظهار کرد: جنگلبانان در حال حفاظت از انفال هستند، اما امنیت شغلی ندارند و به واسطه شرکتی بودن، نمی توانند ضابط قضایی باشند.

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی گیلان از مسئولان به ویژه هیئت دولت خواست در برنامه هفتم جایگاه جنگلبانان را تعریف کنند و اضافه کرد: جنگلبانان با متخلفین و متصرفین و قاچاقچیان رو به رو می شوند و لذا چارت سازمانی مطالبه جدی جنگلبانان است.

وی این ایجاد انگیزه را به نفع انفال دانست و بیان کرد: جنگلبانان در عرصه های منابع طبیعی با قاچاقچیان جنگ تن به تن می کنند و از ابتدای امسال تاکنون ۱۴ جنگلبان مجروح و مصدوم داشتیم لذا ایجاد امنیت شغلی از بی انگیزگی جنگلبانان جلوگیری می کند؛ از طرف دیگر می توانیم کمبود نیرو در بخش نیروهای حفاظتی را جبران کنیم.

قربانی لرد در پایان به گرمای هوا و احتمال آتش سوزی جنگل ها اشاره کرد و یادآور شد: کشف به موقع حریق به مهار و اطفای سریع آن کمک می کند و لذا در صورت مشاهده هرگونه دود و آتش در سطح عرصه های منابع طبیعی با شماره های ۱۵۰۴ و ۱۳۹ تماس بگیرید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha