• یکشنبه / ۵ شهریور ۱۴۰۲ / ۰۹:۰۸
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1402060502722
  • خبرنگار : 50124

آخرین آمار طلاق و ازدواج در چهارمحال و بختیاری

آخرین آمار طلاق و ازدواج در چهارمحال و بختیاری

ایسنا/چهارمحال و بختیاری مدیرکل اداره‌کل ثبت احوال چهارمحال‌وبختیاری آخرین وضعیت آمار طلاق، ازدواج، ولادت و وفات در چهارمحال و بختیاری را تشریح کرد.

سیدمهدی موسوی پنجم شهریورماه با حضور در دفتر خبرگزاری ایسنا با اشاره به اینکه ثبت‌ احوال درواقع سازمانی حاکمیتی است، اظهار کرد: این نهاد یک بانک اطلاعاتی جامع هویتی و تابعیتی کشور را در اختیار دارد که در حوزه خدمات‌رسانی به مردم و دستگاه‌ها در راستای سیاست‌های دولت فعالیت می‌کند و تمامی مجموعه‌های دولتی از این سازمان در حوزه احراز هویت متقاضیان و مراجعه‌کنندگان خود استفاده می‌کنند.

وی ادامه داد: در سه ماهه نخست امسال، ۱۳۶ میلیون استعلام توسط سازمان ثبت احوال به دستگاه‌های مختلف پاسخ داده شده است؛ حدود ۲۰۰ دستگاه در بیش ۲۰۰۰ نقطه کشور به سامانه‌های ثبت احوال متصل هستند و خدمات هویتی دریافت می‌کنند.

موسوی به ارائه آمار پنج ماهه امسال اشاره کرد و توضیح داد: در طی این مدت، آمار موالید در استان ۵۸۱۴ مورد بوده است از این تعداد، ۳۰۱۴ مورد پسر و ۲۸۰۰ مورد دختر است. نسبت جنسی موالید ۱۰۸ بوده یعنی به ازای هر ۱۰۰ دختر، ۱۰۸ پسر متولد شده است.

مدیرکل ثبت احوال استان با اشاره به اینکه نرخ ولادت نیز ۱۳.۷ در هر هزار نفر است، ادامه داد: نرخ ولادت در مدت مشابه سال گذشته ۱۴.۱ بوده که ۰.۴ کاهش را نسبت به سال گذشته نشان می‌دهد. البته این تفاوت نرخ ولادت در چهار شهرستان لردگان با رقم ۱.۱، فارسان با ۰.۶۴، سامان با رقم ۰.۶۲ و اردل با ۰.۱۷ در هر هزار نفر افزایشی بوده است.

موسوی با بیان اینکه در پنج ماهه نخست امسال ۱۸۴۷ مورد فوت در استان ثبت شده است، ادامه داد: از این تعداد، ۱۰۸۴ مورد مرد و ۷۶۳ مورد زن بوده است. نسبت جنسی متوفیات رقم ۱۴۲ را نشان می‌دهد یعنی به ازای هر ۱۰۰ زن، ۱۴۲ مرد فوت شده‌اند.

وی با تصریح اینکه نرخ وفات ثبت شده در مدت مشابه سال ۱۴۰۱، ۴.۵۶ در هر هزار نفر است، افزود: این نرخ در پنج ماهه سال جاری رقم ۴.۳۶ را نشان می‌دهد. تفاوت نرخ فوت پنج ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۰.۲ در هر هزار نفر بوده است.

موسوی تعداد ازدواج‌های ثبت شده در سه ماهه نخست امسال را ۱۷۶۹ مورد عنوان کرد و گفت: نرخ ثبت ازدواج در این مدت، ۶.۹۶ در هر هزار نفر بوده است. از مجموع ازدواج‌های ثبت شده ۱۴۰۱ مورد شهری و ۳۶۸ مورد روستایی است.

وی ادامه داد: وقایع نکاح ثبت شده در مدت مشابه سال ۱۴۰۱، ۲۰۰۳ مورد بوده است که نرخ ۷.۹۳ در هر هزار نفر را نشان می‌دهد، تفاوت نرخ امسال نسبت به سال گذشته ۹۷ دهم در هر هزار نفر کاهشی است.

موسوی بیان کرد: طلاق‌های ثبت شده در سه ماهه نخست سال جاری ۳۹۹ واقعه شامل ۳۴۹ طلاق شهری و ۵۰ مورد روستایی بوده است که نرخ ثبت طلاق نیز ۱.۵۷ در هر هزار نفر است.

وی افزود: در مدت مشابه سال ۱۴۰۱ نیز ۳۷۱ مورد طلاق یعنی ۲۸ مورد کمتر نسبت به آمار امسال ثبت شده که نرخ ثبت طلاق عدد ۱.۴۷ را نشان می‌دهد، تفاوت نرخ طلاق سه ماهه امسال با سال گذشته حاکی از رقم ۰.۱در هر هزار نفر جمعیت ساکن در استان است. نرخ طلاق در شهرستان‌های لردگان، کیار، فلارد و اردل طی سه ماهه نخست امسال نسبت به سال گذشته کاهشی بوده است.

موسوی گفت: بیشترین تفاوت نرخ کاهشی در شهرستان فلارد با رقم ۱.۲ در هر هزار نفر به ثبت رسیده است و در شهرستان‌های لردگان، کیار و بروجن نیز به ترتیب تفاوت نرخ کاهشی ۰.۵۸، ۰.۳۸ و ۰.۱۳ به ازای هر هزار نفر را نشان می‌دهد. بیشترین مورد طلاق ثبت شده در سه ماهه نخست امسال مربوط به شهرکرد با ۱۳۱، لردگان با ۸۱ و بروجن با ۵۰ مورد است.

آخرین آمار طلاق و ازدواج در چهارمحال و بختیاری

مدیرکل ثبت احوال استان با ارائه عملکرد ثبت احوال استان در سال گذشته، توضیح داد: تعداد موالید ثبت شده در سال ۱۴۰۱، ۱۳ هزار و ۴۱۷ واقعه ولادت بود که نرخ ولادت در این سال ۱۳.۴ در هر ۱۰۰۰ نفر بوده و از مجموع ولادت‌ها، ۷۰۸۷ مورد پسر و ۶۵۳۰ نفر دختر ثبت شد که ۹۹.۸ درصد ولادت‌ها در مهلت قانونی ۱۵ روزه به ثبت رسیدند.

وی تصریح کرد: نسبت جنسی موالید در سال گذشته ۱۰۹ بوده و این بدان معناست که در ازای هر ۱۰۰ دختر که به دنیا آمده، ۱۰۹ پسر متولد شده است.

موسوی بیان کرد: در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ ، تنها شهرستانی که نرخ ولادت آن نسبت به نرخ کشوری بیشتر است و در رتبه دوازهم کشور قرار دارد  شهرستان سامان است که نیم درصد افزایش را نشان می‌دهد. 

مدیرکل اداره‌کل ثبت احوال استان با اشاره به اینکه نرخ ولادت کشوری در سال ۱۴.۱، ۱۲.۹۳ در هر هزار نفر بوده است، ادامه‌ داد: در استان، نرخ ولادت ۱۳.۳۴ به ثبت رسید که نسبت به آمار کشور بیشتر است و در رتبه دوازدهم قرار دارد.

وی تصریح کرد: در سال گذشته،  ۴۵۰۶ واقعه وفات به ثبت رسید که از این تعداد، ۲۵۶۳ مورد مرد و ۱۹۴۳ مورد زن بود و تفاوت نرخ وفات ثبت شده در سال ۱۴۰۱ در مقایسه با سال ۱۴۰۰، ۱.۵ به ازای هر هزار نفر جمعیت بوده است. همچنین ۹۸ درصد فوتی‌های استان در مهلت قانونی ۱۰ روزه به ثبت رسیده است. 

موسوی با بیان اینکه نرخ وفات ثبت شده سال گذشته کشور ۵.۰۴ در هر هزار نفر بوده که در استان ما با نرخ ۴.۴۲ در هر هزار نفر در رتبه ۲۷ کشور قرار دارد. نسبت جنسیت متوفیان نیز در سال ۱۴۰۱، ۱۳۲ بوده یعنی به ازای هر صد زن، ۱۳۲ مرد وفات یافتند. 

مدیرکل ثبت احوال چهارمحال‌ و بختیاری بیان کرد: وقایع ازدواج ثبت شده ۱۴۰۱، ۶۷۷۹ واقعه بوده که تعداد ۵۲۵۰ مورد شهری و ۱۵۲۹مورد روستایی بوده است. نرخ ازدواج در سال گذشته در استان، ۶.۶۷ در هر هزار نفر بوده که در مقایسه با رقم ۷.۳۰ در سال ۱۴۰۰، ۰.۶۳ کاهش نرخ را نشان می‌دهد. 

موسوی تأکید کرد: خانمیرزا و کوهرنگ در مقایسه آمار ازدواج سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۰، تفاوت نرخ افزایشی را نشان می‌دهند که این نرخ در خانمیرزا از ۳.۳۴ به ۳.۷۹ افزایش یافته است که رشد ۰.۴۵ در هر هزار نفر را نشان می‌دهد. در کوهرنگ نیز از نرخ ازدواج ۷.۸۶ در سال ۱۴۰۰ به نرخ ۸.۲۵ در سال ۱۴۰۱ رسیده است که تفاوت نرخ آن ۰.۳۹ افزایشی بوده است.

مدیرکل اداره‌کل ثبت احوال استان با بیان اینکه نرخ ازدواج در کشور در سال ۱۴۰۱، ۶.۳۱ در هزار نفر بوده است، ادامه داد: این نرخ در استان، رقم ۶.۶۵ را نشان می‌دهد و حاکی از رتبه ۱۶ استان در نرخ ازدواج است. 

موسوی افزود: در حوزه طلاق نیز در سال ۱۴۰۱، ۱۷۰۵ مورد به ثبت رسیده که از این تعداد، ۱۴۷۲ مورد شهری و ۲۳۳ مورد روستایی بوده است. همچنین نرخ ثبت طلاق در استان در سال ۱۴۰۱، ۱.۶۸ در هر هزار نفر بوده که در مقایسه با سال قبل از آن که ۱.۶۰ را نشان می‌دهد، ۰.۰۸ افزایش رقم خورده است.

وی با تصریح اینکه تغییر نرخ ثبت طلاق در ۱۴۰۱ در مقایسه با سال ۱۴۰۰ در شش شهرستان کاهشی بوده است، افزود: اردل ۰.۴۶، فارسان .۰۱۳، فلارد ۰.۴۴، کوهرنگ ۰.۱۶ و کیار ۰.۲۷ و لردگان ۰.۲۶ کاهش نرخ طلاق در مدت یاد شده نشان می‌دهند.

موسوی بیان کرد: نسبت ازدواج به طلاق در کشور ۳.۴ است یعنی به ازای هر طلاق ۳.۴ ازدواج ثبت شده که این رقم در استان ما ۴ است یعنی به ازای هر چهار ازدواج یک طلاق به ثبت رسیده است. 

وی در خصوص عملکرد استان در راستای اصلاح قانون فرزندان حاصل از ازدواج بانوان ایرانی با مردان خارجی، توضیح داد: از ابتدای طرح، ۱۱۹ سند برای این فرزندان صادر شده که در سال ۱۴۰۱، ۱۱۳ مورد و در سال جاری نیز شش مورد منجر به تشکیل پرونده و صدور سند شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha