• شنبه / ۱۱ شهریور ۱۴۰۲ / ۰۷:۴۲
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 1402061106877
  • خبرنگار : 50134

زیر خیمه اش همه یک خانواده ایم

زیر خیمه اش همه یک خانواده ایم

ایسنا/آذربایجان غربی با نزدیک شدن به ۲۰ صفر و اربعین حسینی عاشقان و دلدادگان امام حسین (ع) از هر دین و مذهبی برای عرض ارادت به امام حسین (ع) پای پیاده خود را به کربلا می رسانند.

اربعین به عنوان یک نماد عبادی_ سیاسی و بزرگترین راهپیمایی جهان، اکنون به یک نماد برای نشان دادن وحدت و همبستگی در بین مسلمانان تبدیل شده و توانسته تمام معادله های جهان را برهم بزند و تمام انسان های آزادی خواه و آزاد اندیش را از هر دین و مذهبی از شیعه و سنی تا ارمنی و آشوری و مسیحی را از تمام دنیا گرد هم بیاورد.
آذربایجان غربی به دلیل قرار گرفتن در مسیر ترد زائرین کربلا یکی از مکان های است که تصاویر زیبایی را از وحدت اقوام ادیان و مذاهب به دنیا مخابره می کند، از شمال تا جنوب استان از اهل سنت و تشیع و حتی اقلیت های مذهبی استان موکب هایی را برای پذیرایی و خدمات رسانی به زوار اربعین برپا کرده اند.
مرز تمرچین پیرانشهر ۲سالی است که میزبان زائرین اربعین از ایران و کشورهای همسایه شده بطوری که از ورودی شهر تا مرز تمرچین موکب‌هایی برای خدمات رسانی به زائرین پیاده رویی اربعین برپا شده و در بین این موکب‌ها شاهد حضور موکبهایی از اهل سنت و اقلیت های مذهبی نیز هستیم که عاشقانه خود را وقف زائرین اباعبدالله نموده اند.

زیر خیمه اش همه یک خانواده ایم

وقتی از همه موکب داران علت این خدمت را می پرسیم همه از یک عشق صحبت می کنند و آن عشق به حسین است، به راستی که شعار "حب الحسین یجمعنا" در موکب های آذربایجان غربی مستقر در مرز تمرچین  به درستی حاکم شده و موکب داران و مردم بدون هیچ اختلافی وتنها با یک زبان و عشق مشترک به خدمت رسانی مشغول هستند.

زیر خیمه اش همه یک خانواده ایم

مسئول موکب عاشقان حضرت ابوالفضل عباس که در پلیس راه ارومیه _سلماس موکب زده اند در گفت وگو با ایسنا افزود: هرچند قسمت نشد امسال به زیارت اربعین به کربلا مشرف بشویم اما خدمت رسانی به زائرین اباعبدالله نیز کمتر از زیارت کربلا نیست.
وی تصریح کرد: اغلب زائرین که ما به آنها خدمات ارائه می دهیم از ترکیه و آذربایجان آمده اند.
مسئول موکب عاشقان حضرت ابوالفضل عباس با اشاره به اینکه روزانه در ۳ وعده برای زائرین غذای گرم توزیع می شود، اظهار کرد: از زمان برپایی موکب تا زمانی که این موکب ها برقرار باشند برای ارائه خدمات به زائران طبق تقسیم بندی انجام شده روزانه اهالی یک روستا در این منطقه اداره موکب را برعهده دارند.

زیر خیمه اش همه یک خانواده ایم

یکی دیگر از موکب ها که در تمرچین برپا شده  برای اهل سنت است، مسئول این موکب در گفت وگو با ایسنا افزود: فرقی نمی کند که شیعه باشی یا سنی راه امام حسین راه آزادی است و ما از زوار امام حسین میزبانی می کنیم.

وی با اشاره به اینکه روزانه برای ۹هزار نفر در این موکب خدمات ارائه می شود، ادامه داد: دو سال است این مرز برای عبور زائران کربلا باز شده و ما دو سال است که میزبان زائران کربلا هستیم و خدمت می کنیم.

این موکب دار با اشاره به اینکه با نزدیک شدن به اربعین تعداد مسافران نیز افزایش می یابد، افزود: در این موکب غذای سنتی کُردی، نان محلی و چای و میوه توسط اهل سنت بین زائران امام حسین توزیع می شود.

به گزارش روابط عمومی استانداری آذربایجان غربی محمد صادق معتمدیان استاندار آذربایجان‌غربی  گفت: مرز تمرچین تاکنون میزبان بیش از ۳۵ هزار زائر اربعین حسینی بوده است.

معتمدیان با اشاره به هماهنگی انجام شده برای عبور زائران کشورهای ترکیه، آذربایجان، گرجستان و روسیه از مرز تمرچین، افزود: تاکنون ۴ هزار زائر از کشورهای مذکور و آلمان از مرز بازرگان وارد استان شده‌اند که با توجه به فاصله ۳۶۰ کیلومتری این مرز با مرز تمرچین، می توانند این مسیر کوتاه را برای زیارت عتبات عالیات انتخاب کنند.

وی همچنین از فعالیت ۲۴ ساعته مرز تمرچین برای عبور زائران خبر داد و خاطرنشان کرد: در یک شبانه‌روز و به طور متوسط ۶ الی ۷ هزار زائر اربعین از مرز تمرچین تردد می‌کنند و تمهیدات حداکثری از سوی ۷۶ موکب برای اسکان و پذیرایی از زوار پیش‌بینی شده است.

استاندار آذربایجان‌غربی به پیوند فرهنگی و مذهبی ایجاد شده در سایه آیین اربعین حسینی در منطقه نیز اشاره کرده و افزود: هماهنگی و استقبال اهل سنت و اقلیت‌های دینی با ایجاد مواکب از زائران عتبات عالیات، جلوه‌ای از همبستگی و وحدت اقوام و مذاهب در منطقه آذربایجان‌غربی و اقلیم کردستان عراق است.

سیدحسن حسینی، رئیس عتبات عالیات آذربایجان غربی در گفت وگو با ایسنا بااشاره به اینکه موکب‌های آذربایجان غربی از مرز بازرگان تا نجف برپا هستند و برای خدمات‌رسانی به زائرین اباعبدالله فعالیت دارند، تصریح کرد: برای اربعین امسال ۹۸موکب درخواست مجوز کرده بودند که برای ۷۶موکب مجوز فعالیت صادر شد.

حسینی اظهارکرد: ظرفیت اسکان موکب‌های استان ۸۰ هزار نفر روزانه است.
رئیس عتبات عالیات آذربایجان غربی با اشاره به عشق و علاقه اهل سنت  به خدمات‌رسانی به زائرین اربعین حسینی یادآور شد: در پیرانشهر ۱۵موکب حسینی برپا شده است که یک موکب بزرگ برای اهل سنت استان است که روزانه در این موکب‌ها ۵۷ هزار پرس غذا توزیع می‌شود.

وی با اشاره به اینکه عشق به امام حسین(ع) مخصوص شیعیان و مسلمانان نیست، افزود: در سال گذشته هموطنان اقلیت‌های مذهبی یک موکب و امسال نیز یک موکب برای خدمات‌رسانی به زوار اربعین برپا کردند.
به گزارش ایسنا ؛ اربعین از نظر تنوع مذهبی شرکت کنندگان بزرگترین و متکثرترین آیین مذهبی جهان است. در آذربایجان غربی به ویژه مرز تمرچین پیرانشهر شیعه و سنی در کنار مسیحی و زرتشتی و آشوری نیز در این خیزش نوظهور شرکت می کنند، برخی زائر اربعین هستند و برخی با برپا کردن موکب به خدمات رسانی به زائرین اباعبدالله مشغول هستند.
اربعین در این استان و این مرز این پیام را به دنیا مخابره می کند که همه از هر زبانی "خواهر وبرادر"،"باجی و قارداش"،"خوشک و برا"، " کوریک و آخبرس" و" خطی واخونی" همه کنار هم یک خانواده هستند و زیر یک پرچم با صلح و وحدت زندگی می کنند و پیام صلح امام حسین(ع) را به دنیا مخابره می کنند.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha