خلیل حقیقی امروز در جمع خبرنگاران به استقبال کشاورزان نسبت به کشت مجدد برنج در قالب نشاء دوباره و رتون اشاره کرد و افزود: عمده کشاورزان حوضه آبریز دشت ۱۱۰ هزار هکتاری هراز واقع در شهرستان های آمل، بابل، محمودآباد، فریدونکنار و بابلسر کشت دوباره را انجام دادند.
وی با توضیح این که بارندگی های اواخر خرداد و اوایل مرداد سبب شد تا بیشتر کشاورزان در شخم و شیار و آب تخت کردن زمین با مشکل مواجه نشوند، تصریح کرد: طبق اظهارات کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی استان فرایند رشد کشت دوباره برنج نیز مناسب است.
حقیقی با اعلام اینکه کشت دوم برنج به دو صورت نشای مجدد و دونوچ یا رتون انجام می شود، گفت: در روش اول کشاورزان اقدام به آماده سازی دوباره شالیزار کرده که نیاز آبی آن همانند کشت اول بالاست و در روش دوم ساقه های باقی مانده از کشت نخست دوباره جوانه زده و پرورش داده می شود که نیاز به آب آن کمتر است.
دغدغه شالیکاران از پایین بودن قیمت برنج
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی مازندران به دغدغه شالیکاران نسبت به پایین بودن قیمت و عرضه محصولشان اشاره کرد و ادامه داد: کشاورزان در واقع به نوعی منتظر اعلام کارشناسی قیمت برنج ارقام محلی طارم هاشمی هستند.
حقیقی با اظهار این که امسال قیمت برنج نسبت به چنین روزهای سال گذشته حدود ۳۰ تا ۳۵ هزار تومان پایین تر است، خاطرنشان کرد: این درحالی است که در سال زراعی جاری هزینه های کشت برنج بیشتر از سال گذشته بوده است.
خرید ۹۵۹ تن برنج مازاد سال گذشته کشاورزان مازندرانی
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز با اشاره به اینکه برای حمایت از کشاورزان شالیکار استان، ۹۵۹ تن برنج مازاد سال گذشته از آنان خریداری شد، افزود: این مقدار برنج از سوی مرکز خرید شرکت بازرگانی دولتی در شهرستان بابل خریداری شد.
احسان عباسپور با بیان اینکه این مقدار برنج خریداری شده از نوع ارقام پرمحصول شیرودی و ندا بود، گفت: ۸۲۷ تن برنج از نوع شیرودی و ۱۳۲ تن برنج ندا بود که از کشاورزان خریداری شد.
وی یادآور شد: امسال ۲۰۹ هزار هکتار اراضی شالیزاری استان برنج کشت شد که ۱۸۰ هزار هکتار آن به ارقام محلی و ۶۷ هزار و ۷۲۰ هکتار به ارقام پرمحصول اختصاص داشت.
انتهای پیام
نظرات