• یکشنبه / ۲ مهر ۱۴۰۲ / ۱۱:۳۲
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1402070200929
  • خبرنگار : 50597

عضو هیئت امنای شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور

احساس نیاز به امنیت فراگیر، جهان را در آستانه ظهور قرار می‌دهد

احساس نیاز به امنیت فراگیر، جهان را در آستانه ظهور قرار می‌دهد

ایسنا/مرکزی عضو هیئت امنای شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور گفت: احساس نیاز به امنیت فراگیر در جهان یکی از عواملی است که جهان را در آستانه ظهور قرار می‌دهد.

حجت‌الاسلام حمید محمدی شامگاه شنبه اول مهرماه در مراسم گرامیداشت سالروز شهادت امام حسن عسکری(ع) که در مرکز آموزشی شهید محلاتی برگزار شد، اظهار کرد: فروتنی صفتی است که هیچ‌کس به آن حسادت نمی‌ورزد. نظام عالم بر اساس تواضع و تکبری که انسان بروز می‌دهد به او منزلت می‌بخشد. فروتنی و تواضع اولین نکته‌ای است که در مکتب امام حسن عسکری(ع) وجود دارد.

وی ادامه داد: خدا و پیامبر همواره بر کسی که در محلی پایین‌تر از شخصیت خود نشسته و تواضع نشان می‌دهد، درود می‌فرستند. حاج قاسم سلیمانی سالکی مجاهد و شاهد بود و تا زمان شهادت مجاهدت به خرج می‌داد. سلوک شاهدانه حاج قاسم سلیمانی بعد از شهادت، شکل تازه‌ای به خود گرفت.

وی افزود: حاج قاسم سلیمانی مظهر تواضع بود. یکی از دلایلی که خداوند در زمان حیات و پس از شهادت به وی توفیق داد، تواضع او در برابر تمامی اقشار بود. وی در برابر رزمندگان چنان تواضعی نشان می‌داد که همگان را شیفته خود کرده بود.

محمدی تصریح کرد: همسایه‌داری دومین ویژگی است که در مکتب اخلاقی امام حسن عسکری(ع) وجود دارد. یکی از خصلت‌های ناپسندی که امروزه در بین ما رواج یافته، عدم توجه به حق همسایگی است.

وی گفت: در مکتب امام حسن عسکری(ع) کینه‌توزی امری بسیار مضموم است. از نظر امام حسن عسکری(ع) کم آسایش‌ترین انسان‌ها شخص کینه‌توز است. بسیاری از انسان‌ها از آسایش ظاهری برخوردارند اما فاقد آرامش روحی هستند چنانکه در غرب نمونه‌های آن مشاهده می‌شود. انسانی به آرامش روحی می‌رسد که کینه کمتری در دل او وجود داشته باشد.

وی اظهار کرد: رفاقت یکی دیگر از اصول مکتب اخلاقی و منش امام حسن عسکری(ع) است. یکی از برترین انسان‌ها در کلام امام حسن عسکری(ع) شخصی است که بدی‌های دیگران در حق خویش را فراموش کند. فراموش کردن بدی دیگران در حق ما از نکات برجسته مکتب امام حسن عسکری(ع) است.

عضو هیئت امنای شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور ادامه داد: بخشش دیگران از رمزهای بخشش توسط خداوند است. خداوند به شرطی از گناه بندگان خود می‌گذرد که آنها نیز بندگان دیگر را ببخشند. باید روحیه بخشش را در خود ایجاد کرده و آن را تقویت کنیم که این رسم بسیجی بودن و پیروی از مکتب امام حسن عسکری(ع) است.

وی افزود: یکی از خصلت‌های مکتب امام حسن عسکری(ع) این است که انسان همه چیز را به خداوند نسبت داده و چیزی را به خود منصوب نداند. تمام دارایی‌های ما از ویژگی‌های ظاهری تا ثروت و مقام از آن خدا و به اراده اوست. اصل و فرع وجود ما از جانب خداوند است.

محمدی گفت: حاج قاسم دائماً از امام رضا(ع) طلب شهادت می‌کرد و پیرو مکتب امام حسن عسکری(ع) باید اینگونه باشد. فهم فقر وجودی، انسان را به خشوع می‌رساند. این همان راهی است که شهدا طی کردند. حاج قاسم در سلوک عرفانی خود قله فقر را فتح کرد و با توسل به حضرت حق، شب‌های عملیات را در سوریه و عراق فرماندهی کرد و خداوند او را به عالی‌ترین مراتب رساند.

وی اظهار کرد: همین‌ها بود که وی را از یک نقطه دور افتاده در استان کرمان به این جایگاه رساند که ناشی از درک مکتب اخلاقی امام حسن عسکری(ع) است. یکی از اسرار عالم وجود توسل به امام حسن عسکری(ع) است که می‌تواند راهگشای بسیاری از مشکلات ما در زندگی باشد.

وی افزود: احساس نیاز به امنیت فراگیر در جهان یکی از عواملی است که جهان را در آستانه ظهور قرار می‌دهد. اکنون جهان در وضعیت تلاطم عجیبی قرار گرفته و فساد لحظه به لحظه فراگیرتر می‌شود. به دلیل ضعف نظامات سیاسی عالم، نیاز به حضور یک قدرت لایزال الهی برای مدیریت جهان احساس می‌شود.

به گزارش ایسنا، در چهارمین شب از ویژه برنامه‌های هفته دفاع مقدس در مرکز آموزشی شهید محلاتی و در شب شهادت امام حسن عسکری(ع) مراسم روضه‌خوانی و سینه‌زنی برای آن امام برگزار شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha