• چهارشنبه / ۱۲ مهر ۱۴۰۲ / ۱۱:۰۳
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 1402071207831
  • خبرنگار : 71584

«نوپیا ۲»؛ عهد جمعی فعالان حوزه نوآوری اجتماعی برای حل مسائل پیچیده اجتماعی

«نوپیا ۲»؛ عهد جمعی فعالان حوزه نوآوری اجتماعی برای حل مسائل پیچیده اجتماعی

مدیرعامل ستاد پیشرفت جامع منطقه‌ای ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) با اشاره به آغاز به کار «نوپیا ۲» و با بیان اینکه جریان نوپیا قرار است عهد جمعی فعالان حوزه نوآوری اجتماعی باشد، گفت: امید است در نوپیای ۲ شاهد تعامل و حضور پررنگ‌تر دستگاه‌های حاکمیتی باشیم و آنها بتوانند مسائل خود را به مجموعه‌های فعال این عرصه ارئه کنند تا این تبادل جریان نوآوری و حکمرانی، بتواند حل مسئله‌های پیچیده اجتماعی را برای ما ساده‌تر کند.

به گزارش ایسنا، محمدمحسن دوباشی در مراسم آغاز به کار نوپیا ۲ (نوآوری و پیشرفت ایران) که صبح امروز در خبرگزاری ایسنا برگزار شد، اظهار کرد: سال گذشته نوپیا به عنوان جریان نوآوری و پیشرفت ایران و اولین رویداد فعالان حوزه نوآوری اجتماعی تشکیل و تلاش شد که برای اولین‌بار فعالان این عرصه دور هم جمع شوند تا نوآوری اجتماعی را به عنوان یک مسئله و موضوع در میز فعالان این عرصه و مسئله‌مندان حوزه حکمرانی قرار دهند.

وی افزود: در نوپیای ۱۴۰۱ شاهد حضور بیش از ۵۰ مجموعه فعال در حوزه نوآوری اجتماعی بودیم که حضورشان در نوپیا در سه قسمت تقسیم شد؛ غرفه‌دارانی که در غرفه‌های رویداد، فعالیت خود را عرضه کردند؛ همچنین کسانی که در ارائه‌ها، داستان تولد مجموعه نوآوری خود را گفتند و همچنین افرادی که در حوزه اندیشه و فکر در این حوزه حرف‌هایی داشتند. بعد از نوپیا، دو موضوع را مطرح و تلاش کردیم که طی سال گذشته پای این دو حرف بایستیم؛ نکته اول حفظ ارتباط بین جریان‌ها با هم بود که جلسات متعددی برگزار شد و فعالان حوزه نوآوری اجتماعی دغدغه‌هایشان را مطرح کردند.

مدیرعامل ستاد پیشرفت جامع منطقه‌ای ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) با اشاره به اینکه جریان نوپیا قرار است عهد جمعی فعالان حوزه نوآوری اجتماعی باشد، تاکید کرد: این عهد جمعی این بود که شروع می‌کنیم و امیدواریم در سال‌های بعد دوستان دیگری این پرچم را بگیرند و امتداد این حرکت اتفاق بیفتد.

دوباشی ادامه داد: نکته دیگری که سال گذشته شاهد آن بودیم این است که جریان نوآوری اجتماعی به عنوان ادبیات و راه‌حل برای برون‌رفت از مسئله‌ها روی میز بسیاری از مجموعه‌ها قرار گرفت و از این باب هم این حرکت توانست راه جدیدی را در برابر مسائل قرار دهد. برای برون‌رفت مسئله‌های پیچیده‌ و نوپدیدی که در جامعه با آن مواجه هستیم بیشتر از دو مسیر وجود ندارد؛ یا در بهترین حالت به بهره‌وری و بهینه‌سازی وضع موجود بپردازیم و راه دیگر این است که به جریان نوآوری اصالت دهیم و به مسئله‌ها از زاویه دیگری نگاه و به نحو دیگری مسائل را حل کنیم.

وی یادآور شد: نوآوری اجتماعی به دنبال ارائه راه‌حل‌های خرد برای حل مسئله‌های بزرگ است. امید است، رویداد نوپیا بتواند این مسیر را پیش‌روی کنشگران عرصه اجتماعی و فعالان این حوزه بیش از پیش قرار دهد. امید می‌رود در نوپیای ۲ شاهد تعامل و حضور پررنگ‌تر دستگاه‌های حاکمیتی باشیم و آنها بتوانند مسائل خود را به مجموعه‌های فعال این میدان، عرضه کنند و این تبادل جریان نوآوری و حکمرانی بتواند حل مسئله‌های پیچیده اجتماعی را برای ما ساده‌تر کند.

مدیرعامل ستاد پیشرفت جامع منطقه‌ای ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) با بیان اینکه در یک دهه گذشته شاهد تولد جریان نوآوری در کشور بودیم و این اکوسیستم نوآوری و فناوری در کشور متولد شده و دستاوردهای خوبی داشته است، گفت: نوآوری اجتماعی پارادایم حاکم بر این فضا را تغییر و بیشتر به دنبال مشارکت و جمع کردن تخصص‌های متعدد کنار هستیم زیرا پدیده‌های اجتماعی امروز پدیده‌های چند بعدی هستند که فقط نمی‌توان با تک تخصصی آنها را حل کرد.

دوباشی گفت: در حال حاضر بانک چندهزارتایی از الگوهای موفق کشور داریم که خلاقانه مسئله‌ای را مبتنی بر فناوری‌های اجتماعی حل کرده‌اند که نام آن پروژه اتم (الگوها و تجربه‌های موفق) نام دارد.

دوباشی همچنین از رونمایی سایت نوپدید به زودی، خبر داد و گفت: این سایت تلاش کرده علاوه بر اتمهای کشور، نوپدیده‌های این جریان را در دنیا شناسایی کند و نشان دهد.

برگزاری نوپیا ۲ در ۱۸ آبان‌ماه

در ادامه این نشست، سعید زاهدی، دبیر نوپیا با بیان اینکه ۱۸ آبان‌ماه سال ۱۴۰۲ رویداد دوم نوپیا برگزار می‌شود، گفت: در این رویداد افرادی هستند که خودشان برای مسائل کشور راه حل پیدا کرده و آنها را اجرا کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه نوپیای سال ۱۴۰۱، اولین دورهمی نوآوران اجتماعی کشور بود که جمعیت حدود ۲۰۰۰ نفره‌ای حضور داشتند، گفت: نوپیا امسال با تدابیر اندیشیده شده قرار است دو کار بزرگ دهد؛ اول اینکه پلتفرم نوآوران اجتماعی باشد. پلتفرمی که نوآوران اجتماعی را تقویت کند و همراه آنها باشد تا بتواند کسانی که در جای جای کشور موفقیت‌های کوچک خلق می‌کنند، این موفقیت را مقیاس‌پذیر و در کل کشور مطرح کند.

 دبیر نوپیا ادامه داد: نوپیا پلتفرم تقویت اجتماعات‌سازها برای آینده ایران است‌. مسئله نوپیا قدرتمند کردن اجتماعات از طریق هم‌آفرینی ایران آینده است؛ دو ابزار این هدف را مدنظر دارد؛ با ابزار رویداد می‌خواهد شبکه‌های موثر را به اجتماع تبدیل کند.

وی با بیان اینکه این رویدادها در سه دسته رویداد سالانه، رویداد موضوعی و رویداد شهری دسته‌بندی شدند، توضیح داد: در رویداد شهری، با همراهی کنش‌گران اجتماعی در شهرهای مختلف نوپیای شهری برگزار می‌کنیم. در رویداد سالانه نوپیا، سال گذشته اولین رویداد آن برگزار شد و تصور از رویداد سالانه این است که این بخش قرار است، اجتماع‌سازی کند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تفاوت نوپیا ۱۴۰۲ نسبت به نوپیا سال گذشته، گفت: تفاوت نوپیای امسال نسبت به نوپیای سال گذشته این است که با گسترش مخاطب همراه بوده است؛ به این معنی که نوپیا را به سمت دانشجویان و به ویژه دانشجویان علوم اجتماعی گسترش دادیم. بخش دیگر گسترش به سمت کنش‌گران اجتماعی است که اکنون در NGOها یا بخش‌های دیگر فعال هستند. در حال حاضر مجموعه NGOهای وزارت جوانان نیز به صورت خاص دعوت‌ شده‌اند و پنل‌های تخصصی برای سمن‌ها و دیگر کنشگران اجتماعی کشور داریم و چهار پنل تخصصی در این حوزه خواهیم داشت.

زاهدی افزود: بخش سومی که گسترش داده‌ایم در زمینه دانش‌آموزان است و به نوجوانان ایران که آینده‌سازان ایران هستند به صورت جدی به آنها پرداخته‌ایم و در بخش نوجوانان کارگاه‌هایی برای تقویت مهارت‌های اجتماعی کنشگری نوجوانان وجود دارد.

دبیر نوپیا با بیان اینکه امسال برای سه موضوع سلامت، آموزش و کسب و کارهای اجتماعی، نوآوران اجتماعی دور هم جمع می‌شوند، گفت: برخلاف رویدادهای این‌چنینی که معمولا فضایی برای ارائه غرفه است، ما در نوپیا غرفه نخواهیم داشت و نوپیا یک مجموعه‌ای از گپ و گفت‌های جمعی است.

زاهدی همچنین این را هم گفت که نوپیا دارای بخش «جاده موفقیت» است که از مجموعه‌ها می‌خواهیم تا نمونه موفقشان را ارائه دهند و ما تعداد محدودی را به عنوان نمونه موفق انتخاب کردیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha