• سه‌شنبه / ۱۸ مهر ۱۴۰۲ / ۱۴:۰۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402071812400
  • خبرنگار : 50308

مواد شوینده لباسشویی سد محافظتی پوست را تضعیف می‌کند

مواد شوینده لباسشویی سد محافظتی پوست را تضعیف می‌کند

ایسنا/خراسان رضوی مواد شوینده لباسشویی ممکن است سد محافظتی پوست را تضعیف کند و به‌طور بالقوه در بیماری‌های پوستی دخیل باشد.

به نقل از مدیکال دیالوگز، تحقیقات جدیدی که توسط آرتور او رینالدی و گروه تحقیقاتی در موسسه تحقیقات آلرژی و آسم سوئیس انجام شده، ارتباط نگران کننده‌ای بین مواد شوینده لباسشویی و تأثیر آنها بر سد محافظ پوست را آشکار کرده است.

نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که ترکیبات سدیم دودسیل سولفات در شوینده‌های لباسشویی ممکن است یکپارچگی پوست را به خطر بیندازد و به‌طور بالقوه در ایجاد اگزما نقش داشته باشد.

این تحقیق شامل استفاده از نوعی موش‌های آزمایشگاهی بود که در معرض دو ماده شوینده معمولی لباس‌های خانگی، با عنوان شوینده‌های A و B، در رقت‌های مختلف (۱:۱۰۰، ۱:۱۰۰۰، و ۱:۱۰۰۰۰ با محلول نمکی بافر فسفات) قرار گرفتند.

این مواد شوینده از طریق یک چسب پوستی به‌مدت چهار ساعت استفاده شدند. به‌طور قابل توجهی، قرار گرفتن در معرض این مواد شوینده منجر به کاهش قابل توجه مقاومت الکتریکی و افزایش اتلاف آب ترانس اپیدرمی شد که نشان‌دهنده تضعیف سد پوستی است.

تجزیه و تحلیل توالی RNA این تحقیق، کاهش در بیان ژن‌هایی که برای حفظ یکپارچگی پوست ضروری هستند را نشان داد.

در مقابل، ژن‌های مرتبط با فرآیندهای متابولیک لیپید، کراتینه شدن و تمایز سلول‌های اپیدرمی به‌طور افزایشی بیان شدند.

تجزیه و تحلیل پروتئومیکس(دانش بررسی ساختار و عملکرد پروتئین‌ها در مقیاس بزرگ) کاهش پروتئین‌های مرتبط با چسبندگی سلولی و تنظیم مثبت پروتئین‌های پیش‌التهابی را نشان داد.

یافته‌ها نشان می‌دهد که مواد شوینده لباسشویی، به‌ویژه سدیم دودسیل سولفات، می‌توانند به‌طور قابل توجهی بر یکپارچگی سد پوستی تأثیر بگذارند.

این تحقیق بر اهمیت تحقیقات بیشتر برای ارزیابی اثرات بلندمدت مواد شوینده بر سد پوستی، به‌ویژه در افرادی که مشکلات پوستی دارند، تاکید می‌کند.

درک عواقب بالقوه محصولات روزمره مانند شوینده‌های لباسشویی بر سلامت پوست برای حفظ و نگهداری عملکرد محافظتی پوست ضروری است.

این تحقیق به‌عنوان یادآوری ارزشمندی از اهمیت مراقبت از پوست و نیاز به تحقیقات مداوم در مورد محصولاتی است که در زندگی روزمره خود استفاده می‌کنیم.

یافته‌های این تحقیق در مجله Allergy منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha