• یکشنبه / ۲۳ مهر ۱۴۰۲ / ۱۵:۲۷
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1402072316120
  • خبرنگار : 50463

توقف «اسب‎‌سواری یزد» جلوی مانع «ضعف زیرساخت‌ها»

توقف «اسب‎‌سواری یزد» جلوی مانع «ضعف زیرساخت‌ها»

ایسنا/یزد کورس پاییزه اسب‌دوانی کشور امسال نیز همانند سال‌های گذشته به میزبانی یزد در حال برگزاریست اما به گفته‌ی مسئول کمیته اسب‌دوانی هیات سوارکاری استان، ادامه بی‌توجهی مسئولان و ضعف زیرساخت‌ها می‌تواند چالشی در برابر پیشرفت این رشته ورزشی پرطرفدار باشد.

«جلال خانی زاده» در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این که کورس اسب دوانی یزد با سابقه‌ای نزدیک به ۳۰ سال در حد مطلوب و صرفاً از سوی علاقه‌مندان این رشته در حال برگزاریست، گفت: کورس اسب دوانی استان یزد از نظر کمی و کیفی در پاییز و بهار با عناون کورس پاییزه و بهاره و با حضور اسب‌ها و چابکسوارانی که در کشور دارای عناوین مختلف قهرمانی هستند، با فاصله بسیاری از سایر استان‌ها برگزار می‌شود که در حال حاضر چهار هفته از کورس پاییزه گذشته است.

بیشتر ببینید:

« کورس پاییزه اسب‌دوانی در یزد »

وی افزود: زمانی که مسابقاتی در این سطح در استان برگزار می‌شود، طبیعتاً باید امکانات، ملزومات و تجهیزات مورد نیاز از قبیل سخت افزاری و نرم‌ افزاری نیز برای این رویداد ورزشی که به عنوان بزرگترین رویداد ورزشی استان شناخته می‌شود را داشته باشیم.

مسئول کمیته اسب دوانی هیات سوارکاری استان گفت: اما متاسفانه امکانات کافی و زیرساخت استانداردی برای برگزاری مسابقات کورس اسب دوانی در این سطح نداریم به عنوان مثال نرده‌های پیست اسب دوانی مجموعه سوارکاری صفاییه که تنها مجموعه اسب دوانی استان است، جنس فلزی دارد و گاهاً در بعضی از مسابقات شاهد وقوع حوادث غیر مترقبه‌ای در اثر برخورد اسب با این نرده‌ها و فوت اسب و حتی مصدومیت شدید چابکسواران هستیم و این در حالیست که می‌توان با هزینه‌ای اندک، این نرده‌ها را همچون پیست کورس های بین المللی به نرده‌های پلی‌اتینی تبدیل کرد. 

بیشتر ببینید:

« نابودی ورزش سوارکاری یزد در صورت تدوام بی‌توجهی‎ها »

خانی زاده افزود: ‌زیرساخت‌های فعلی این رشته در استان از قبیل پیست اسب دوانی، جایگاه تماشاگران، محل نگهداری اسبها و سایر امکانات، اوضاع خوبی ندارد؛ هرچند که با همین وضع هم در مقایسه با سایر استان‌ها وضعیت بهتری داریم اما یزد باید با توجه به جایگاهی که امروز در صنعت اسب کشور دارد، یک سر و گردن از سایر استان‌ها بالاتر باشد.

وی افزود: اصلاح این زیر ساخت‌ها و تجهیز تنها مجموعه سوارکاری استان به تجهیزات و ملزومات استاندارد، نیازمند همکاری مسئولان است ولی متاسفانه این بی‌توجهی و نبود همکاری نه تنها مانع رشد و پیشرفت این رشته می‌شود بلکه با ادامه این روند باید منتظر از بین رفتن کل سرمایه‌ای که اسبداران در این رشته داشته‌اند و تعطیلی این ورزش و مسابقات آن در آینده‌ای نه چندان دور باشیم.

مسئول کمیته اسب‌دوانی هیات سوارکاری استان با بیان این که امروزه ورزش سوارکاری به یک صنعت تبدیل شده است، گفت: تنها در استان یزد بالغ بر دو هزار نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم در این حوزه مشغول به کار هستند و از این طریق معیشت خود و خانواده‌شان را تامین می‌کنند.

خانی‌زاده در پایان خاطرنشان کرد: مسئولان هنگامی که در جریان برگزاری مسابقات کورس پاییزه شاهد حضور تعداد بی‌شماری از خانواده‌ها و جوانان برای تماشای این رقابتها هستند، باید ضمن مشاهده این شور و اشتیاق حداقل در پاسخ به دغدغه‌ی همیشگی خود در مورد اشتغال‌ جوانان و سپری شدن اوقات فراغت خانواده‌ها در محیطی ورزشی و سالم و نیز سرمایه‌گذاری بیشتر مردم در ورزش و صنعت پاکی مانند اسب، تدبیری نیز برای توسعه زیرساخت‌های این رشته ورزشی کنند.

انتهای پیام
 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha