به گزارش ایسنا، ماریا زاخارووا اظهار کرد: شرکت های روسی یاد گرفته اند به چنین موانعی، غلبه کنند.
آمریکا در بسته جدید تحریمها که ماه میلادی جاری اعلام کرد، یک شرکت بزرگ سهیم در توسعه، اداره و مالکیت یک پروژه عظیم در سیبری به نام آرکتیک الانجی ۲ را هدف قرار داد.
روسیه به دنبال افزایش تولید گاز طبیعی مایع همزمان با کاهش صادرات گاز طبیعی از طریق خط لوله به اروپا است که در پی تحریمهای غربی بر سر حمله نظامی به اوکراین روی داده است. پروژه آرکتیک الانجی ۲، سومین پروژه الانجی بزرگ روسیه است و برای کمک به رشد سهم روسیه در بازار جهانی الانجی از هشت درصد فعلی، به ۲۰ درصد تا سال ۲۰۳۵، طراحی شده است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه اظهار کرد: با نزدیک شدن به مهلت تعیین شده برای خاتمه معاملات با آرکتیک الانجی ۲ در ژانویه، دولت بایدن سرگرم همکاری نزدیک با هم پیمانانش در خصوص تحریمها علیه این پروژه است.
نواتک که سومین تولیدکننده بزرگ الانجی روسیه است، در این پروژه سهم ۶۰ درصدی دارد و به دنبال آغاز تولید آن تا پایان سال ۲۰۲۳ است.
بر اساس گزارش رویترز، این تحریمها و مهلت تعیین شده برای قطع همکاری، توجه شرکت توتال انرژی فرانسه و کنسرسیوم ژاپن آرکتیک الانجی که شامل شرکت میتسویی و JOGMEC است را برانگیخته است. این شرکت ها هر کدام ۱۰ درصد سهم در این پروژه داشته و نگران تاثیر تحریمها هستند. شرکت ملی نفت چین و شرکت ملی نفت فراساحلی چین هم هر کدام ۱۰ درصد سهم در این پروژه دارند.
انتهای پیام
نظرات