• شنبه / ۲۰ آبان ۱۴۰۲ / ۱۲:۲۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1402082014244
  • خبرنگار : 71604

بلغارستان به کشورهای عضو «توافق‌نامه آرتمیس» پیوست

بلغارستان به کشورهای عضو «توافق‌نامه آرتمیس» پیوست

بلغارستان با امضای «توافق‌نامه آرتمیس» به سی و دومین کشور عضو گروه اکتشاف ماه تبدیل شد.

به گزارش ایسنا و به نقل از ناسا، «بیل نلسون»(Bill Nelson) مدیر ناسا روز پنجشنبه در مراسم امضای قرارداد با «میلنا استویچوا»(Milena Stoycheva) وزیر نوآوری و توسعه بلغارستان شرکت کرد و بلغارستان به سی و دومین کشوری تبدیل شد که «توافق‌نامه آرتمیس»(Artemis Accords) را امضا کرده است.

توافق‌نامه آرتمیس مجموعه‌ای عملی از اصول را به منظور هدایت کردن همکاری بین کشورها، از جمله کشورهای شرکت‌کننده در برنامه آرتمیس ناسا برای اکتشاف فضایی ایجاد می‌کند.

در این رویداد که در مقر ناسا در واشنگتن برگزار شد، «پم ملروی»(Pam Melroy) معاون ناسا، «گئورگی پانایوتوف»(Georgi Panayotov) سفیر بلغارستان در آمریکا و «سوناتا کولتر»(Sonata Coulter) معاون وزیر امور خارجه آمریکا نیز شرکت داشتند.

نلسون گفت: ناسا مفتخر است که از بلغارستان به عنوان سی و دومین کشور امضاکننده توافق‌نامه آرتمیس استقبال می‌کند. مشارکت‌های جهانی انجام‌شده در دوران آرتمیس، امکاناتی را ایجاد می‌کنند که به نفع نسل آرتمیس در کشور ما و در سراسر جهان هستند. رهبری بلغارستان کمک خواهد کرد تا اطمینان حاصل شود که سفر بشریت به ماه و فراتر از آن به صورت مسالمت‌آمیز، ایمن و شفاف انجام می‌گیرند.

ناسا با هماهنگی وزارت امور خارجه آمریکا، توافق‌نامه آرتمیس را در سال ۲۰۲۰ به همراه هفت امضا کننده اصلی دیگر ایجاد کرد. امضاکنندگان توافق‌نامه از آن زمان، بحث‌های متمرکزی را در مورد بهترین شیوه اجرای اصول توافق‌نامه آرتمیس برگزار کردند.

استویچوا گفت: پیوستن به توافق‌نامه آرتمیس، یک لحظه تاریخی برای بلغارستان است. ما بر این باوریم که پشتیبانی کردن از هوش مصنوعی و فناوری‌های عمیق، مرزهای جستجوی انسان در فضا و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز و پایدار در زمین را تضمین می‌کند. برای سال‌ها، ناسا نمادی از آرزو برای توسعه از طریق فناوری بوده است. برای ما افتخار است که با هوش انسانی و مصنوعی خود برای یک سفر مسالمت‌آمیز به سرزمین‌های جدید بپیوندیم.

توافق‌نامه آرتمیس، تعهدات کلیدی «پیمان ماورای جو»(Outer Space Treaty) ۱۹۶۷ را تقویت و اجرا می‌کند. همچنین این توافق‌نامه، تعهد آمریکا و کشورهای امضاکننده «پیمان ثبت جزئیات اجسام پرتاب‌شده به فضا»(Registration Convention)، «پیمان نجات و بازگرداندن فضانوردان»(Rescue and Return Agreement) و بهترین شیوه‌ها و هنجارهای رفتار مسئولانه از جمله انتشار عمومی داده‌های علمی را که ناسا و شرکای آن حمایت کرده‌اند، تقویت می‌کند.

انتظار می‌رود که در ماه‌ها و سال‌های آینده، کشورهای بیشتری توافق‌نامه آرتمیس را امضا کنند زیرا ناسا به همکاری با شرکای بین‌المللی خود برای ایجاد آینده‌ای امن، صلح‌آمیز و مرفه در فضا ادامه می‌دهد. کار کردن با شرکای جدید و کنونی، انرژی و قابلیت‌های جدیدی را فراهم می‌کند تا اطمینان حاصل شود که کل جهان می‌توانند از سفر اکتشافی بهره‌مند شوند.

علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد توافق‌نامه آرتمیس می‌توانند به وب‌سایت ناسا مراجعه کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha