• یکشنبه / ۲۱ آبان ۱۴۰۲ / ۱۱:۱۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1402082115025
  • خبرنگار : 71604

فیلمی از اتصال کپسول «دراگون» به «ایستگاه فضایی بین‌المللی»

فیلمی از اتصال کپسول «دراگون» به «ایستگاه فضایی بین‌المللی»

کپسول «دراگون» روز ۱۱ نوامبر به «ایستگاه فضایی بین‌المللی» رسید و بار شامل تجهیزات علمی و خوراکی را به آنجا برد.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، یک کپسول باری «دراگون»(Dragon) شرکت «اسپیس‌ایکس»(SpaceX) اوایل روز شنبه ۱۱ نوامبر در حالی به «ایستگاه فضایی بین‌المللی» رسید که حامل چندین تن ذخایر جدید برای خدمه آزمایشگاه مداری بود.

اسپیس‌ایکس عصر پنجشنبه ۹ نوامبر، کپسول رباتیک دراگون را از «مرکز فضایی کندی» در فلوریدا بر فراز موشک «فالکون ۹»(Falcon ۹) به فضا پرتاب کرد تا ماموریت «CRS-۲۹» این شرکت برای ناسا آغاز شود.

فیلمی از اتصال کپسول «دراگون» به «ایستگاه فضایی بین‌المللی»

دراگون روز شنبه ساعت ۵:۰۷ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی به ایستگاه فضایی بین‌المللی متصل شد که حدود ۱۴ دقیقه زودتر از زمان مقرر بود.

دراگون بیش از ۲۹۵۰ کیلوگرم تجهیزات و سخت‌افزار علمی را در ماموریت CRS-۲۹ حمل می‌کند که بیست و نهمین ماموریت باری اسپیس ایکس برای ناسا به مقصد ایستگاه فضایی بین‌المللی است.

از جمله تجهیزات علمی، آزمایش ناسا به نام «آزمایش امواج جوی»(AWE) است که امواج گرانشی را در جو زمین مطالعه خواهد کرد. همچنین، پروژه «ILLUMA-T» ناسا نیز همراه دراگون است. پروژه ILLUMA-T، ارتباطات لیزری پرسرعت را در مدار آزمایش خواهد کرد و مبادله سیگنال‌ها را با دستگاه «LCRD» که در دسامبر ۲۰۲۱ با ماهواره نظامی آمریکا پرتاب شد، انجام خواهد داد.

مقامات ناسا گفتند که دراگون فراتر از تجهیزات علمی، برخی از خوراکی‌های تعطیلات را برای فضانوردان ایستگاه فضایی بین‌المللی در این پرواز حمل می‌کند. از جمله این خوراکی‌ها می‌توان کاپوچینوهای ادویه‌ کدو تنبل، بوقلمون و سس کرنبری را نام برد.

اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، دراگون حدود یک ماه را در ایستگاه فضایی بین‌المللی سپری خواهد کرد. به گفته مقامات ناسا، دراگون سپس توسط فضانوردان ایستگاه فضایی بین‌المللی بارگیری خواهد شد و با ۱۷۲۴ کیلوگرم محموله به زمین بازخواهد گشت.

هیچ فضاپیمای باری دیگری این قابلیت بازگشت را ندارد. دو فروند فضاپیمای باری عملیاتی دیگر شامل فضاپیمای «سیگنوس»(Cygnus) متعلق به شرکت «نورثروپ گرومن»(Northrop Grumman) و فضاپیمای «پروگرس»(Progress) روسیه، یک بار مصرف هستند و با پایان ماموریت‌های خود در جو زمین می‌سوزند.

در فیلم زیر می‌توانید اتصال کپسول دراگون به ایستگاه فضایی بین‌المللی را ببینید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha