طیبه شهسوار در گفت و گو با ایسنا پیرامون وضعیت و فعالیتهای مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) جهاددانشگاهی اولین گام در مسیر تحول را انتشار فراخوان در این حوزه و اخذ مصاحبه از ۵۴ دانشجوی علاقهمند عنوان کرد و افزود: از دانشجویان مطابق رشته های مرتبط خودشان با حوزه پرسشگری اعم از جامعه شناسی مصاحبه گرفته شد که افراد برگزیده پس از شرکت در کارگاه های آموزشی مرتبط، در نهایت حدود ۲۵ نفر از آنها به عنوان پرسشگر به شکل آزمایشی در مرکز ایسپا شروع به کار کردند.
وی با بیان اینکه طرح ابتکاری رتبه بندی پرسشگران و پژوهشگران ایسپا در گلستان برای نخستین بار در کشور اجرایی شد، افزود: این افراد به تناسب کیفیت و دقت در کار و نوع همکاری در طرحهای ملی، استانی و تعداد پرسشنامههای صحیح بعد به ۴ رده درجه ۳، درجه ۲، درجه یک و در نهایت ممتاز رتبه بندی میشوند.
مدیراجرایی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران شعبه گلستان با تأکید بر اینکه از ابتدای سال جاری تا به امروز بالغ بر ۱۸ طرح استانی و ملی در این مرکز اجرایی شده است، خاطرنشان کرد: این آمار در تاریخ ایسپای گلستان بی سابقه بوده و به عنوان یک رکورد جدی به حساب میآید.
شهسوار در تشریح عنوان برخی از طرحهای مهم اجرایی شده تا امروز تصریح کرد: طرح سنجش سواد رسانه ای مدیران و فعالان فرهنگی، طرح سنجش نگرش مردم نسبت به استاندارد، طرح سنجش نگرش مردم به بقاع متبرکه در استان، طرح نظرسنجی مردم نسبت به وحدت اقوام و مذاهب در استان، طرح سنجش ومدیریت مصرف برق،همچنین سنجش عملکرد استاندار، میزان مشارکت و نگرش مردمنسبت به انتخابات، طرح علمی جهاد پیشگیری از اعتیاد و ....تنها بخشی از این طرح ها است.
وی با توضیح فعالیت در دست اقدام و فعلی مرکز افکارسنجی ایسپا گلستان، گفت: هم اکنون پرسشگران ایسپا مشغول اجرای طرح سنجش مردم نسبت به انتخابات و تغییرات وضع اقتصادی مردم در دو سال اخیر هستند که در سطح استان و در هر ۱۴ شهرستان، با حجم نمونه ۱۳۰۰ نفر در حال اجرا است.
مدیراجرایی مرکز افکارسنجی ایسپا گلستان این مجموعه را یک مجموعه علمی، دانشجویی و کاملا روشمند دانست و بیان کرد: این مرکز بر اساس جدیدترین روشها و متدهای روز و با نظارت شورای علمی ایسپا در استان و همچنین ناظرین فنی در تهران ارزیابی میشوند؛ همه دادهها به صورت علمی و مستند جمع آوری، بررسی و داوری شده و سپس در مرحله نهایی و تحلیل کیفی در گام بعدی توسط نرمافزار تحلیل میشوند.
شهسوار وجود چنین مرکزی را برای مدیران، مسئولان و دغدغهمندان حوزههای مختلف به عنوان یک ابزار پیش از تصمیم گیری و تصمیم سازی مهم و مفید برشمرد و افزود: ما پیشنهاد میکنیم در حوزههای مختلف؛ مجموعههای علمی، دانشگاهی، اقتصادی، فرهنگی وغیره اگر قصد انجام فعالیتهای علمی، روشمند و مبتنی بر نگرش دقیق مردم را دارند حتماً این مجموعه را به عنوان تسهیل کننده در کنار تصمیمگیریها در نظر داشته باشند.
وی ضمن دعوت از مسئولین جهت بازدید از این مجموعه و مشاهده عملکرد آن، اضافه کرد: قطعا بررسی سوابق اجرایی و نمونه کارهای صورت گرفته در مرکز ایسپای گلستان میتواند بیانگر ظرفیت آن برای توسعه کارها و اهداف مدیران باشد؛ مجموعه های بزرگ کشور برای ارزیابی عملکرد، بررسی و مداقه های مقتضی قبل از تصمیم گیری میتوانند به ایسپا مراجعه نموده و آن را امین خود بدانند.
مدیراجرایی مرکز افکارسنجی گلستان در انتها با تشکر از حمایت های ویژه ابراهیم شهبازی رئیس جهاد دانشگاهی گلستان، عنوان کرد: بخش اعظمی از موفقیت این مرکز به سبب همراهی و اعتماد وی و مهدی باقریان در دوره جدید معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی به دانشجویان و نخبگان درون استان است.
انتهای پیام
نظرات