به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا کلانتر مهرجردی در نشست خبری سیامین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی که صبح امروز، دوشنبه ۲۲ آبان ماه برگزار شد،ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: این جلسه در راستای توجه به یک امر مهم فرهنگی یعنی کتاب و کتابخوانی برگزار میشود.
وی با بیان اینکه کتاب و کتابخوانی سبب قرارگرفتن انسانها در مسیر سعادت میشود و عاملی برای فاصله گرفتن از شقاوت انسانی است، افزود: قرآن کریم به عنوان بالاترین قله کتابت که حاوی سخنان خالق با مخلوق است، اعجاز پیامبر به حساب میآید که برای سعادت انسانها نازل شده است. گروههایی که به این کتاب تمسک جویند، راه سعادت را خواهند یافت. امیدوارم که بتوانیم به راه قرآن ادامه دهیم.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با بیان اینکه رسول اسلام، قرآن را «ثقل اکبر» برشمرده است، اظهار کرد: راه سعادت بشر در توجه و پرداختن به قرآن است. قرآن، کتاب آسمانی و چراغ راه انسانها است که همچون نور بر تاریکی میتابد.
دکتر کلانترمهرجردی در ادامه اظهارداشت: تمام انسانها فقط یکبار زندگی میکنند و حیات برای ۲ بار در اختیار انسانها قرار نمیگیرد. انسانها در طول حیات خود، ابزارهای متعددی را به کار میگیرند و کتاب یکی از این ابزارها به حساب میآید. کتاب، فرصت زیست چندباره برای انسانها را فراهم میکند؛ به همین دلیل است که کتاب و کتابخوانی از اهمیت فراوانی برخوردار است.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با بیان اینکه کتاب مانند آزمایشگاه است، اظهار کرد: کتاب را باید آزمایشگاه مکتوب داتنست و همانگونه که آزمایشگاه برای علومپایه اهمیت فراوانی دارد، کتاب هم میتواند در عرصه اجتماعی و سیاسی یک نقطه عطف و همانند آزمایشگاه برای علوم طبیعی باشد.
وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی یک نهاد برخاسته از انقلاب است، افزود: با وجودی که اساسنامه این نهاد انقلابی طی ۳ مرحله تغییر کرده است اما ترویج مطالعه همواره در کانون توجه جهاد دانشگاهی قرار داشته و این نهاد همواره در حوزه نشر فعالیت کرده و فعالیتهای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی بیانگر اهمیت ماموریت جهاد دانشگاهی در حوزه مطالعه است. اقدامات جهاد دانشگاهی در حوزه مطالعه محدود به برگزاری جشنواره کتاب سال دانشجویی نمیشود و فعالیتهای متعددی توسط این نهاد انجام شده است.
دکتر کلانتر مهرجردی با بیان اینکه اگر بخواهیم کوله فرهنگی برای دانشجویان فراهم کنیم باید سهم نگارش علمی در میان دانشجویان را افزایش دهیم، گفت: موضوع افزایش سهیمه فرهنگی دانشجویان در دستور کار جهاد دانشگاهی قرار گرفته است؛ به نحوی ما تغییر اساسنامه سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی را در دستور کار قرار دادیم. نه تنها اساسنام تغییر کرد بلکه عنوان سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی نیز به عنوان «سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی» تغییر یافت. این موضوع حاکی از آن است که مساله جهاد دانشگاهی محدود به نشر آثار نیست بلکه ترویج مطالعه نیز در کانون توجه قرار دارد.
وی با بیان اینکه برنامههای خود را بر مبنای بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی تعریف کردهایم، اظهار کرد: نه تنها بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، بلکه «نقشه جامع علمی کشور» و «سند اسلامی شدن دانشگاهها» از دیگر مراجع ما برای تعریف برنامهها هستند. برنامه ترویج گفتمان علمی در دانشگاهها به نهاد انقلابی جهاد دانشگاهی محول شده و ما از سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی برای این منظور کمک میگیریم.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی ادامه داد: امیدوارم که با کمک معاونتهای فرهنگی سایر ارگانها بتوانیم توسعه امر فرهنگی برای نو دانشجویان را در دستور کار قرار دهیم. لزوم آشناسازی نودانشجویان با مهارت مطالعه و نگارش در دستور کار جهاد دانشگاهی قرار دارد و اقدماتی در این زمینه شکل گرفته است.
دکتر کلانتر مهرجردی با بیان اینکه بررسی شرایط بیانگر این است که در حوزه مطالعه با آسیبهای روبرو هستیم، افزود: نگاه کلاسیک به امر مطالعه تغییر کرده و موضوع «نیاز به مطالعه» در جامعه کاهش یافته است. سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی وظیفه دارد که ظرفیت مطالعه در دانشگاهها را افزایش دهد اما این موضوع نیازمند اجرای سیاستهای متعدد است که این سیاستها به بودجه فرهنگی نیاز دارد. ترویج هنر و روش مطالعه در دانشگاهها مهم است و نهادهایی همچون جهاد دانشگاهی باید از این موضوع حمایت کنند.
انتهای پیام
نظرات