• چهارشنبه / ۳۰ مهر ۱۴۰۴ / ۱۵:۴۰
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1404073019832
  • خبرنگار : 51019

رئیس جهاددانشگاهی واحد الزهرا(س):

تقویت قدرت نظام حکمرانی؛ هدف اصلی اندیشکده تحکیم انسجام اجتماعی

تقویت قدرت نظام حکمرانی؛ هدف اصلی اندیشکده تحکیم انسجام اجتماعی

ایسنا/قم رئیس جهاددانشگاهی واحد الزهرا(س) گفت: این اندیشکده با هدف بازسازی سرمایه اجتماعی، افزایش اعتماد عمومی و تقویت قدرت نظام حکمرانی تشکیل شده است و اندیشکده در قالب ملی خواهد بود، اما قرار است تحت عنوان رصد و پایش در استان‌ها نیز فعالیت خود را انجام بدهد.

دومین روز از نودوسومین گردهمایی معاونان فرهنگی، رؤسای سازمان‌ها و مراکز فرهنگی جهاددانشگاهی کشور و نهمین گردهمایی مدیران شعب سازمان دانشجویان امروز، ۳۰ مهر در تالار حکمت دانشگاه قم در نوبت عصر درحال برگزاری است.

زهرا نقی‌زاده، رئیس جهاددانشگاهی واحد الزهرا(س) با اشاره به راه‌اندازی اندیشکده «تحکیم انسجام اجتماعی» گفت: این اندیشکده ذیل تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر توجه به مسئله انسجام اجتماعی، به‌ویژه در وقایع اخیر، شکل گرفته است، این اندیشکده درواقع در ذیل معاونت فرهنگی خواهد بود و در واحد الزهرا (س) مدیریت خواهیم کرد، ایکنا، ایسنا و ایسپا در اجرای طرح اندیشکده همراهی خوبی داشتند. اندیشکده تحکیم انسجام اجتماعی می‌تواند در استان‌های مختلف پردیس داشته باشد.

نقی‌زاده اظهار کرد: اندیشکده‌ها با برگزاری نشست‌های تخصصی، ایجاد شبکه‌های نخبگانی، رصد و پژوهش در حوزه‌های مرتبط و تولید اسناد سیاستی، به سیاست‌گذاران کمک می‌کنند تا تصمیم‌های دقیق‌تر و کارآمدتری اتخاذ کنند؛ تاریخ و هنر، عدالت و انسجام احتماعی، قوانین، رسانه ازجمله موضوعات این نشست خواهد بود.

وی ادامه داد: گفت‌وگوی بین نسلی در تقویت انسجام اجتماعی، رسانه‌های اجتماعی، روایت‌گری جمعی، تقویت اعتماد، نقش نهادهای داوطلبانه و مردمی در مدیریت شکاف‌های اجتماعی، اقلیم‌های فرهنگی ایران، وحدت در عین کثرت، سینما، ادبیات و هنرهای تجسمی از اولویت‌های اندیشکده «تحکیم انسجام اجتماعی» است.

نقی‌زاده بیان کرد: کارگروه شورای زنان و خانواده با حضور جمعی از زنان جهادگر تشکیل شده است که وضعیت حضور زنان در جهاددانشگاهی مورد بررسی قرار می‌گیرد و طرح مطالعاتی پیرامون این این کارگروه آغاز شده است و در ذیل این طرح مطالعاتی مشکلات و چالش‌های شغلی زنان در محیط کاری مورد بررسی قرار می‌گیرد.

در ادامه،‌ رضا فریدزاده، رئیس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی با بیان اینکه چند اتفاق مثبت و رویداد مطلوب به وقوع پیوسته است، بیان کرد: نخست، برخی از اقداماتی که سال‌ها در پی تحقق آن بودیم، محقق شده که از جمله می‌توان به تصویب و ابلاغ آیین‌نامه سازمان دانشجویی اشاره کرد. این دستاورد، گامی مهم و اثرگذار به شمار می‌رود و حاصل همراهی و پایمردی مجموعه جهاد دانشگاهی در این مسیر بوده است.

وی ادامه داد: در فضای فعالیت‌های جهاد، صرفاً با ارسال ابلاغیه‌ها کار پیش نمی‌رود بلکه پیگیری مستمر و مداوم است که ضامن تحقق اهداف است، علاوه‌ بر طرح‌هایی که سازمان در سال‌های گذشته در دست اجرا داشته، چند طرح جدید نیز به آن افزوده شده است.

فریدزاده تصریح کرد: در ارتباط با طرح‌های قبلی، از نظر مالی، مبالغ تخصیص‌یافته به واحدها افزایش پیدا کرده و در برخی موارد، این افزایش حتی دوبرابر شده است، همچنین، طرح‌های سابق با اعمال اصلاحات لازم در مبانی مالی، مورد بازنگری قرار گرفته و مقادیر جدید به واحدها ابلاغ شده است.

وی با بیان اینکه از جمله طرح‌های جدیدی که اضافه شده، می‌توان به «ایران‌سرای امید» اشاره کرد، گفت: هرچند تلاش برای راه‌اندازی این طرح از دو سه سال گذشته آغاز شده بود، به دلایلی محقق نشد اما امسال، این طرح در قالب طرح‌های هماهنگی سازمان گنجانده و رسمیت یافته است.

رئیس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی بیان کرد: موضوع دیگر، برگزاری مشاعره‌های دانشجویی است که هم اکنون برگزارکننده آن مشخص شده است؛ برای نخستین بار، دبیر اجرایی این رویداد از میان واحدهای استانی انتخاب شده است. 

وی ادامه داد: ظرفیت فعالیت‌های ادبی و هنری در جهاد، پتانسیلی است که تاکنون چندان مورد توجه نبوده؛ با این حال، استقبال دانشجویان از چنین برنامه‌هایی همچنان چشمگیر است و به نظر می‌رسد شروع این حرکت با برگزاری مشاعره می‌تواند نقطه آغاز مناسبی باشد.

فریدزاده در پایان اضافه کرد: در پایان، «شهر دانشجو» نیز از دیگر اولویت‌های جهاد در دوره جدید محسوب می‌شود که برای تکمیل و ارتقای آن باید تلاش بیشتری انجام شود؛ برای به سرانجام رساندن این پروژه، لازم است با همکاری یکدیگر، نقاط ضعف و کاستی‌ها را برطرف کنیم تا در آینده، به نتیجه مطلوب و قابل قبولی دست یابیم.

در ادامه، افسانه بیات، مدیرعامل صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان ایران وابسته به جهاددانشگاهی در این مراسم، بیان کرد: ما می‌توانیم فعالیت‌های خود را با دانشگاه و دانشجویان از طریق صندوق انجام دهیم. در تهران، بیش از هفتاد درصد از اساتید علوم پایه عضو این صندوق هستند اما هیچ خدماتی ازجمله وام به آنها ارائه نمی‌شود و رضایت آنان به علت ارتباط با دانشجویان است.

وی افزود: زمانی که هیئت رئیسه دانشگاه تغییر می‌کند، شرایط همکاری با جهاد بهبود می‌یابد چرا که آنها از طریق صندوق با جهاد در ارتباط بوده‌اند و حتی پس از پایان مسئولیت نیز این ارتباط به شکل بهتری تداوم خواهد یافت. همچنین، صندوق دارای مجمع خیرین دانشگاهی به نام «ایثار» است که به‌عنوان یک نهاد خیریه از وزارت کشور مجوز گرفته است، یکی از وظایف این مجمع، برگزاری همایش‌ها و رویدادهای فرهنگی در دانشگاه‌هاست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha