• یکشنبه / ۲۸ آبان ۱۴۰۲ / ۱۱:۱۵
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1402082820283
  • خبرنگار : 50046

صدور پروانه بهره‌برداری برای معدن سرب و روی «آلبلاغ» اسفراین

صدور پروانه بهره‌برداری برای معدن سرب و روی «آلبلاغ» اسفراین

ایسنا/خراسان شمالی معاون امور صنایع و معادن اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان‌ شمالی از صدور پروانه بهره‌برداری معدن «آلبلاغ» خبر داد.

مهیار مشایخی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: با صدور این پروانه، سرمایه‌گذار معدن می‌تواند عملیات اکتشافی تکمیلی و استخراج را انجام دهد.

وی گفت: با پیگیری‌های انجام‌شده راه دسترسی این معدن با هماهنگی منابع طبیعی و محیط زیست در دست ساخت قرار خواهد گرفت.

مشایخی با اشاره به اینکه دست‌درازی‌هایی در گذشته توسط سوءاستفاده کنندگان در این معدن صورت می‌گرفت، افزود: از مهم‌ترین اقدامات اداره کل صمت استان با هماهنگی‌های مراجع انتظامی، پاکسازی و جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز از این معادن بوده است.

مهدی سجادی، رئیس نظام مهندسی معدن خراسان‌ شمالی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: چهارم دی‌ماه سال ۱۴۰۰ عملیات اکتشافی در معدن آلبلاغ توسط ایمیدرو به پایان رسید.

وی با اشاره به اینکه ذخیره معدنی مشخص‌شده برای این معدن ۵۰۰ هزار تن سرب و روی است، اظهار کرد: آذرماه سال گذشته سامانه کاداستر گواهی کشف این معدن را به نام سازمان توسعه و نوسازی ایمیدرو صادر کرد.

سجادی با اشاره به اینکه سنگ‌های سرب و روی موجود در این معدن با عیار ۳۰ درصد است، افزود: طبق برآوردهای انجام‌شده در سال گذشته هر تن سنگ بیش از ۱۲ میلیون تومان ارزش اقتصادی دارد.

وی ادامه داد: در این معدن، عملیات اکتشاف مقدماتی انجام شده و اگر اکتشاف عمقی انجام شود ذخیره آن شاید به دو تا سه میلیون تن هم برسد.

معدن سرب و روی آلبلاغ در پارک ملی ساریگل شهرستان اسفراین واقع شده است که در چند سال گذشته به لحاظ داشتن ماده معدنی سرب و روی بر سر زبان‌ها افتاد.

از آنجا که این معدن در آن زمان گواهی بهره‌برداری نداشت و اکتشاف خاصی نیز در آن نشده بود، بسیاری از سودجویان اقدام به برداشت غیرمجاز آن کردند. کار به جایی رسید که افرادی از خارج استان وارد منطقه شدند و سنگ‌های معدنی را که به صورت دستی استخراج و با چهارپایان منتقل می‌شد، می‌خریدند و از استان خارج می‌کردند.

بر اثر حضور و برداشت‌های غیرمجاز سوءاستفاده‌کنندگان چندبار حفره‌های ایجادشده ریزش کرد و حتی براثر ریزش دست کم هفت نفر جان خود را از دست دادند که بالاخره سبب شد تا مسئولان پای کار بیایند تا موضوع را حل فصل کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha