کاشان با سیلک و گلاب و نساجی آن جهانی شده است، اما کمتر کسی است که ورزش کاشان را بشناسد. ورزشکارانی که با هزینه شخصی و با همت بلند خود پرچم این کهنه دیار را برافراشتهاند و در این رهگذر، ورزش بانوان با وجود آنکه قدرت خود را بارها به رخ کشیده است، اما نیازمند توجه جدی دولت و فعالان این حوزه در جهت کاهش چالشها و مانعهایی است که زنان ورزشکار گرفتار آن هستند.
محمدجواد سلامیان زاده در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: عدم حمایت از ورزش بانوان به گونهای است که بانوان ورزشکار ما با همه شایستگی و افتخارآفرینیهایشان، بسیاری از اردوها و مسابقهها را با هزینه شخصی خود شرکت میکنند.
وی گفت: تیمها و باشگاههای ورزشی نیازمند حمایت مالی هستند و به علت اینکه مسابقات ورزشی بانوان در هیچ رسانهای منعکس نشده و تماشاچی چندانی هم ندارد، مؤسسات و صنایع، حاضر به حمایت مالی از تیمهای ورزشی بانوان نیستند.
سلامیانزاده افزود: دومین چالش ورزش به خصوص ورزش بانوان، فقدان فضا و مکان خوب و مناسب است و منطقه بزرگ کاشان، فاقد ورزشگاه اختصاصی بانوان است و فقط دو سالن ورزشی به مالکیت شهرداری و ۳۰ باشگاه خصوصی در این شهرستان ویژه بانوان فعال است که متناسب با جمعیت بانوان این شهرستان نیست.
رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان کاشان، تصریح کرد: امکانات و تأسیسات ورزشی کاشان، مناسب پرورش استعدادهای ورزشی این شهرستان نیست و در تلاش هستیم با عنایت به اینکه بانوان، حدود نیمی از جمعیت جامعه را تشکیل میدهند، اعتبارات و امکانات نیز به همین نسبت برای بانوان اختصاص پیدا کند.
وی تأکید کرد: امروز توسعه ورزش بانوان برای حفظ سلامت جامعه قابل درک است و در نیمه نخست سال جاری ۴۵۴۳ نفر از بانوان در قالب ۴۰ هیئت ورزشی تحت پوشش بیمه ورزشی قرار گرفتهاند، هر چند که تعداد ورزشکاران واقعی بیشتر از این تعداد است، اما همین رقم نیز بیشتر از ورزشکاران برخی استانهای کشور است.
سلامیان زاده گفت: جهتگیری برنامههای توسعه کشور تنها پیشبرد ورزش قهرمانی نیست، بلکه توسعه ورزش همگانی، کسب تندرستی، نشاط و روابط اجتماعی از مهمترین هدفهای توسعه ورزش به شمار میآید که نمونه آن راهاندازی ۴۳ خانه ورزش روستایی در سالهای اخیر بوده است.
رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان کاشان، افزود: ورزش بانوان روستایی، هر چند در سالهای اخیر پلههای ترقی را طی کرده است و حتی در مسابقات جام پرچم، به مقام نایبقهرمانی رسید، اما خانههای ورزش روستایی و امکانات موجود در روستاها فضای اختصاصی برای فعالیت بانوان نداشته و توسعه این امر مهم، نیازمند ساخت مکانهای ورزشی بیشتری در روستاها است.
سلامیان زاده تصریح کرد: راهاندازی سالن ورزشی در پارک بانوان آغاز خوبی برای توسعه ورزش بانوان و تقویت ظرفیتهای ورزشی آنها است، اما تا رسیدن به وضعیت مطلوب فاصله بسیاری داریم و این موضوع برای جامعه آن گونه که باید و شاید نهادینه نشده است.
وی اظهار کرد: علاقه و حمایت خانوادهها و مربیان دلسوز موجب شده بانوان ورزشکار همه مشکلات را تحمل کنند، بهطوری که در سال جاری ۱۲۰ نفر از ورزشکاران این شهرستان موفق به کسب مقام قهرمانی مسابقات استان اصفهان شده و ۸۰ نفر آنها نیز مدال طلای مسابقات کشوری را به دست آوردهاند.
رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان کاشان، تأکید کرد: عدم فعالیت ورزشی بانوان به معنی محروم شدن نصف جمعیت جامعه از سلامتی و بهداشت جسمانی و روانی است که امیدواریم با افزایش آگاهی مردم و حمایت بخشهای دولتی و خصوصی، شاهد گسترش برنامههای ورزشی به خصوص در حوزه ورزش بانوان باشیم.
مراقبت از سلامت و بهداشت خانواده بر عهده بانوان است
همچنین یک روانشناس به ایسنا گفت: فعالیتهای ورزشی علاوه بر آثار مثبت فردی و جمعی بر زندگی زنان، سلامت جسمی و روانی جامعه را نیز تضمین میکند، از این رو اصل سوم قانون اساسی دولت را به توسعه همهجانبه آموزش و پرورش و ورزش رایگان موظف کرده است.
زینب سادات حسینی اظهار کرد: بانوان نه تنها مسئول سلامت خود هستند، بلکه مراقبت از سلامت و بهداشت خانواده را نیز بر عهده دارند، بنابراین فعالیت فیزیکی نقش مهمی در حفظ سلامت بانوان دارد و لازم است که آنها ساعتی از روز خود را به ورزش اختصاص دهند.
وی افزود: فعالیتهای بدنی در کشورهای پیشرفته، ضرورتی انکارناپذیر است و بروز مسائل جدید در زندگی بانوان مثل اختصاص وقت قابل توجهی از ساعت روزانه برای انجام امور خانه و شخصی و حرفهای، نباید مانع از ورزش آنها شود.
این روانشناس تصریح کرد: فعالیت فیزیکی بانوان فایدههای جسمی، روانشناختی و اجتماعی فراوانی به همراه دارد و پژوهشها ثابت کرده است که ورزش در نشاط آدمی نقش بسیار مهمی ایفا میکند، بنابراین اگر مادر در یک خانواده شاد و با نشاط باشد، خانواده نیز سالمتر و شادتر خواهد بود.
وی تصریح کرد: کاهش نشانههای اضطراب و افسردگی، بهبود کیفیت عزتنفس و اعتماد به نفس و حس کفایت، پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و سوء مصرف مواد و سیگار از دیگر مزیتهای ورزش منظم بانوان است.
حسینی گفت: بهبود نسبت عضله به چربی، تقویت سیستم ایمنی، استحکام استخوانها و کاهش بروز پوکی استخوان، کاهش خطر سرطانهای پستان، دیواره رحم و روده بزرگ، بهبود ساختار و راستای بدنی و کاهش کیفوز و اسکولیوز مهمترین کارکردهای ورزش بانوان است.
این روانشناس افزود: ورزش مرتب و منظم، احساس آرامش را افزایش داده و انسان را در مقابل فشارهای روانی و اضطراب مقاوم میکند و موجب تقویت قوای ذهنی و حافظه میشود و نتیجه یک کارآزمایی نشان داد که ورزش برای سلامت روان، مؤثرتر از دارو یا مشاوره است.
وی خاطرنشان کرد: ورزش منظم باعث آزاد شدن اندورفین و سایر مواد شیمیایی طبیعی مغز شده و خلق و خوی فرد را بهبود میبخشد. فعالیت بدنی، مکانیسمی برای مقابله با نگرانیهای ذهنی است و میتوان موقعیتهای اضطرابساز را بهتر مدیریت کرد.
انتهای پیام
نظرات