به گزارش ایسنا، محمدعلی زلفیگل امروز در حاشیه آیین افتتاحیه بیست و چهارمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با تاسیس معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری توجه ویژهای به تولید و خلق ثروت از دانش شد و تفاهمنامههای مختلفی با صنایع مختلف و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری منعقد شد تا از ظرفیتهای قانون جهش تولید دانشبنیان به خوبی استفاده شود تا از ظرفیت ماده ۱۱ و ۱۳ این قانون هم بهرهبرداری کنیم.
وی با اشاره به انعقاد تفاهمنامهای با معاونت علمی در این مراسم یادآور شد: امروز این تفاهم نامه بین معاونت علمی و وزارت علوم در این راستا امضا شد.
وی با اشاره به بهبود رتبه فناوری و نوآوری ایران در سطح جهانی، افزود: حدود ۲ هزار و ۲۰۲ محصول فناورانه جدید در سطح آمادگی فناوری ۴ و ۵ در این نمایشگاه عرضه شده است.
وزیر علوم در پاسخ به سؤالی در مورد وضعیت دانشجویان دکتری در دانشگاه آزاد اسلامی و اینکه گفته شده این دانشجویان بدون اخذ مدرک کارشناسی وارد دوره دکتری شدهاند، گفت: من گفته بودم گزارشی در این زمینه رسیده است، ولی رئیس دانشگاه آزاد توضیح دادند که زمان ثبتنام هم سنوات اخذ و هم همه اصول رعایت میشود.
وی در مورد حمایت از پژوهشگران دانشگاه آزاد نیز گفت: تمام بخشهای آموزشی و پژوهشی کشور در یک گروه به نام آموزش عالی جمهوری اسلامی هستیم و سعی میکنیم همکاری و هم افزایی در راستای ارتقای علمی کشور داشته باشیم.
زلفیگل ادامه داد: البته ما تقاضاهای دانشگاه آزاد را که نیاز به مجوز وزارت علوم دارد، در اولویت قرار میدهیم، به این دلیل که هزینهای برای دولت ندارد و خودگردان اداره میشود. جایی را که خیرین برای احداث ساختمان یا دانشگاه حضور دارند، در اولویت قرار میدهیم، از این باب دانشگاه آزاد سرمایه بزرگی برای کشور است و بخشی از بار آموزش عالی را برعهده دارد.
دانشگاهها بهترین مبادی شکلگیری دانشبنیانها
دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیسجمهوری نیز در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران اظهار کرد: یکی از قویترین مبادی شکلگیری شرکتهای دانشبنیان، دانشگاهها هستند. فناوری در بستر علم در دانشگاه متولد میشود.
دهقانی فیروزآبادی گفت: نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فنبازار امسال با هماهنگی کامل دستگاهها و محصولاتی ارزشمند برگزار میشود. همزمان شیوهنامه اختصاصی استفاده دانشگاهها از قانون جهش تولید امروز رونمایی شد که بیشتر مربوط به بند ۱۳ قانون جهش تولید دانشبنیان است. این شیوهنامه که راهبری عمده آن را وزارت علوم بر عهده دارد، کمک میکند دانشگاهها حداقل ۲ هزار میلیارد تومان از منابع اعتباری شرکتهای خصوصی و غیره را استفاده کنند. این امر به منزله خون تازهای در رگ پژوهش کشور است و سال آینده شاهد جهش در این حوزه خواهیم بود. بر این اساس برای سال ۱۴۰۳ حداقل ۲ هزار میلیارد تومان از این منابع جذب میشود.
وی در پاسخ به سؤالی در مورد حضور کشورهای خارجی نیز گفت: این نمایشگاه محل نمایش محصولات داخلی است و در حوزه بینالملل نیز اقدامات زیادی انجام میشود.
انتهای پیام
نظرات