به گزارش ایسنا، هیثم الغیص، دبیرکل اوپک، در نامهای به تاریخ ششم دسامبر، از کشورهای عضو اوپک خواست با هر گونه توافق کنفرانس اقلیمی COP۲۸ که به جای مسئله آلایندگی، سوختهای فسیلی را هدف میگیرد، مخالفت کنند.
وزیران عراق، کویت، الجزایر، عمان و همچنین شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی که برای شرکت در کنفرانس اقلیمی سازمان ملل متحد در دوبی حضور داشت، وارد دوحه شدند. اما سهیل محمد المزروعی، وزیر انرژی امارات عربی متحده، غایب بود.
به گفته ناظران این مذاکرات، عربستان سعودی که بزرگترین عضو اوپک است و روسیه که متحد بزرگ این کشور در اوپک پلاس است، در میان کشورهای متعددی هستند که اصرار دارند کنفرانس دوبی، تنها به مسئله کاهش آلایندگی متمرکز شود و سوختهای فسیلی عامل این آلایندگی را هدف نگیرد. از سوی دیگر، دستکم ۸۰ کشور شامل آمریکا، اتحادیه اروپا و بسیاری از کشورهای فقیر و از نظر اقلیمی آسیب پذیر، خواستار توافقی برای پایان دادن به استفاده از سوختهای فسیلی هستند.
سعد البراک، وزیر نفت کویت به خبرنگاران درباره موضع کویت در مذاکرات اقلیمی گفت: هنوز مشخص نشده است.
توافقها در کنفرانسهای اقلیمی سازمان ملل متحد باید با توافق نظر حدود ۲۰۰ کشور، تصویب شوند. هدف از این نشستها، دستیابی به اتفاق نظر در خصوص اقدامات بعدی جهانی برای پرداختن به مسئله تغییرات اقلیمی است. با این حال، این بر عهده تک تک کشورهاست که از طریق سیاستها و سرمایهگذاریهای ملی، تضمین کنند که چنین اتفاقی روی نمیدهد.
برای کشورهای نفت خیر، توافق برای حذف سوختهای فسیلی حتی بدون یک تاریخ قطعی، به منزله تمایل سیاسی کشورهای دیگر برای کاهش استفاده از آنها است.
بر اساس گزارش رویترز، کنفرانس COP۲۸ مانند دوازدهمین کنفرانس انرژی عرب که به مدت دو روز است، قرار است در ۱۲ دسامبر به کار خود پایان دهد.
انتهای پیام
نظرات