• چهارشنبه / ۲۲ آذر ۱۴۰۲ / ۱۸:۲۵
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1402092216615
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

کهن‌شهر مراغه، کاندیدای دریافت‌ گواهی بین المللی شهرهای سالم در ایران

کهن‌شهر مراغه، کاندیدای دریافت‌ گواهی بین المللی شهرهای سالم در ایران

ایسنا/آذربایجان شرقی کهن‌شهر مراغه برای دومین بار میزبان مسئولان دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت و مشاوران دفتر سازمان جهانی بهداشت برای بازدید از برنامه شهر سالم مراغه شد.

مراغه با اجرای برنامه شهر سالم در تلاش است تا رویکرد حکمرانی خوب برای سلامت را در این شهر پایه گذاری کند. مشارکت بین بخشی سازمان‌ها، تاکید بر تدوین برنامه‌های راهبردی و عملیاتی، افزایش سواد سلامت و توانمندسازی مردم، تاکید بر مشارکت مردمی در تدوین و اجرای سیاست‌های سلامت محور از عناصر اصلی برنامه شهر سالم در مراغه است. 

براساس برنامه‌ پیش‌بینی‌شده، تعدادی از پروژه‌های سلامت محور از جمله پارک ترافیک شهر مراغه، پروژه بهسازی کانال عشرت آباد، پارک در دست احداث امیرکبیر، پایگاه سلامت سهند، مرکز ترک اعتیاد گلستان و مدرسه مروج سلامت شاهد امیرآبی مورد بررسی میدانی ارزیابان و مسئولان ذیربط قرار گرفت.

به گزارش ایسنا، در ادامه نشستی به میزبانی فرمانداری شهرستان ویژه مراغه به عنوان ناظر عالی برنامه شهر سالم برگزار شد. 

در این نشست، داوود اسدیان، فرماندار شهرستان ویژه مراغه، به مشارکت و همدلی تمامی مسئولان ادارات در دستیابی به اهداف سلامت جسمی، روانی و اجتماعی اشاره کرد. 

علی عزیزی معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری هم از آمادگی تمامی کمیته‌های تخصصی هفت گانه برای اجرای پیش ارزیابی بین المللی در اسفند سال جاری خبر داد. 

ارجمند رئیس دانشکده علوم پزشکی مراغه، نقش موثر خیرین در ارتقای رفاه و سلامت را در دستیابی به اهداف برنامه شهر سالم مراغه موثر دانست. 

حسین اکبریان، رئیس آموزش و پرورش مراغه به روند رو به رشد تعداد اتاق‌های سلامت و فضاهای ورزشی مدارس شهر مراغه اشاره کرد.

محمدباقر غفاری رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان، نقش کمیته مقابله با بحران برنامه شهر سالم مراغه را در میزبانی استانی و کشوریِ مانورها و دوره‌های آموزشی مقابله با مخاطرات، اثربخش دانست.  

الهه حق گشایی معاون بهداشت دانشکده گفت: پیشرو بودن مراغه در اجرای پویش ملی غربالگری دیابت و فشار خون و همکاری اعضای کمیته توسعه سلامت در اجرای این پویش بسیار مهم است.

حسین صنیعی، رئیس اداره بهزیستی مراغه، نیز گفت: روند ارائه دوره‌های آموزشی برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی شهر به همت کمیته کاهش و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در مراغه افزایش یافته است. 

سرهنگ کیوانی نیز از خریداری ۴۵ دستگاه دوربین کنترل ترافیکی و افزایش مشارکت اعضای کمیته کاهش سوانح و حوادث ترافیکی در اصلاح هندسی مسیرها و تقاطع‌های حادثه خیز خبر داد. 

شهرام مروتی معاون مالی شهرداری مراغه، احداث سالن بازیافت ۳۰۰۰ مترمربعی را از اقدامات موثر در حال اجرای کمیته مکان‌های عمومی سالم برنامه شهر سالم معرفی کرد. 

عباس بهروزی رئیس روابط عمومی دانشکده و رییس کمیته مستندسازی برنامه شهر سالم نیز از تدوین برنامه‌های عملیاتی سه ماهه کمیته مذکور در تعامل با روابط عمومی ادارات، اصحاب رسانه، صدا و سیما و خبرگزاری‌ها در راستای تولید و انتشار محتواهای خبری و آموزشی برنامه شهر سالم خبر داد.

علیرضا مغیثی کارشناس مسئول دفتر آموزش و ارتقای سلامت ضمن ابراز رضایت از اقدامات کمیته‌های تخصصی، برنامه شهر سالم مراغه را نمونه بارزی از اجرای سلامت در تمامی سیاست‌ها معرفی کرد. 

رحیم تقی‌زاده اصل از دفتر سازمان جهانی بهداشت، بزرگترین نقطه قوت برنامه شهر سالم مراغه را مشارکت تمامی سازمان‌ها در اجرای این برنامه و قرار گرفتن سلامت در کانون تصمیم گیری‌های شهر مراغه عنوان کرد و از حضور مسئولان ذیربط دفتر سازمان جهانی بهداشت در مرحله پیش ارزیابی برنامه شهر سالم طی اسفند سال جاری در مراغه خبر داد.

کردشاکری از دفتر سازمان جهانی بهداشت در ایران نیز ضمن تشکر از فعالیت‌های اثربخش دبیرخانه برنامه شهر سالم و ایمن مراغه در تشریک مساعی سازمان‌های دولتی و مردم نهاد، برنامه شهر سالم مراغه را به عنوان الگویی برای اجرای این برنامه در سایر شهرهای کشور معرفی کرد. 

جعفر صادق تبریزی رئیس مرکز تحقیقات مدیریت دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: برنامه شهر سالم مراغه برنامه‌ای جامعه محور و مبتنی بر مشارکت‌های مردمی است.

محمد مشتری، عضو گروه خودارزیابی برنامه شهر سالم مراغه، دریافت گواهی بین‌المللی شهر سالم را فرصتی بسیار مناسب و مغتنم همراه با "روزمراغه" دانست که موجب توسعه پایدار شهری و ارتقاء سطح  ارتباطات فرهنگی مراغه در عرصه بین‌المللی می‌شود.

در پایان این مراسم، صدیقه صلواتی، عضو هیات علمی دانشکده علوم پزشکی و دبیر برنامه شهر سالم و ایمن مراغه که نظارت علمی و اجرایی برنامه مذکور را در سطح شهر بر عهده دارد، اظهار کرد: تمامی کمیته های تخصصی، برنامه های عملیاتی خود را با رویکرد مشارکت بین بخشی تدوین و در طی هفته های گذشته اقدام به خودارزیابی عملکرد دو سال گذشته خود کردند و نتایج این خودارزیابی مبنای عمل کمیته ها در طی سه ماه چهارم سال خواهد بود. 

مراغه به عنوان تنها شهر ایران با خاصیت کهن‌شهر و جهان‌شهر Cosmopolis است، که قالب برنامه شهر سالم و جامعه ایمن در آن پی‌گیری می‌شود. حفاظت از ثروتها و داشته‌ها در کنار بازآفرینی صحیح با ارتقا سلامت در تمام وجوه، ویژگی بارز قالب برنامه شهر سالم در مراغه است. 

برنامه شهر سالم و ایمن مراغه از دی ماه ۱۳۹۷ تحت نظارت فرمانداری شهرستان ویژه مراغه آغاز شد و دبیرخانه آن در حوزه ریاست دانشکده علوم پزشکی مراغه استقرار دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha