دکتر تارا زارعی در گفتوگو با ایسنا با طرح این موضوع که علوم اکولوژی و زیست شناسی چه نقشی در اشتغالزایی میتوانند ایفا کنند؟ اظهار کرد: زیستشناسان نسبت به معرفی گونههای مختلف دنیا تلاش زیادی داشتند که از آن جمله میتوان به طاووس هندوستان، کوالا و کانگروی استرالیا، پاندای چین اشاره کرد و افرادی به ساخت عروسک، انیمیشن و فیلمهای مختلف اقدام کردند، بنابراین اکولوژیک و زیستشناسی علومی در راستای اشتغالزایی محسوب میشوند.
وی اضافه کرد: این درحالیست که برای معرفی گونههای مختلف کشورمان تاکنون کارهایی از این دست انجام نشده است.
مدیر مسئول پویش سرسبزتر با مدرس گفت: افراد (جوانان تحصیلکرده و جویای کار، زنان، کودکان و معلولین) و سازمانها در این خصوص میتوانند تاثیرگذار باشند.
وی افزود: سازمانهای جهانی همچون برنامه توسعه و پیشرفت سازمان ملل، کمکهای مالی کوچک، UNDP، یونیسف، سازمان توریسم جهانی به مناطق در حال توسعه بودجه میدهند.
این دانشآموخته دانشگاه تربیت مدرس بیان کرد: تمامی کارهای تحقیقاتی در حوزه گرافیک، تبلیغاتی، معرفی معضلاتزیستی مناطق و ساخت انیمیشنهای حوزه حفاظت قابلیت گرفتن بودجه از جایکا، سازمان حفاظت از محیط زیست، سازمان کمک های مالی کوچک محیط زیست جهانی را دارند.
زارعی اضافه کرد: معرفی گونههای خاص و کمیاب به کودکان با هدف حفاظت و نهادینه کردن دانش جانورشناسی در آنان ضروری است.
وی گفت: فارغالتحصیلان علاقمند و علاقمندان در نسل آینده میتوانند از تبلیغات گونههای در معرض خطر انقراض مانند تبلیغات انجام شده بر گونه پاندای چین کسب درآمد کنند.
این پژوهشگر با بیان اینکه ایجاد فرصت شغلی برای مشاوران متخصص، مشخص شدن نیاز هر منطقه ضروری به نظر میرسد، تصریح کرد: تاسیس شرکتهای سبز باتکنولوژیهای نوین در جهت کاهش تغییرات آب و هوایی قابلیت گرفتن بودجه از جایکا را دارد.
زارعی با بیان اینکه معرفی هویت فرهنگی منطقه ضمن راهاندازی خانههای بومگردی در تفرجگاههای صیادی میتواند در توسعه اقتصادی و اشتغال پایدار منطقه موثر باشد، بیان کرد: فارغالتحصیلان علاقمند و علاقمندان در نسل آینده میتوانند از تبلیغات گردشگری و زندگی به سبک روستاهای غرب کشور، مراسم و سازهای بومی و آشپزی روستایی کسب درآمد کنند و قابلیت تحت پوشش قرار گرفتن بودجههای حفاظت و میراث فرهنگی را دارد.
این دانشآموخته دانشگاه تربیت مدرس گفت: تمامی علاقمندان میتوانند از مشاوره، بازاریابی و عرضه مستقیم برای افزایش درآمد مانند دیجی کالا و سایتهای دیگر عرضه اقدام کنند.
وی تصریح کرد: برگزاری کارگاههای کارآفرینی در زمینه منابع طبیعی، حفاظت، شیلات، فراوری محصولات علمی و تحقیقاتی در حوزههای مختلف و رفع چالشهای صنعتی و منطقهای از طریق پویش سرسبزتر با مدرس انجام میشود.
این دانشآموخته دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه بالاترین نرخ تولید ماهی قزلآلا در غرب کشور منجر شده تا ایران به رتبه ۳ تولید در جهان برسد، بیان کرد: بر مبنای این حجم بالای تولید در دانشگاههای بزرگ کشور پژوهشهای موفق بسیاری صورت گرفته است اما به دلیل عدم دسترسی فارغ التحصیلان غیربومی به این تولیدات عظیم میزان درامد استانهای تولید کننده از طریق واحدهای کوچک مقیاس فراوری افزایشی نداشته است.
وی یادآور شد: ایجاد انواع محصولات شیلاتی قابل تولید با رویکرد توسعه اقتصادی در استان و مناطق محروم محصولات بسته بندی بهداشتی و تولید محصولات طعمدار آماده مصرف امکانپذیر است.
انتهای پیام
نظرات