• چهارشنبه / ۲۹ آذر ۱۴۰۲ / ۱۰:۱۲
  • دسته‌بندی: نانو‌ فناوری
  • کد خبر: 1402092920523
  • خبرنگار : 30057

معرفی ترکیبی جدید برای توسعه اطلاعات کوانتومی

معرفی ترکیبی جدید برای توسعه اطلاعات کوانتومی
عکس تزئینی است

دلنشمندان در تحقیقات اخیر خود ترکیبی از دو نانوساختار لیتیم و الماس برای تولید کیوبیت کامپیوتر کوانتومی استفاده کردند.

به گزارش ایسنا، دانشمندان حوزه اطلاعات کوانتومی همیشه در جستجوی ترکیبی از مواد هستند که بتوانند آن‌ها را در سطح مولکولی دستکاری کرده تا بتوان اطلاعات قابل اعتماد را ذخیره کرد و انتقال داد؛ از این رو به تازگی محققان با ترکیب دو نانو ساختار الماس و لیتیم نیوبات، موفق به ارائه ترکیبی شدند که در حوزه اطلاعات کوانتومی بسیار مفید و راهگشا است.

ادغام این دو ماده بر روی یک تراشه واحد به راندمان چشمگیر ۹۲ درصد در انتقال نور دست یافته است که نشان از عملکرد بسیار کارآمد این ماده هیبریدی برای دستگاه‌های کوانتومی دارد.

این دستیابی به موفقیت امکان دستکاری نور در سطح مولکولی را فراهم می‌کند و کاربردهای بالقوه‌ای را در فناوری‌های محاسبات کوانتومی و حسگری ارائه می‌دهد.

خواص منحصر به فرد الماس و لیتیوم نیوبات، در صورت ترکیب، کنترل پیشرفته بر اطلاعات کوانتومی را به طور خاص به شکل کیوبیت فراهم می‌کند.

این نوآوری راه را برای توسعه ادوات شبکه کوانتومی جمع و جورتر و کارآمدتر، هموار می‌کند. نتایج این تحقیق در قالب مقاله‌ای با عنوان Efficient Photonic Integration of Diamond Color Centers and Thin-Film Lithium Niobate در نشریه ACS Photonics به چاپ رسیده است.

در این پروژه، محققان دو ساختار نانوذره‌ای، یکی از جنس الماس و یکی از جنس لیتیوم نیوبات را بر روی یک تراشه واحد ترکیب کردند. آنها سپس نور را از الماس به لیتیوم نیوبات فرستادند و کسری از نور را که با موفقیت در آن ساخته بود، اندازه‌گیری کردند.

هرچه این بخش بیشتر باشد، اتصال مواد برای استفاده در دستگاه‌های کوانتومی کارآمدتر و امیدوارکننده‌تر است. نتایج از کارایی ۹۲ درصدی حکایت دارد.

اطلاعات کوانتومی در بسته‌هایی به نام کیوبیت جابه‌جا می‌شود که می‌تواند اشکال مختلفی به خود بگیرد. در این فناوری جدید، اطلاعات به صورت نور منتقل می‌شود.

الماس مدت‌هاست که به عنوان یک گزینه برای ساخت کیوبیت مورد توجه قرار گرفته است. ساختار مولکولی الماس را می‌توان به راحتی دستکاری کرد. الماس می‌تواند اطلاعات را برای مدت زمان نسبتاً طولانی حفظ کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۱۲-۰۷ ۰۰:۲۱

متشکرم