• سه‌شنبه / ۵ دی ۱۴۰۲ / ۰۹:۳۸
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402100502892
  • خبرنگار : 50034

پیش‌بینی تولید ۵.۲ میلیون قطعه ماهی زینتی در همدان

پیش‌بینی تولید ۵.۲ میلیون قطعه ماهی زینتی در همدان

ایسنا/همدان مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان همدان از پیش‌بینی تولید پنج میلیون و ۲۰۰ هزار ماهیان زینتی در استان خبر داد و گفت: طبق نقشه راه کشاورزی، این میزان به ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه افزایش پیدا می‌کند.

احمد بختیاری با ارائه گزارشی در بخش پرورش ماهیان زینتی در استان، با اشاره به تعداد واحدهای فعال پرورش ماهیان زینتی و زالوی طبی، اظهارکرد: در حال حاضر ۶۷ واحد پرورش ماهیان زینتی و سه واحد مجوزدار تکثیر و پرورش زالوی طبی در استان فعال است.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان، وی با بیان اینکه پیش‌بینی تولید زالوی طبی تا پایان سال ۴۰۰ هزار قطعه و پیش‌بینی تولید ماهیان زینتی تا مرز پنج میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه است، افزود: این میزان نشان از روند افزایشی تولیدات ماهیان زینتی در استان دارد.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان همدان در ادامه یادآور شد: تولیدات واحدهای پرورش زالوی طبی به ویژه در بخش‌های درمانی و بهداشتی و ماهیان زینتی بازار صادراتی دارد به طوری که غیرمستقیم به کشورهای عراق، ترکیه، ازبکستان و دیگر مقاصد صادراتی ارسال می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه پرورش ماهیان زینتی علاوه بر تولید صنعتی، فرصتی برای راه‌اندازی مشاغل خانگی است، تصریح کرد: پرورش ماهیان زینتی در مقایسه با پرورش ماهیان خوراکی از مزیت‌هایی برخوردار است همچون نیاز به فضایی معادل ۲۰ مترمربع از همین رو در فضاهای خانگی امکان تولید و پرورش مهیاست.

بختیاری با اشاره به اینکه تولیدات خانگی زیر ۵۰ هزار قطعه و بیش از ۵۰ هزار قطعه در قالب تولیدات صنعتی انجام می‌شود، ادامه داد: هر ۲۰ هزار قطعه ماهی در این صنعت یک اشتغال مستقیم در پی دارد بنابراین علاوه بر صادرات و ارزآوری، اشتغالزایی از مزایای پرورش ماهیان زینتی است.

وی نیاز آبی این صنعت را بسیار محدود دانست و افزود: زالوی طبی و ماهیان زینتی با کمترین میزان مصرف آب امکان تولید و پرورش دارند همچنین در یکی از واحدهای پرورش زینتی با خلاقیت و کار تحقیقاتی و استفاده توأم پرورش ماهی زینتی و گیاه، مصرف آب را بیش از ۷۰ درصد کاهش داده و این امر در راستای بهره‌وری آب مثمرثمر است.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان همدان خاطرنشان کرد: طبق نقشه راه کشاورزی، بناست افزایش تولید این صنعت در استان از پنج میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه فعلی به ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه تا پایان برنامه سال ۱۴۰۶ برسد.

وی اضافه کرد: راهکاری‌های دستیابی به افزایش تولید، احیای واحدهای تعطیل و نیمه‌تعطیل، افزایش تولید در واحد سطح، گسترش مشاغل خانگی و ایجاد مجتمع‌های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha