امروز ۵ دی ماه ۱۴۰۲، نشستی با عنوان «آقای معاون از وعدههای دولت چه خبر!؟» با حضور محسن منصوری، معاون اجرایی رئیس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری در جمع دانشجویان استان اصفهان در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد. این جلسه که توسط جامعه اسلامی دانشجویان استان اصفهان و با همکاری سایر تشکلهای دانشجویی برگزار شد، با پرسش و پاسخ دانشجویان از معاون رئیس جمهور همراه بود.
این برنامه که قرار بود ساعت ۱۳:۰۰ برگزار شود، به دلیل تاخیر یک ساعته معاون اجرایی رئیس جمهور با یک ساعت تاخیر یعنی ساعت ۱۴:۰۰ برگزار شد که این تاخیر طولانی با اعتراض دانشجویان همراه شد.
در بخش اول این برنامه، بعضی از دانشجویان پرسشها و انتقادات خود را مطرح کردند. اما پیش از آن کلیپی کوتاه از مقام معظم رهبری پخش شد که در آن فرمودند: «طبیعت دانشجو مطالبهگری است، از مسئولان بخواهید که کار جدی بکنند.»
پس از پخش این کلیپ که با استقبال و تشویق دانشجویان همراه شد، نماینده بسیج دانشگاه صنعتی اصفهان به نمایندگی از دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان سخنان خود را بیان کرد. او گفت: آقای مهندس منصوری، از قول ما به آقای وزیر سلام برسانید و مجددا به گوش ایشان برسانید که دانشجویان فعال فرهنگی این حق را دارند که در مورد ریاست دانشگاه صنعتی اصفهان اعتراض داشته باشند.
همچنین، نماینده تشکل دانشجویی آرمان دانشگاه صنعتی اصفهان، پیرو تایید این نکته گفت: سال گذشته ۶ هزار امضاء برای تغییر ریاست دانشگاه صنعتی اصفهان توسط دانشجویان این دانشگاه جمعآوری شد، اما دریغ از یک عکسالعمل. اگر سفر شما به اصفهان و به دانشگاه صنعتی اصفهان یک خروجی داشته باشد، انتظار میرود که تا چند ماه دیگر ریاست این دانشگاه تغییر کند.
این دانشجو صحبت خود را با بیان جملهای از شهید چمران به پایان رساند و به نقل از این شهید وارسته گفت: «تقوا از تخصص لازمتر است، آن را میپذیرم. اما میگویم آن کس که تخصص ندارد و کاری را میپذیرد، بیتقواست»
دانشجوی دیگری با اشاره به وضعیت اقتصاد کشور گفت: تمام ما دانشجویان در یک نکته با یکدیگر هم عقیده هستیم و آن وضعیت ناخوشایند اقتصاد و معیشت ماست. سفره مردم هر روز کوچکتر میشود، بفرمایید جوانان و دانشجویان با وجود چنین تورم و اقتصادی چه باید بکنیم؟
نماینده جهاد علمی دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان از اینکه دولت با وعده کلان و مردمی بودن رای مردم گرفته و وعده ایجاد یک میلیون شغل و پایان مستاجر نشینی را داده است، اما در عمل اتفاقی محقق نشده است، از نبود عدالت آموزشی و وجود فاصله طبقاتی انتقاد کرد.
نماینده جامعه اسلامی دانشگاه صنعتی اصفهان نیز عنوان کرد: دانشجوی انقلابی پای آرمانهای خود ایستاده است. مسئله آب به دلیل نبود نگاه ملی و حوزهای به این مسئله است. ما انتظار نگاهی عقلانی و کارشناسانه به این مسئله داریم، انتظار داریم که مسئولان پای مصوبات بیایستند و بدانید که مردم و جامعه نخبگانی آگاه هستند.
این دانشجو با طرح این پرسش که چرا به پروژههای آبی مجوزهای لازم داده نمیشود در حالی که به بسیاری از پروژههای غیر ضروری مجوز داده میشود گفت: خشک بودن زایندهرود باعث ایجاد فرونشست، از بین رفتن ابنیه تاریخی، خشک شدن زمینهای کشاورزان، خالی شدن سفرههای مردم، خشک شدن تالاب گاوخونی و افزایش ریزگردها و در نهایت ضربه زدن به هویت شهر اصفهان است.
پس از صحبتهای دانشجویان در خصوص کاستیها و انتقاد نسبت به مسائل موجود، محسن منصوری، معاون اجرایی رئیس جمهور، آرمان خواهی مومنانه همراه با جریان عقلانیت را اساس کار دانشگاه دانست و ادامه داد: بسیاری از مواردی که دانشجویان در خصوص مسائل فرهنگی، اقتصادی و معیشت بیان کردند موارد درستی است که تقریبا همه ما به آنها اذعان داریم.
وی در پاسخ به دانشجویی که گفته بود دولت تنها شعار عدالت میدهد و در این خصوص چه عملی انجام داده است؟ پاسخ داد: باید بدانید که ما کشور را در چه شرایطی تحویل گرفتیم و اکنون چه شرایطی داریم. مسئله بزرگ کشور ما که منجر به بسیاری از مشکلات در حوزه اقتصاد شده است، مسئله کسری بودجه است. ما در سال ۱۴۰۰ دولت را با کسری بودجه ۴۸۰ هزار میلیارد تومانی، با تورم ۵۹/۳ درصد و با ۷۰۰ نفر فوتی کرونا تحویل گرفتیم.
منصوری افزود: ما کشور را با ذخیره کالاهای اساسی زیر استاندارد تحویل گرفتیم. در مردادماه دغدغه وقت دولت حقوق دادن بود. نرخ تورم تولید در مردادماه و شهریورماه که دولت را تحویل گرفتیم ۱۰۳ درصد بود و مهمترین کاری که دولت انجام داده این است که این کسری و ناترازی را جبران کرده است.
معاون اجرایی رئیس جمهور در خصوص وعده ساخت یک میلیون مسکن و دلیل نرخ فعلی تورم مسکن، خاطرنشان کرد: در باب اجرای عدالت اتفاقات مهمی افتاده که یکی از آنها در حوزه مسکن است. وعده یک میلیون مسکن قانون و نیاز بوده است، اما چرا نرخ تورم مسکن بالا رفته است؟ زیرا در در زمان آقای روحانی وزیر مسکن و راه و شهرسازی معتقد بودند که حتی یک مسکن نباید ساخته شود و این یک نگاه غیر صحیح در حوزه حکمرانی مسکن است و باید بگوییم که امروز نیاز کشور حدود یک میلیون مسکن در سال است.
سرپرست نهاد ریاست جمهوری یادآور شد: ما امروز اگر چه کار مشکلی بود، اما زمین برای تمام چهار میلیون مسکنی که قصد ساخت آن را داریم، فراهم کردهایم و در شش ماه گذشته نرخ تورم مسکن در کشور نزولی بوده است. در ماه گذشته نرخ تورم مسکن در کشور ۲/۲- درصد بوده و این به دلیل ساخت و سازهایی درستی است که انجام میشود.
وی ادامه داد: در صنعت خودرو هم چنین اتفاق مثبتی رخ داده و در سال گذشته یک میلیون و ۴۰۰ هزار خودرو تولید کردهایم که البته مورد وضعیت کیفیت خودروها هم جای صحبت وجود دارد.
منصوری افزود: در چند ماه اخیر، رشد این دو حوزه مهم نزولی بوده است، البته این نکته هم درست است که میگویید وضعیت معیشت مردم هنوز دچار مشکل است.
وی درباره بحث عدالت آموزشی اظهار کرد: البته که مسائل و مشکلاتی وجود دارد، اما این دولت با تاثیر سهم امتحانات نهایی، در زمینه کنکور، تحولی جدی ایجاد کرد. در بسیاری از مناطق محروم نیز دولت بسیاری از دانشآموزان مستعد را بورس میکند و این کار بزرگی است.
سرپرست نهاد ریاست جمهوری درباره اینکه آیا وعده ایجاد یک میلیون شغل محقق شده است یا خیر، گفت: این مسئله سامانهای دارد. در بیش از ۲۰ استان مانند استانهای اصفهان، یزد، سمنان قزوین، زنجان، البرز و… در حوزه اشتغال کارگری اتفاقات خوبی رخ داده است. یعنی کارخانه وجود دارد اما کارگر نیست. در نتیجه وعده ایجاد یک میلیون شغل حتما محقق شده است. البته ما میپذیریم که در زمینه اشتغال تحصیلات تکمیلی ضعف داریم.
معاون اجرایی رئیس جمهور در خصوص وضعیت آب استان بیان کرد: گلایههایی که در این زمینه مطرح شد، گلایههای درستی است، اما باید خشکسالی، محدودیت منابع آب و کاهش نزولات آسمانی را نیز در نظر بگیریم. آب منطقهای در استانها ایجاد شده، اما حکمرانی آب در مسائل بین حوزهای توسط وزارت خانه اتفاق میافتد.
وی ادامه داد: متاسفانه به دلیل محدودیت، ما در بسیاری از موارد مجبور شدیم که آب را به حوزه شرب اختصاص دهیم. اما در مورد اصفهان ۵ الی ۶ طرح جدی در دولت دنبال میشود که یکی از این طرحها، طرح انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی است. در واقع، یکی از کارهای بزرگی که در این دولت انجام میشود، طرح انتقال آب از دریای عمان به خلیج فارس و فلات مرکزی کشور است که در ۵ طرح انجام میشود و برای آن بر حسب وظیفه تاکنون ۱۰ هزار میلیارد تومان هزینه شده است.
معاون اجرایی رئیس جمهور در پاسخ به پرسش و مطالبه دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان نیز بیان کرد: شما دانشجویان حتما این حق را دارید که نسبت به هر سطحی، در کشور نقد داشته باشید. دانشجو میتواند و باید نسبت به مسئولین نقد داشته باشد. در جلسهای که خدمت آقا رسیدیم آقا فرمودند، «دانشجو این حق را دارد که نسبت به مسئولین نقد داشته باشند». در واقع، این مطالبه و درخواست ما از شما است که شما دانشجویان ما را نقد کنید.
انتهای پیام
نظرات