• شنبه / ۹ دی ۱۴۰۲ / ۱۰:۰۲
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1402100905514
  • خبرنگار : 50592

مدیر صندوق بیمه کشاورزی یزد:

پارسال ۱۵۰ میلیارد تومان غرامت دادیم/نگاه کشاورزان غالباً سرمایه‌گذاری است نه جبران خسارت!

پارسال ۱۵۰ میلیارد تومان غرامت دادیم/نگاه کشاورزان غالباً سرمایه‌گذاری است نه جبران خسارت!

ایسنا/یزد مدیر صندوق بیمه کشاورزی استان یزد با بیان این که سال گذشته مبلغ ۱۵۰ میلیارد تومان غرامت به بیمه‌شدگان این صندوق پرداخت شد، گفت: قطعاً میزان خسارت وارده بیشتر از این میزان بوده ولی صندوق بیمه نیز تا سقف تعهد خود به خسارت‌دیدگان غرامت پرداخت می‌کند.

«بابک عنایتی» در گفت‌وگو با ایسنا ضمن بیان این که به نظر غالباً کشاورزان به بیمه با نگاه یک سرمایه‌گذاری و ابزاری جهت تامین مالی اهتمام دارند تا این که وسیله‌ای برای جبران خسارت ناشی از عوامل غیرمترقبه و قهری طبیعت در دراز مدت، گفت: البته استفاده از بیمه کشاورزی به جز برخی از زیربخش‌ها مانند بیمه پایه طیور و دام که از سوی دولت الزامی شده، در سایر بخشها اجباری برای کشاورزان ایجاد نمی‌کند.

وی افزود: البته از آنجایی که دولت متعهد به پرداخت ۴۰ تا ۶۰ درصد حق بیمه کشاورزان شده است، استفاده از بیمه کشاورزی برای کشاورزان به نوعی بهره گرفتن از یارانه‌های است.

عنایتی با بیان این که صندوق بیمه کشاورزی به صورت میانگین سالانه بین ۲ تا ۸ برابر حق بیمه سهم کشاورزان در کشور به آنان غرامت پرداخت می‌کند، اظهار کرد: استفاده کردن یا نکردن از این یارانه و خدمت برعهده خود کشاورز است هرچند دولت تمایل دارد حمایت‌های خود از طریق بیمه به کشاورزان برساند تا اعتبارات موجود که محدود نیز هست به صورت دقیق و سریعتر به دست خسارت دیدگان این بخش برسد.

وی در خصوص نحوه تشخیص نقطه خسارت دیده و میزان خسارت وارده نیز تصریح کرد: صندوق بیمه با استفاده از ابزارهای جدید سنجش از دور (GlS) و نیز به مدد ارزیابان، کارگزاران و بازدیدهای میدانی آنان، به طور دقیق نقطه خسارت دیده و میزان خسارت را برآورد می‌کند.

مدیر صندوق بیمه کشاورزی استان در خصوص عمده بلایای خسارت‌زا به بخش کشاورزی در استان یزد نیز اظهار کرد: از خسارت‌های تحت پوشش بیمه در زیر بخش زراعت می‌توان به سرمای بهاره، در زیر بخش باغات نیز نوسانات دمایی، بارندگی در زمان تلقیح گل، عدم تامین نیاز سرمایی، گرما زدگی، آفتاب سوختگی و پوکی میوه و در زیر بخش دام و طیور به بیماری‌های شایع از جمله سل، بروسلوز، تب برفکی، آنتروتوکسمی، نیوکاسل، آنفولانزا و غیره اشاره کرد.

عنایتی با بیان این که در سال گذشته حدود ۱۷ هزار و ۶۰۰ نفر در استان یزد از خدمات بیمه کشاورزی در زیر بخش‌های زراعت، باغی، دام و طیور و منابع طبیعی بهره برده‌اند، گفت: پارسال از سوی صندوق بیمه کشاورزی ۱۵۰ میلیارد تومان غرامت به خسارت دیدگان این بخش پرداخت شد.

وی اظهار کرد: به دلیل این که صندوق بیمه، غرامت بخشی از هزینه‌های تولید را پوشش می‌دهد و تمام خسارات مالی را جبران نمی‌کند، مطمئنا خسارت وارده واقعی بر مبنای ارزش محصول تولیدی بیش از این مبالغ است.

این مسئول در خصوص کم بودن سقف تعهدات بیمه در مقایسه با خسارت وارده تصریح کرد: حق بیمه پرداختی کشاورز و تعهدات بیمه تحت تاثیر دو متغیر تعیین شده است؛ اول ضریب خطر عوامل خسارت‌زای تحت پوشش که ناشی از غرامت پرداختی طی ۸ تا ۱۵ سال گذشته تعیین می‌شود و دومین مورد حداکثر تعهد بیمه‌گر که برای هر موضوع و طرح بیمه‌ای در قرارداد بیمه معیین می‌شود.

وی اضافه کرد: در صورتی که بخواهیم حداکثر تعهد طرح‌های بیمه‌ای خود را مطابق واقعیت تعریف کنیم، به دلیل غرامت زیادی که در سال‌های قبل پرداخت شده و با توجه به ضریب خطر بالا، حق بیمه پرداختی از سوی کشاورز به شدت افزایش یافته و دولت نیز توان پرداخت آن را نخواهد داشت.

عنایتی با بیان این که صندوق بیمه برای انجام رسالت خود بیمه‌های ترجیحی را ایجاد کرده است،‌ گفت: در این طرح‌، سهم دولت ثابت و سهم کشاورز افزایش یافته تا تعهدات بیمه‌نامه افزایش یابد و متناسب با ارزش محصولات باشد.

وی افزود: البته کشاورزان به دلیل افزایش سهم بیمه پرداختی اقبال زیادی به طرح‌های ترجیحی ندارند چرا که عمدتاً بیمه‌های خصوصی در این حوزه ورود نمی‌کنند.

مدیر صندوق بیمه کشاورزی استان میزان افزایش سطوح بیمه را وابسته به میزان خسارت وارده سال گذشته در این بخش خواند و اظهار کرد: به عنوان مثال از آنجایی که در سال زراعی ۱۴۰۱- ۱۴۰۰ با خسارت شدید در بخش کشاورزی مواجه شدیم، در سال زراعی بعد شاهد رشد سطوح بیمه بودیم و به تبع، در سال‌هایی که خسارتی وجود ندارد و غرامتی نیز پرداخت نمی‌شود، سال بعد با افت شدید سطوح بیمه مواجه هستیم.

وی با بیان این که هر ساله برای جلب اعتماد بیشتر کشاورزان و افزایش استفاده آنان از بیمه، فعالیت‌هایی از جمله برگزاری دوره‌های آموزشی برای کشاورزان و اطلاع رسانی‌های دیداری و شنیداری به صورت مستقل یا با کمک اداره ترویج سازمان جهاد کشاورزی انجام می‌شود، افزود: طی دو سال گذشته، به منظور توسعه طرح‌های بیمه‌ای جدید مثل بیمه سازه و محصولات گلخانه‌ای، عوامل تولید و غیره که دارای ضریب خطر بسیار پایین و حق بیمه ناچیزی هستند، اقدامات اطلاع رسانی و فرهنگ سازی با هدف افزایش ضریب نفوذ بیمه انجام شده است.

وی عوامل خطر تحت پوشش این طرح‌ها را طوفان، قطع شبکه برق و گاز و سرمای نامتعارف برشمرد و گفت: این موضوع می‌تواند انگیزه‌بخش کشاورزان جهت استفاده از خدمات بیمه‌ای باشد.

عنایتی در پایان با بیان این که خوشبختانه طی سه ماه گذشته از سال زراعی جاری شاهد خسارت قابل توجهی در بخش کشاورزی استان نبودیم و تنها مواردی از تلفات و حذف دام و طیور که غالباً در طول سال روی میدهد، اتفاق افتده است، گفت: با توجه به گزارش‌های هواشناسی به نظر می‌رسد سال زراعی جاری، سال مطلوبی برای باغداران نباشد لذا نظر به نزدیک شدن به اتمام زمان بیمه‌پذیری زیربخش باغات، توصیه می‌کنیم کشاورزان از ابزار بیمه کشاورزی برای جبران بخشی از خسارات احتمالی بهره ببرند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha