حسین رضایی در گفتوگو با ایسنا به مناسبت یکصد و هفتاد و دومین سالروز شهادت امیرکبیر در خصوص اثرات میراثی امیرکبیر در حوزههای مختلف اظهار کرد: صبحگاه ۲۰ دیماه ۱۲۳۰ در حالی آغاز شد که توطئهای برای حذف بزرگمرد تاریخ اصلاحات ایران (امیرکبیر) در حال وقوع بود، این توطئه به مدیریت مهد علیا، آقاخان نوری، دسیسههای داخلی و خارجی و دستور ناصرالدین شاه، توسط علیخان فراشباشی در حمام فین کاشان اجرا شد و میرزا تقی خان امیرکبیر را شهید و به دیار حق فرستاد.
وی افزود: از آن واقعه ۱۷۲ سال میگذرد و امیرکبیر چهرهای نامآشنا برای مردم ایران است. از او بسیار شنیدهایم و خدمات او در کتب مختلف به تحریر آمده است، اما آنچه که بیش از همه باید به آن توجه داشت اثرات میراثی امیرکبیر در حوزههای مختلف فرهنگی و میراث فرهنگی است.
این فعال فرهنگی و گردشگری ادامه داد: ۳۹ ماه فعالیت و اصلاحات در حوزههای اجتماعی، مالی، آموزشی، فرهنگی و نظامی یادگارهای ماندگاری از امیرکبیر به جا گذاشته است. بنیانگذاری نخستین بیمارستان دولتی، اصلاح امور مالی کشور، ایجاد عدالتخانه شرعی، تاسیس مدرسه عالی دارالفنون و ایجاد چاپخانه و انتشار روزنامه وقایع اتفاقیه از اقدامات و فعالیتهای امیرکبیر بوده است.
رضایی تصریح کرد: امیرکبیر در اصلاحات دینی برای حاکمیت دین و اخلاق از هیچ تلاشی فروگذار نکرد. امیرکبیر به دلیل ممانعت از اهانت به قرآن کریم، دستور منع چاپ آیات قرآن را روی کاغذهای باطله صادر و برای آن مجازات قائل شد. همچنین وی با فرقه بابیگری مخالف و رهبر آن را مجازات کرد.
وی یادآور شد: در حوزه نشر تلاشهای زیادی برای انعکاس خدمات صدراعظم امیرکبیر شده است. در حوزه سینما نیز چند سریال و فیلم بلند توسط اهالی این حوزه ساخته شده که بازی خوب هنرمندان در نقش امیرکبیر در سریالهای سلطان صاحبقران، امیرکبیر و سالهای مشروطه از او چهرهای بیادماندنی به جای گذاشته است.
این فعال فرهنگی و گردشگری خاطرنشان کرد: درحوزه میراث فرهنگی، این وزارتخانه ضمن ثبت ملی منزل مسکونی (امیر) در هزاوه اراک در تاریخ ۱۶ بهمن ۱۳۸۹ نسبت به بازسازی آن اقدام و در همین راستا در صدد افتتاح موزه امیرکبیر در مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان برآمد.
مرمت و بازسازی مزار امیرکبیر در دستور کار قرار گیرد
رضایی با اشاره به دیگر انتظاراتی که از وزارتخانه میراث فرهنگی در این زمینه وجود دارد، عنوان کرد: با کمک انجمن مفاخر ایران، مرمت و بازسازی مزار امیرکبیر در کربلا باید در دستور کار قرار گیرد. همچنین با کمک سازمان حج و زیارت میتوان بازدید از مزار امیرکبیر را در برنامه سفر زائرین ایرانی به عتبات قرار داد.
وی اضافه کرد: همچنین با کمک آستان قدس رضوی از مدارک اهدایی در موزه آن آستان، شامل اسناد حکومتی با مهر و امضا امیرکبیر، قرآن سفارشی امیر در سال ۱۲۲۴ به خط عبدالوهاب شیرازی که توسط بانو مهرآسا اهدا شده و روزنامه دارالخلافه تهران که نخستین شماره آن با سرمقاله امیر به چاپ رسیده، عکس و فیلم تهیه و در سایر موزهها نیز قرار بگیرد.
موزه امیرکبیر کاشان باید تقویت شود
رضایی افزود: موزه امیرکبیر کاشان نیز باید تقویت شود. همچنین وزارتخانه میتواند در ۲۰ دی ماه بازدید از موزههای مشهد، اراک، تهران، کاشان، و برج میلاد که تندیس امیرکبیر در آن قرار دارد را رایگان کند.
نشان امیرکبیر طراحی و اجرا شود
این فعال فرهنگی و گردشگری تاکید کرد: همچنین دفتر کار امیرکبیر و دارالفنون بازسازی و مرمت شده و به حوزههای فرهنگی ملحق شود. جشنواره مجازی امیرکبیر با محتوای غنیتر و فراگیرتر برگزار شود. همچنین نشان امیرکبیر نیز با کمک شورای عالی انقلاب فرهنگی میتواند طراحی و اجرایی شود.
انتهای پیام
نظرات