• سه‌شنبه / ۸ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۴:۴۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402120805119
  • خبرنگار : 71588

ساخت‌وساز مشکوک و سریع امارات در جزیره «عبدالکوری» یمن

ساخت‌وساز مشکوک و سریع امارات در جزیره «عبدالکوری» یمن

شبکه تحقیقاتی ایکاد از وقوع تحولات سریع در یک پایگاه اماراتی در جزیره «عبد الکوری» در استان سقطری یمن خبر داد.

به گزارش ایسنا، شبکه تحقیقاتی ایکاد در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) اعلام کرد که اولین تحولات مربوط به احداث یک زبانه دریایی در جزیره «عبد الکوری» در استان سقطری یمن با طول ۱۲۹ متر و عرض هشت متر است؛ همچنین وجود جعبه‌ها و صندوق‌هایی از کالا در این زبانه دریایی در جاده‌های خاکی منتهی به آن رصد شده که احتمال می‌رود شامل تجهیزات و ابزار مهم برای زیرساخت‌های این پایگاه و این جزیره باشد.

براساس نوشته روزنامه القدس العربی، ایکاد همچنین اعلام کرد که از تحولات مهم در این پایگاه وجود یک باند فرود بالگرد در شمال باند اصلی این پایگاه نظامی است که ساخت این باند فرود پس از عملیات طوفان الاقصی صورت گرفته و طول باند اصلی پایگاه، حدود ۱۲۰ متر افزایش یافته و در حال حاضر به ۳ کیلومتر رسیده است.

این مرکز تحقیقاتی همچنین گزارش داد اکنون هواپیماهای باری نظامی غول پیکر آمریکایی مدل سی-۶ سوپر گلکسی و بمب‌افکن‌های استراتژیک بی-۱ آمریکایی را می‌تواند در خود جای دهد. عملیات حفاری سریع و وجود ۲ منطقه حاوی تجهیزات بزرگ برای استخراج خاک و کامیون‌های متعدد برای حمل مصالح ساختمانی مهم مشاهده شده است.

ایکاد اعلام کرد: با تجزیه و تحلیل تحولات تصاویر ماهواره‌ای این پایگاه در پنجم ژانویه متوجه شدیم که ساخت ساختمان‌های خصوصی در ۲ نقطه در شرق و مرکز این جزیره به رو به اتمام است و با پیگیری روند ساخت و ساز این ساختمان‌ها متوجه می‌شویم که این ساختمان‌ها نیز پس از حوادث هفتم اکتبر شتاب گرفته‌اند. احتمالاً این اقامتگاه‌ها برای ۲ هدف ساخته شده‌اند: نخست اینکه ممکن است - حتی تا حدی - به‌عنوان محل سکونت کارگرانی که مسؤولیت ساخت و توسعه پایگاه را برعهده دارند، استفاده شود و دوم اینکه برای ساکنان اصلی این جزیره اختصاص داده شود.

این مرکز تحقیقاتی همچنین اعلام کرد: با توجه به ماهیت این تحولات و شتاب آن‌ها، متوجه می‌شویم که آنها از ۲ جهت به ابوظبی خدمت می‌کنند: اول اینکه این جزیره یک مرکز ناوبری اقتصادی است که از موقعیت ممتازی در سواحل یمن و شاخ آفریقا برخوردار است. دوم اینکه به ادغام نظامی دفاعی استراتژیک خود با سایر پایگاه‌های نظامی که نیروهای آمریکایی در آنها مستقر هستند، مانند پایگاه الریان در جنوب یمن و پایگاه‌هایی که امارات در چند سال گذشته برای توسعه و ساخت آنها تلاش کرده است، مانند پایگاه میون در دروازه باب المندب و پایگاه المخا در امتداد دریای سرخ کمک می‌کند.

این مرکز تاکید کرد که این تحولات همچنین همزمان با سایر ساخت‌وسازهایی بود که در پایگاه‌های اماراتی در بربرة و بصاصو در سومالی رصد شد؛ جاییکه گزارش‌های قبلی حاکی از حضور کارشناسان نظامی آمریکایی در آنها بود که این تحولات به نظر می‌رسد با هدف ایجاد یک یکپارچگی نظامی غربی در اطراف باب‌المندب صورت می‌گیرد.

این مرکز نقش رژیم صهیونیستی در این زمینه را بعید نداست و اعلام کرد: آیا تل‌آویو یکی از طرف‌های ذی‌نفع از این تحولات خواهد بود؟ اگر آن را به رویدادهای مشابه نزدیک باب المندب مرتبط کنیم، شاید پاسخ مثبت باشد.

وب‌گاه فرانسوی اینتلیجنس در نهم سپتامبر ۲۰۲۰ ورود افسران اطلاعاتی اماراتی و اسرائیلی به جزیره سقطری را در پایان اوت ۲۰۲۰ را تأیید کرده بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha