• یکشنبه / ۱۳ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۶:۲۹
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1402121309425
  • منبع : اداره کل محیط زیست استان تهران

تخریب زیستگاه و شکار غیر قانونی از بزرگ‌ترین تهدیدها علیه حیات وحش

تخریب زیستگاه و شکار غیر قانونی از بزرگ‌ترین تهدیدها علیه حیات وحش

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به اینکه امروزه با وجود تمام تلاش‌هایی که انجام می‌شود، تهدیدهای محیط زیستی برای حیات وحش و تنوع زیستی روندی فزاینده داشته است و جمعیت‌های حیات وحش را به گرداب انقراض می‌کشاند، نوشت: از روز جهانی حیات وحش باید برای آگاهی‌رسانی در مورد ضرورت حفاظت و استفاده پایدار از گونه‌های حیات وحش بهره ببریم.

به گزارش ایسنا در پیام علیرضا مزینانی به مناسبت روز جهانی حیات وحش آمده است: روز جهانی حیات وحش فرصتی مناسب برای پاسداشت زیبایی خلقت الهی در اشکال مختلف حیات و افزایش آگاهی عمومی نسبت به منافع پراهمیت حفاظت از آنان برای نوع بشر است. برکسی پوشیده نیست که حیات وحش دارای جنبه‌های زیستی، ژنتیکی، اجتماعی، اقتصادی، علمی، آموزشی، فرهنگی و زیباشناختی ارزنده‌ای است و تاثیر بسزایی بر رفاه انسانی و توسعه پایدار دارد.

امروزه تخریب زیستگاه و افت کیفیت آن‌ها، کشاورزی و توسعه ناپایدار، شکار غیر قانونی و قاچاق حیات وحش، بزرگترین تهدیدها برای حیات وحش و تنوع زیستی است و متاسفانه این روند شکلی فزاینده داشته است و جمعیت‌های حیات وحش را به گرداب انقراض می‌کشاند. اگر برای حفاظت گونه‌های ارزشمند و در خطر انقراض اقدامی صورت نگیرد در آینده‌ای نه چندان دور شاهد انقراض این گونه‌های نادر در کشورمان خواهیم بود.

روز جهانی حیات وحش روزی است که به ما مسئولیت‌هایمان را در رابطه با حفظ حیات وحش یادآوری می‌کند و ضرورت انجام اقداماتی ویژه برای مقابله با جرایم علیه حیات وحش و تاثیرات منفی بشر بر تخریب و کاهش گونه‌های متنوع حیات وحش را یادآور می‌شود. از این روز باید برای آگاهی‌رسانی در مورد ضرورت حفاظت و استفاده پایدار از گونه‌های حیات وحش و بنیان‌گذاری سیاست‌های آینده‌نگرانه در قبال مخلوقات متنوع و ارزشمند بهره برد.

به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان تهران، ۲۰ دسامبر ۲۰۱۳، در جلسه شصت‌وهشتم مجمع عمومی سازمان ملل متحد، بنا به پیشنهاد کشور تایلند و طی قطعنامه ۲۰۵/۶۸، سوم مارس، روز تصویب کنوانسیون تجارت بین‌المللی گونه‌های جانوری و گیاهی در معرض خطر (CITES) در سال ۱۹۷۳ به‌عنوان روز جهانی حیات وحش اعلام شد تا بدین مناسبت، آگاهی عمومی نسبت به اهمیت حیات وحش اعم از پوشش گیاهی و جانوری در بقای حیات نوع بشر افزایش یابد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha