• سه‌شنبه / ۲۲ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۰:۱۹
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1402122215592
  • منبع : مطبوعات

افطار با ظرف خالی

افطار با ظرف خالی

مردم غزه در شرایطی نخستین روز از ماه مبارک رمضان را سپری کردند که دسترسی دشوار و بعضاً ناممکن به مواد غذایی، چهره دیگری را از اقدام صهیونیست‌ها در نسل‌کشی مردم این باریکه برای جهانیان عیان کرد. 

به گزارش ایسنا، جوان نوشت:  مردم غزه در شرایطی نخستین روز از ماه مبارک رمضان را سپری کردند که دسترسی دشوار و بعضاً ناممکن به مواد غذایی، چهره دیگری را از اقدام صهیونیست‌ها در نسل‌کشی مردم این باریکه برای جهانیان عیان کرد. 

 بیش از پنج ماه است که روزشماری ایجاد شده و هر روز که می‌گذرد، رقم رو به افزایش شهدای غیرنظامیان فلسطینی را به رخ جهانیان می‌کشد؛ غیرنظامیانی که در میان آنها، زنان و کودکان سهم بسزایی دارند. وزارت بهداشت غزه دیروز با اعلام اینکه شمار شهدای این باریکه به ۳۱ هزار و ۱۱۲ نفر و تعداد زخمی‌ها به ۷۲هزار و ۷۶۰ نفر رسیده است، اعلام کرد که ۷۲درصد از این آمار به زنان و کودکان اختصاص دارد. در این بین، موضوع گرسنگی به ویژه با آغاز ماه مبارک رمضان بیش از پیش خودنمایی می‌کند.

طبق آنچه مقامات دست‌اندرکار در منطقه اعلام کرده‌اند و تصاویر و ویدئوهای منتشر شده از وضعیت این روزهای مردم غزه هم آن را تأیید می‌کند، در این منطقه نمی‌توان به‌راحتی آب آشامیدنی و غذا پیدا کرد و مردم با مرگ دست به گریبان هستند. اطلاعات موجود حاکی از این است که شمار شهدای ناشی از سوءتغذیه، گرسنگی و تشنگی شدید در نوار غزه به ۲۵نفر رسیده و وخامت اوضاع به ویژه در مناطق شمالی به میزان بی‌سابقه‌ای افزایش یافته است. بنابر اعلام وزارت بهداشت نوار غزه ۲ هزار پرسنل بهداشتی در شمال نوار غزه ماه رمضان را بدون سحری و افطار آغاز می‌کنند. اشرف القدره، سخنگوی وزارت بهداشت غزه در بیانیه‌ای گفت: «تیم‌های پزشکی شبانه‌روز در شمال غزه کار می‌کنند، اما چیزی برای تغذیه پیدا نمی‌کنند و بر اثر کمبود وعده‌های غذایی لاغر و ضعیف شده‌اند.» القدره از نهادهای بین‌المللی و امدادی خواست با فراهم کردن غذاهای آماده به تیم‌های پزشکی کمک کنند. جمیل الخطیب، معلم مدرسه آنروا با اشاره به وضعیت فاجعه‌بار اهالی غزه در ماه رمضان گفت: «در ماه رمضان چگونه افطار کنیم؟ نه سرپناهی وجود دارد و نه برق و نه آب. اتفاق بدتر این است که در چادرها و در سفره سحری یا افطار غذایی وجود ندارد.»

 اخلال در حرکت کشتی کمک‌رسانی

دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در نوار غزه با اعلام اینکه نیروهای رژیم اشغالگر بیش از ۵۰۰مسجد را به صورت کامل و جزئی تخریب کرده‌اند؛ به‌طوری که دیگر برای برپایی نماز مناسب نیستند، دولت امریکا، جامعه بین‌المللی و کابینه رژیم صهیونیستی را مسئول کامل نسل‌کشی، گرسنگی دادن و جنایات علیه غیرنظامیان و زنان و کودکان در غزه دانست و از همه کشورهای جهان آزاد خواست بر رژیم صهیونیستی فشار بیاورند تا جنگ نسل‌کشی و پاکسازی نژادی علیه ملت فلسطین را متوقف و پیش از گذشت زمان با قحطی در نوار غزه مقابله کنند. این دفتر همچنین خواستار اجازه ورود کامیون‌های حامل کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه شد. این در حالی است که حرکت کشتی حامل کمک‌ها که قرار بود روز یک‌شنبه از قبرس به سمت غزه حرکت کند، مختل شده است. روز دوشنبه گزارش‌هایی منتشر شد مبنی بر اینکه کشتی اسپانیایی «Open Arms» همچنان در بندر لارناکا قبرس لنگر انداخته است. این کشتی ده‌ها تن غذا را از طریق دالان دریایی امریکا و اتحادیه اروپا، حمل می‌کند و اورسولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپا، چند روز پیش در جریان بازدید از بندر مذکور، فعال شدن آن را اعلام کرد. اگرچه ابراز امیدواری شده که کشتی در ساعات آینده حرکت کند، اما مشکلات فنی همچنان به عنوان عامل توقف این کشتی اعلام شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha