محمد توحیدی در گفت و گو با ایسنا با تأکید بر ترویج فرهنگ حسنه اهدای عضو برای بیماران مرگ مغزی، اظهار کرد: خوشبختانه با فرهنگ سازیهای انجام شده طی سالهای اخیر نگاه مردم به مقوله اهداء عضو تغییر پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه طی یک سال گذشته ۹۵.۷ درصد بیماران مرگ مغزی و همراه آنها برای پیوند اعضا رضایتنامه امضا کردند، افزود: در یک سال گذشته بیماران مرگ مغزی ۱.۷ درصد کل فوتیها را تشکیل دادهاند. همچنین ۴.۳ درصد مرگ مغزیها علیرغم رضایت گیری به اهدا نرسیده و در مسیر فوت کردهاند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور در ادامه از کسب رتبه نخست کشوری اهداء عضو سال ۱۴۰۲، در بررسی مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، توسط دانشگاه علوم پزشکی نیشابور خبر داد.
توحیدی عنوان کرد: پارسال با ۲۲ مورد اعزام بیمار مرگ مغزی و شاخص اهداء عضو (PMP) ۴۱.۵ درصد جایگاه اول کشوری در بین ۶۳ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی کشور به این دانشگاه اختصاص یافت.
وی ادامه داد: فرآیند اهداء عضو شامل مراحل مختلفی چون شناسایی به موقع و معرفی بیمار مرگ مغزی، انجام به موقع اقدامات پاراکلینیک، مراقبتهای پزشکی و پرستاری مناسب اهدا کننده در بخشهای مراقبت ویژه بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه و همچنین مصاحبه صحیح و اصولی با خانواده اهدا کننده برای کسب رضایت و در نهایت اعزام بیمار به بیمارستان منتصریه مشهد است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور افزود: با انسجام و همدلی دست اندرکاران این امر مقدس در سالهای اخیر شاخص اهداء عضو در نیشابور روند افزایشی داشته و جایگاههای برتر کشوری از آن دانشگاه علوم پزشکی نیشابور شده است.
وی خاطرنشان کرد: عنصر زمان در فرآیند اهداء عضو از اهمیت بالایی برخوردار است؛ چراکه اعزام بیمار مرگ مغزی در کوتاهترین زمان ممکن، منجر به حفظ ارگانهای پیوندی و پیشگیری از مرگ بیماران در انتظار پیوند خواهد شد. از این رو رضایت خانوادهها و تسریع در تصمیمگیری به اهداء عضو بیمار، نقش بسیار مهمی در وقوع امر خداپسندانه اهداء عضو دارد.
توحیدی با اشاره به اینکه هر فوتی منجر به مرگ مغزی نمیشود و این مقوله به صورت نادر رخ میدهد، گفت: بیماران مرگ مغزی افراد برگزیدهای هستند که با اعضاء خود زندگی دوباره به همنوعان خود میبخشند.
وی در همین خصوص از مرحوم حسین ارحمی جوان ۳۲ ساله نیشابوری به عنوان نخستین اهداکننده زندگی دوباره در سال ۱۴۰۳ نام برد و گفت: مرحوم حسین ارحمی که براثر سقوط از ارتفاع دچار مرگ مغزی شده بود برای اهداء اعضا اعزام شد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور بیان کرد: زندهیاد حسین ارحمی با خونریزی شدید ناشی از ضربه حین سقوط و سطح هوشیاری پایین در بخش ICU۲ بیمارستان حکیم بستری و به رغم تلاش تیم پزشکی و کادر بالین پس از ۱۰ روز متأسفانه بیمار دچار مرگ مغزی شد و با تشخیص تیم تأیید کننده مرگ مغزی دانشگاه و کسب رضایت خانواده وی به بیمارستان منتصریه مشهد اعزام و تحت عمل جراحی اهداء عضو قرار گرفت.
وی با بیان اینکه گیرنده عضو از لیست انتظار بیماران نیازمند پیوند اعضا و بر اساس تطابق شرایط بالینی اهداکننده و گیرنده عضو انتخاب میشود، در خصوص اعضاء اهدا شده زندهیاد ارحمی تصریح کرد: کلیههای آن مرحوم به خانم ۴۴ ساله اهل فردوس و آقای ۴۶ ساله مشهدی پیوند شد. کبد وی به آقای ۶۱ ساله مشهدی اهدا و زندگی دوباره بخشید. همچنین قرنیههای آن زنده یاد به بانک چشم دانشگاه علوم پزشکی مشهد و بخشی از پوست مرحوم ارحمی به بخش سوختگی بیمارستان امام رضا(ع) مشهد برای بیماران نیازمند ارسال شد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور در پایان ضمن دعوت از هموطنان برای مشارکت در امر مقدس و معنوی اهداء عضو، در تشریح راههای دریافت کارت عضویت عنوان کرد: یکی از این روشها مراجعه به سایت ehdacenter.ir و ثبتنام در قسمت کارت اهداء عضو و روش دوم ارسال کد ملی به شماره پیامک ۳۴۳۲ است.
هرچند هشت عضو اصلی بدن از جمله کبد، کلیه، قلب و ۵۳ مورد عضو غیر اصلی از جمله تاندون، از یک فرد دچار مرگ مغزی شده میتواند اهدا شود و افراد زیادی را از معلولیت و مرگ نجات دهد اما عدم باور مرگ مغزی به عنوان مرگ اصلی، عدم آگاهی خانوادهها در خصوص اهدا، نداشتن اطلاع از تفاوت بین کما و مرگ مغزی، ترس از سرزنش اطرافیان و عدم آگاهی شهروندان از قرار گرفتن در لیست انتظار عضو برخی از چالشهای پیش رو در بخش اهداء عضو است.
انتهای پیام
نظرات