جمشید رحیمی در گفت و گو با ایسنا با گرامیداشت هفته سلامت به وضعیت ناباروری در مردان اشاره کرد و افزود: تشکیل زندگی مشترک شیرین است اما خانواده هنگامی تکمیلتر میشود که کودکشان را در آغوش گیرند.
وی با بیان اینکه تقریباً ۱۵ درصد زوجین در بردسکن با مشکل ناباروری دست و پنجه نرم میکنند، دلایل ناباروری در مردان را متفاوت دانست و تصریح کرد: یکی از موارد مهم و قابل درمان کریپتوارکیدیسم یا نهان بیضگی است.
رئیس بیمارستان ولیعصر (عج) شهرستان بردسکن اذعان کرد: در دوران جنینی بیضهها داخل شکم قرار دارند و بهتدریج قبل از تولد به سمت پایین حرکت کرده و داخل کیسه بیضه جای میگیرند.
وی با اشاره به اینکه حدود ۳ درصد موارد بیضهها داخل شکم میمانند و یا در مسیر مهاجرت گیر کرده و به کیسه بیضه نمیرسد و بیضه نزول نکرده، گفت: علاوه بر اینکه قدرت باروری پیدا نمیکند و به بلوغ نمیرسد در سنین میانسالی سرطانی شده و میتواند باعث مرگ فرد شود.
رحیمی افزود: اگر یک بیضه نزول کرده باشد فرد مشکل فرزندآوری ندارد ولی خطر سرطان برای بیضه دیگر وجود دارد. با معاینه توسط خود فرد و والدین و یا پزشک و مشاهده خالی بودن یک یا هر دو کیسه بیضه به این بیماری مشکوک شده و با سونوگرافی به تشخیص قطعی میرسیم.
وی با اشاره به اینکه سالانه ۶ کودک در بردسکن به جمع نهان بیضگان بردسکنی اضافه میشود، افزود: بهترین سن تشخیص قبل از ورود به دبستان است.
رئیس بیمارستان ولیعصر (عج) شهرستان بردسکن یکی از اهداف وزارت بهداشت را از معاینه دانشآموزان در مراکز بهداشتی درمانی توسط پزشک کشف همین بیماری دانست.
وی گفت: متأسفانه اکثر والدین حتی فرزند را به مرکز جامع سلامت نمیآورند و فرم مربوطه را به منشی پزشک داده و عجله دارند که سریع مهر زده شود و فرم را به مدرسه تحویل دهند.
رحیمی خاطرنشان کرد: در سال ۹۷ تعدادی از دانش آموزان پسر را در گروه ۶ تا ۱۸ سال معاینه کردم و ۷ مورد کشف شد. این افراد درمان شدند ولی بعضی از آنها فقط از خطر سرطان جستند ولی تا آخر عمر فرزندی نخواهند داشت.
انتهای پیام
نظرات