• دوشنبه / ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۰۸:۵۳
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1403021007102
  • خبرنگار : 50598

سرپرست معاونت سوادآموزی آموزش و پرورش استان مطرح کرد

علت افزایش بازماندگان از تحصیل در استان مرکزی چیست؟

علت افزایش بازماندگان از تحصیل در استان مرکزی چیست؟

ایسنا/مرکزی سرپرست معاونت سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی گفت: اگر ارگان‌های مختلف به آموزش و پرورش کمک نکنند، ما نمی‌توانیم به تنهایی کاری را در حوزه سوادآموزی پیش ببریم.

عزت الله اسفندانی، در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: طبق آمار در ابتدای سال تحصیلی جاری، ۱۴۶۱ نفر بازمانده از تحصیل در استان مرکزی شناسایی شده‌ بودند که در طول سال تحصیلی حدود ۵۰ نفر به تحصیل بازگشته‌اند.

وی با بیان اینکه آمار بازماندگان از تحصیل در استان نسبت به سال تحصیلی گذشته افزایش داشته است، افزود: در سال تحصیلی گذشته ۱۰۲۷ نفر بازمانده از تحصیل داشتیم که امسال ۴۳۴ نفر به آمار اضافه شده و یکی از دلایل اصلی این افزایش آمار، پس لرزه‌های بعد از کروناست.

اسفندانی با بیان اینکه بیشتر بازماندگان از تحصیل مربوط به مقطع ابتدایی هستند، گفت: ۸۱۵ پسر و ۶۴۶ دختر بازمانده از تحصیل در استان مرکزی وجود دارد. همچنین به ترتیب در شهرستان‌های اراک، ساوه، خمین بیشترین بازمانده از تحصیل و در خنداب کمترین بازمانده از تحصیل را داریم.

وی در رابطه با علت‌های اصلی بازماندن از تحصیل اظهار کرد: کودکانی که به دلایل معلولیت‌های ذهنی و جسمی و بیماری‌های صعب‌العلاج آموزش‌ناپذیر هستند، کودکانی که بنا بر نظر کارشناسان باید به مدارس استثنائی بروند ولی خانواده‌ها از این کار ممانعت می‌کنند، کودکان درگیر فقر مالی و فرهنگی بعضی خانواده‌ها در حاشیه شهرها و روستاها و همچنین کودکانی که درگیر بدسرپرستی و طلاق می‌شوند، عمده بازماندگان از تحصیل هستند.

اسفندانی با بیان اینکه اطلاعات بازماندگان از تحصیل در سامانه شهید محمودوند جمع‌آوری می‌شود، گفت: هر ساله معاونت آموزش ابتدایی هر منطقه، کودکان بازمانده از تحصیل را شناسایی می‌کند و سایر نهادها مثل کمیته امداد و بهزیستی در این راه ما را کمک و هدایت می‌کنند. تفاهم‌نامه‌هایی نیز با ارگان‌های مختلف در این خصوص امضا کرده‌ایم.

سرپرست معاونت سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی تصریح کرد: از تمامی نهادهایی که از لحاظ مالی می‌توانند آموزش و پرورش را در این راه کمک کنند دعوت می‌کنیم تا با ما همکاری داشته باشند.

وی با بیان اینکه بزرگترین چالش در حوزه سواد آموزی، چالش با خانواده‌هایی است که اطلاعات دقیق نمی‌دهند و با ما همکاری نمی‌کنند، گفت: از قوه قضاییه و دادگستری استان و شهرستان‌ها تقاضا داریم که به چنین خانواده‌هایی فشار بیاورند تا کودکان خود را به حوزه تعلیم و تربیت بازگردانند.

اسفندانی اضافه کرد: اصحاب رسانه نیز می‌توانند در حوزه سواد آموزی خانواده‌ها را تشویق کنند و نهادهای مختلف را درگیر این موضوع کنند چراکه اگر سایر ارگان‌ها کمک نکنند، ما نمی‌توانیم به تنهایی کاری از پیش ببریم.

وی با تاکید بر ضرورت گسترش مدارس شبانه‌روزی برای دانش‌آموزان روستایی افزود: در سال‌های اخیر هزینه سرویس برای دانش آموزان روستایی بسیار بالا رفته که منجر به بازماندن آنها از تحصیل به ویژه در بین دختران مقطع متوسطه شده است. اگر هزینه سرویس دانش آموزان روستایی توسط برخی نهادها تامین شود این چالش بزرگ نیز مرتفع خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha