• پنجشنبه / ۱۰ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۳:۲۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403031006873
  • خبرنگار : 50421

عضو هیات علمی جهاددانشگاهی خراسان رضوی تاکید کرد

لزوم توسعه فناوری کشت‌های گلخانه‌ای برای بهینه کردن مصرف آب

لزوم توسعه فناوری کشت‌های گلخانه‌ای برای بهینه کردن مصرف آب

ایسنا/خراسان رضوی عضو هیات علمی گروه پژوهشی بیوتکنولوژی گیاهان باغبانی پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی جهاددانشگاهی گفت: توسعه فناوری کشت‌های گلخانه‌ای کشور به جهت عملکرد بالاتر و بهینه کردن مصرف آب ضرورت دارد.

سیده مهدیه خرازی در نشست تخصصی سیستم های نوین تولید محصولات گلخانه‌ای مبتنی بر تکنولوژی لایه نازک آب توسط پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی جهاددانشگاهی در حاشیه نمایشگاه آیفارم مشهد که شامگاه چهارشنبه ۹ خرداد در محل نمایشگاه بین‌المللی مشهد آغاز به کار کرد، اظهار کرد: کشت‌های گلخانه‌ای در کشور اغلب به سبک سنتی یعنی کشت در بستر خاک انجام می‌شود، لذا به دلیل مدیریت ضعیف، سطح تکنولوژی پایین گلخانه‌ها، عملکرد اقتصادی در مقایسه با کشت‌های هیدروپونیک پایین‌تر است.

وی بیان کرد: سیستم‌های کشت هیدروپونیکی که عموماً در سطح گلخانه‌های کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد، سیستم کشت هیدروپونیک باز است که آب زهکش از دسترس گیاه خارج  و وارد منابع آب‌های زیرزمینی شده است و به دنبال آن، آلودگی منابع آب‌های زیرزمینی را به دنبال خواهد داشت.

عضو هیات علمی جهاددانشگاهی خراسان رضوی عنوان کرد: سیستم‌های کشت هیدروپونیک بسته (با بازچرخانی آب زهکش)، علاوه بر افزایش بهره‌وری میزان مصرف آب و کود، مانع از آلودگی منابع آب‌های زیرزمینی می‌شود.

خرازی تصریح کرد: در رابطه با سیستم‌های کشت هیدروپونیک بسته از جمله سیستم کشت NFT،  سیستم کشت بدون بستر چند لایه (NGS) و سیستم‌های کشت مبتنی بر کاربرد بستر کشت، پژوهش‌های هدفمندی در سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی انجام شده که نتایج آن رضایت بخش بوده است و امید است به‌کارگیری نتایج در سطح تجاری بتواند گامی موثر در جهت بومی سازی، ترویج و توسعه سیستم‌های کشت هیدروپونیک بسته در کشور باشد و با توجه به خشکسالی‌های اخیر در منطقه، بتوان راندمان مصرف آب و کود را به طور چشم گیری افزایش داد.

وی ادامه داد: کشت خارج از فصل، بازارهای هدف و دما، نور و رطوبت از جمله پیش شرط های کشت گلخانه‌ای در کشور است و بهره‌مندی از نهاده‌های یارانه‌ای از قبیل آب، برق، سوخت، کود  منجر به این شده است که کشت‌های گلخانه‌ای در کشور اغلب به سبک سنتی انجام شود.

عضو هیات علمی جهاددانشگاهی خراسان رضوی بر اهمیت لزوم توسعه فناوری کشت‌های گلخانه‌ای کشور به جهت عملکرد بالاتر و بهینه کردن مصرف آب تاکید کرد و گفت: میانگین متوسط عملکرد در گلخانه‌های پیشرفته هلند در مقایسه با گلخانه‌های ایران بیشتر است.

وی به مشخصات سازه و تاسیسات گلخانه اشاره و بیان کرد: ارتفاع بیشتر  گلخانه منجر به تهویه بهتر و در نتیجه نوسانات دمایی و رطوبتی کمتر و هزینه انرژی کمتر در بلند مدت را به دنبال خواهد داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha