به گزارش ایسنا، کارخانه ارج قدیمیترین و از معروفترین کارخانههای تولید لوازم خانگی ایرانی است. این کارخانه از ۱۳۱۶ تا دهه ۵۰ خورشیدی توسعه پیدا کردو از آهنگری و جوشکاری و ریختهگری به تولید سیم روکش دار، لاستیک، و لوازم خانگی مثل آبگرمکن، یخچال و کولر رسید. البته ارج در همان دهه ۵۰ دچار مشکلات اقتصادی شد که آن را گرفتار بدهیهای بانکی کرد. همزمان با انقلاب کارخانه ارج که مالکانشان جزو 26 خانوادهای که حکم توقیف اموالشان اجرا شد، نبودند، به دلیل بدهی های بانکی اموالشان را از دست دادند و کارخانه ارج مانند صدها بنگاه صنعتی و اقتصادی دیگر به تصرف دولت درآمد.
در سالهای اول انقلاب و اقتصاد کوپنی، همزمان با جنگ و تحریم های بین المللی، شرکت ارج توانست سطح تولید خودش را حفظ کند. بعد از مدتی هم کارخانه ارج به تملک بانک ملی درآمد و در دورههای اقتصادی مختلف افتان و خیزان به فعالیت خود ادامه داد.
اما در نهایت این کارخانه در دهه ۹۰ با مشکلات مالی زیاد و همچنین کهنه شدن تجهیزات و ماشین آلات مواجه شد و در سال ۱۳۹۵ تعطیل شد. اما بعد از پنج سال در اردیبهشت سال ۱۴۰۰ اعلام شد که برند ارج، بهفروش رفته و با کالاهایی نوین، شروع به کار خواهد کرد.
اسفند ماه سال ۱۴۰۰ نیز رئیس هیئت مدیره کارخانه ارج در مراسم احیای خط تولید لوازم خانگی ارج، اعلام کرد که تمام دیون شرکت ارج از جمله دیون بانکی، شهرداری، کارگری غیره پرداخت شده و تا آخر اردیبهشت سال ۱۴۰۱ خط سوم کارخانه اضافه میشود و از همین ماه، پنج محصول شامل کولر آبی و گازی، یخچال، ماشین لباسشویی و ظرفشویی مونتاژ و روانه بازار خواهد شد.
همچنین در سالهای گذشته برنامهریزی شده با خرید ماشین آلات به سمت تولید سی کی دی حرکت کنند و عمق ساخت داخل محصولات به ۵۰ درصد برسد.
گفتنی است با حمایتهای دولت سیزدهم و رفع موانع و مشکلات بر سر راه این شرکت از جمله ثبت سفارش خطوط تولید و تجهیزات، این کارخانه پس از سالها احیا شد.
انتهای پیام
نظرات